lördag 7 januari 2012

Chelsea vs Portsmouth. Di Matteo pratar om Lampard och Cahill.


Vill ni se mer av det här? I så fall ska vi hålla tummarna för Chelsea imorgon då de möter Portsmouth hemma i FA Cupen imorgon. Detta är den sjunde gången Chelsea lottas fram med ett lag i en lägre division på hemmaplan i den tredje omgången, och den här gången möter vi Portsmouth som spelar i Championship. Chelsea är alltså favoriterna då det är hemmaplan samtidigt som vi även är det starkare laget. Sist vi mötte Pompey i FA Cupen var i finalen 2010 då vi vann med 1-0 på Wembley.


Chelseas lag kommer att sakna Branislav Ivanovic som fortfarande inte är helt frisk efter skadan från 22:a december och Mikel som inte heller är helt klar för match, men vi kommer däremot få se Florent Malouda efter hans illamående som har blivit bättre. Det kan också hända att John Terry får vila då han har känt sig lite hängig. Vi saknar även Didier Drogba och Salomon Kalou som har åkt till Afrika för att delta i den afrikanska cupen.

"Hutchinson kan vara ett alternativ, vi måste se vilka som är tillgängliga och vilken form de har. Malouda tränar väldigt bra och är tillgänglig."- sa Roberto Di Matteo som tog han om presskonferensen istället för Villas-Boas.


Vi kommer troligen att få se Ross Turnbull, Paulo Ferreira, Sam Hutchinson, Ryan Bertrand, Nathaniel Chalobah, Josh McEachran och Romelu Lukaku spela.

Chelseas rekord mot lag som kör i de lägre divisionerna har varit jätte bra i FA Cupen sedan Roman Abramovich tog över laget. Så här har det sett ut:

2004 - Watford (a) D 2-2, Replay (h) W 4-0
2004 - Scarborough (a) W 1-0
2005 - Scunthorpe (h) W 3-1 
2006 - Huddersfield (h) W 2-1
2006 - Colchester (h) W 3-1
2007 - Macclesfield (h) W 6-1
2007 - Nottingham Forest (h) W 3-0
2007 - Norwich City (h) W 4-0
2008 - QPR (h) W 1-0
2008 - Huddersfield (h) W 3-1
2008 - Barnsley (a) L 0-1
2009 - Southend (h) D 1-1, Replay (a) W 4-1
2009 - Ipswich (h) W 3-1
2009 - Watford (a) W 3-1
2009 - Coventry (a) W 2-0
2010 - Watford (h) W 5-0
2010 - Preston (a) W 2-0
2010 - Cardiff (h) W 4-1
2011 - Ipswich (h) W 7-0

Portsmouth ligger på 17:e plats i Championship med deras 31 poäng som de har vunnit, och hittills har laget lyckats vinna 9 matcher. 


Sist vi mötte Pompey var i juli innan Chelsea åkte iväg till försäsongen i Asien. Matchen i juli var Villas-Boas första match, och det enda målet gjordes av den före detta Tal Ben-Haim som gjorde ett självmål.


Chelsea och Portsmouth har sammanlagt mötts 83 gånger, Blues har vunnit 38 gånger och Pompey har vunnit 21 gånger. Portsmouth har gjort 27 mål den här säsongen där Norris och Varney har gjort fem mål var.

Pompeys sex senaste matcher:


Romelu Lukaku som har spelat sex gånger för A-laget hoppas på att få speltid mot Portsmouth nu när Didier Drogba inte är med på grund av den afrikanska cupen. Den 18-åriga anfallaren har inte lyckats göra några mål i hans sex matcher, däremot har han gjort fem mål i de fem senaste matcherna för reservlaget. 


"Det är verkligen en stor månad, januari, och det skulle vara fantastiskt om jag kunde hjälpa till laget. Ett mål skulle vara bra för mitt självförtroende, men jag vill bara få en plats i laget och fortsätta att njuta av det."-sa Lukaku. 

Förra året spelades finalen mellan Man United och Man City, och i Man City kan vi hitta Vincent Kompany som också kommer från Belgien  precis som Lukaku. Romelus dröm är att följa Kompanys spår och vinna en final på Wembley, och för att kunna göra det måste Chelsea givetvis vinna sig fram. 

"Wembley är en stor stimulans, och vi ska spela där med landslaget mot England i en vänskapsmatch inför EM 2012, men Chelsea är det viktigaste just nu, och jag vill vinna en plats i startelvan." -förklarade Romelu.

"Jag mår väldigt bra och efter ny år är det en ny start, och jag vill vinna en plats i laget." 

                                                         ***


Olika källor har hävdat att Manchester United kan vara nära på att signera Chelsea mittfältaren Frank Lampard, men Di Matteo klargör att inget sådant kommer hända. 

"Jag är inte förvånad över att andra tränare gillar honom, men vi är glada med Frank i vårt lag."

"Han är en fantastisk spelare och har varit det säsong efter säsong i så många år för klubben och för landet."

"Jag kan inte se honom lämna klubben. Han har varit här i 10 år och är en del av Chelseas framgång."

"Jag vet inte vad framtiden kommer att visa, men just nu kan jag inte se honom gå någonstans. Han är en del av våra planer och kommer att vara väldigt viktig för oss."

Gary Cahill kan bli Chelsea spelare när som helst då vissa källor och Owen Coyle själv har menat att det finns en chans till att försvaren blir det redan på söndag. Roberto Di Matteo

"Gary har utvecklats till en topp mittback i Premier League. Han har även tagit säg till Englands trupp."

"Han har en väldigt bra åldern nu, så han skulle tillägga mycket goda kvaliteter till vår trupp.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar