söndag 15 januari 2012

CHELSEA 1 SUNDERLAND 0

Efter att Frank Lampard sparkade in hans 11:e mål för säsongen vann Chelsea matchen mot Sunderland på hemmaplan. Det blev bara ett mål i matchen, men det bjöds på andra höjdpunkter. Vi fick till exempel se en fantastisk prestation av Fernando Torres samtidigt som vi också fick välkomna Michael Essien för första gången efter hans skada som avbytare. Det blev alltså en lyckad match på SW6 där vi även fick se Gary Cahill sitta med sin kostym och heja på Chelsea.

Chelseas försvar har nu inte ändrats på tre matcher i rad. Daniel Sturridge och Florent Malouda syntes dock inte till i startelvan vilket gjorde så att Ramires tog över högerkanten.

Det var en mycket jämn match då båda sidorna såg till att skapa chanser, men personligen tycker jag att det ändå var Chelsea som var vassast då de helt enkelt hade mer självförtroende på hemmaplan. Chelseas mål gjordes väldigt tidigt i matchen, vilket också är en anledning till att Chelsea sedan fortsatte att hålla kvar samma glöd då det alltid är bra med ett tidigt mål.

Efter bara 12 spelade minuter sparkade Super Frank in bollen efter Fernando Torres retur. Torres som hade hittat yta framför Sunderlands mål tog emot en kross boll från Ramires som han sedan försökte att sparka in med en saxspar, men bollen träffade tyvärr ribban. Frank tog alltså emot bollen vid returen och gjorde mål för tredje matchen i rad.

Innan Lampards mål var Torres återigen nära på att göra mål då han försökte nicka in ett inlägg från Cole. Det var dock Sunderland som skapade matchens första chans redan i den tredje minuten då Bendtner som befann sig straffområdet var nära på att hitta McClean, men passningen rensades bort av Chelsea.

Efter Chelseas 1-0 ledning kom det både chanser från båda lagen. Sunderland var nära på att kvittera ett par gånger som när Bendtner till exempel var nära på att pricka in bollen i Cechs mål. Chelsea hade också sina chanser då Torres till exempel var nära på att göra 2-0 när han tog emot en passning av Meireles. Torres måltorka återstår då hans boll åkte utanför målet istället.

I andra halvlek blev det inga fler mål, men det uppstod ett par chanser från båda sidorna, och Torres var igång igen och försökte att göra mål för Chelsea. Det skulle ha kunnat bli straffspark för Chelsea då Torres togs ner av Sunderland försvararna, men domaren Phil Dowd fortsatte spelet. Inom samma minut kunde även Sunderland ha fått straffspark när Cole tryckte ner Bendtner, men domaren gjorde samma sak i den här situationen genom att fortsätta spelet.

I den 73:e minuten gjorde Villas-Boas hans första byte då han bytte in Michael Essien och bytte ut målgöraren Lampard. Chelseas andra byte gjordes i den 84:e minuten när Mata fick kliva av från planen och låta Malouda kliva in.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (c), Cole; Meireles, Romeu, Lampard (Essien 73); Ramires, Torres, Mata (Malouda 84).

Sunderland (4-4--11): Mignolet; Bardsley, O'Shea, Kilgallon (Turner 45), Richardson (Wickham 80); Larsson, Vaughan (Gardner 69), Cattermole (c); McLean; Sessègnon, Bendtner.