fredag 13 januari 2012

Chelsea vs Sunderland. Villas-Boas pratar om transferrykten. Gordon lånas ut


På lördag är det dags för Chelseas nästa Premier League match, och den här gången möter vi Sunderland på Stamford Bridge. Sunderland som bytte tränare för ungefär en månad sedan har blivit betydligt mycket starkare med den nya tränaren Marin O'Neill. Efter att O'Neill tog över laget har de vunnit fem matcher och en oavgjord i deras sju senaste matcher vilket också har gjort så att de har klättrat upp på tabellen och ligger på 10:e plats med 24 poäng. 

O'Neill har dock aldrig vunnit en match på Stamford Bridge som tränare. Tränaren har fått möta Chelsea 21 gånger sedan 1996, och i alla dessa 21 matcher har han bara vunnit tre, förlorat 11 och kryssat sju gånger. Två av hans vinster skedde på Villa Park då han tidigare tränade Aston Villa, och hans senaste möte mot Chelsea var med Villa i FA-Cups semi-finalen 2010 Chelsea vann med 3-0.


Chelsea och Sunderland har mötts 113 gånger, och Chelsea har lyckats vinna 53 matcher medan Sunderland har vunnit 39 gånger. Av alla dessa 113 matcher har 54 matcher ägt rum på SW6, och då har Chelsea vunnit 35 gånger medan Sunderland bara har vunnit åtta gånger.

Våra tio senaste liga matcher mot Sunderland på hemmaplan:

1996/97 - Chelsea vinst 6-2
1999/00 - Chelsea vinst 4-0
2000/01 - Sunderland vinst 4-2
2001/02 - Chelsea vinst 4-0
2002/03 - Chelsea vinst 3-0
2005/06 - Chelsea vinst 2-0
2007/08 - Chelsea vinst 2-0
2008/09 - Chelsea vinst 5-0
2009/10 - Chelsea vinst 7-2
2010/11 - Sunderland vinst 3-0


Sist vi mötte Sunderland i Premier League på SW6 vann alltså bortalaget med hela 3-0.


Det här blir andra mötet mot Sunderland den här säsongen då vi redan har mött dem på bortaplan. Chelsea vann med 2-1 efter mål av John Terry och Daniel Sturridge.

"Nu har vi ett jobb att göra och bevisa för de andra att de har fel och det måste vi bevisa på planen, inte med ord. Vi har uttömt oss i ord och det är dags att vinna matcher för att kunna utmana för titeln."-sa Villas-Boas under presskonferensen. 

Chelseas trupp kommer fortfarande att sakna Michael Essien som fick spela lite smått med reservlaget i måndags då han fortfarande inte är helt redo för längre matcher. Vi kommer även sakna John Mikel Obi och Branislav Ivanovic, däremot är det inga problem med John Terry som behövde lite behandling för hans knä i FA Cup matchen.

Florent Malouda har missat de två senaste träningspassen, men kommer förmodligen ändå kunna spela på lördag om allt går bra. Josh McEachran som troligen ska lånas ut kommer ändå kunna vara tillgänglig imorgon.

Sist men inte minst har vi Daniel Sturridge som är redo för match igen efter att ha missat mötet mot Portsmouth på grund av en höftskada.  

Chelsea har lyckats näta i de 17 senaste Premier League matcherna på hemmaplan, vilket betyder att det finns en stor chans till att The Blues hittar målet igen. Sist Blues inte nätade på hemmaplan var mot Liverpool den 6:e februari, annars har laget gjort åtminstone ett mål.

Sunderland har skrapat ihop 13 av de 18 poängen efter att O'Neill tog över laget den 5:e december. De har sammalagt vunnit 11 poäng av 30 poäng från deras bortamatcher. De har gjort 27 mål den här säsongen och fem mål är gjorda av Larsson.

Sunderlands sex senaste matcher:


                                                       ***


Under presskonferensen passade Villas-Boas på att prata om transferrykten, och så här säger bossen om Gary Cahill:

"Det pågår fortfarande och vi gör bra, stadiga framsteg. Och förhoppningsvis ska det avslutas snart. Det är en del av förhandlingarna och jag är säker att vi kommer nå en överenskommelse. Förhoppningsvis ska vi avsluta detta den här veckan."

Villas-Boas bekräftade att det finns ett par nya alternativ för en mittback, men bossen tror att det inte kommer att behövas. Bossen meddelade också att Lille inte har fått bud från Chelsea för Eden Hazard nu när det ryktas om att Chelsea vill ha honom. Didier Drogba och Salomon Kalou som är i Afrika just nu kommer att komma tillbaka till Chelsea efter att tävlingens slut och ska troligen stanna kvar hela säsongen, förklarade Villas-Boas.

Sedan klargjorde han att Frank Lampard inte ska gå någonstans efter januari.

"Frank är vår spelare och är inte tillgänglig för något pris. En ny berättelse kom från en Manchester tidning och det var väldigt spekulativt."- sa Villas-Boas.


"Min relation med Frank är fantastisk bra, och vi ser och pratar med varandra varje dag. Han är inte in och ut i rotationen. Det finns inget sådant."

"Vi bestämmer om en 11 som är stark för varje match och en 11 som kan hjälpa oss i strategin för att försöka vinna matchen. Frank har varit avgörande i de två senaste matcherna efter bra timing i straffområdet."

"Frank är den femte eller sjätte spelaren som har använts mest i Chelsea den här säsongen, och två spelare som ligger före honom är Terry och Cech."

                                                    ***


Reservlagets försvarare Ben Gordon har lånats ut till Kilmarnock tills säsongens slut. Förra säsongen spelade den 20-åriga Gordon för Rugby Park club där han fick spela i 21 matcher innan han sedan började spela för Scunthorpe United där han fick spela i 14 matcher.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar