lördag 31 december 2011

Chelsea vs Aston Villa. Villas-Boas pratar om transferrykten. Nytt om Cahill, Rodwell och Hulk


Imorgon spelar Chelsea 2011:s sista match, och den sista matchen spelas mot Aston Villa på Stamford Bridge. Lyckas Chelsea näta in ett mål kommer det bli Chelsea 100:e mål för år 2011, och John Terry får vara Chelsea kapten för 400:e gången idag, vilket är ett rekord i klubben.

I dagens match får Frank Lampard och Raul Meireles se upp för domaren eftersom ett gult kort kan göra så att de missar Chelseas nästa match på grund av avstängning.

Under presskonferensen inför Aston Villa matchen berättade Villas-Boas att Ramires är tillbaka igen efter hans avstängning, och vi har även John Terry och José Bosingwa tillgängliga. Däremot kommer vi inte få se Branislav Ivanovic och Mikel, men bossen har sagt att spelarna är på god väg.

Villas-Boas meddelade också att Michael Essien kan vara tillbaka redan nästa månad, det vill säga vid mitten av januari, men även om han introduceras till laget redan då, kommer det nog ändå ta ungefär tre veckor innan han är kommer  upp i samma nivå som de andra spelarna i laget, men detta är ändå en väldigt god nyhet.

När det gäller Aston Villa, tycker Villas-Boas att Villa är ett mycket kompakt och organiserat lag. Han menar att Villa har gjort långsamma framsteg men att McLeish har lyckats få fram ett väldigt välorganiserat lag. Chelsea bossen tycker att Villa är ett lag som visar stor kompetens för att försvara och även när de spelar på bortaplan då de har en hel del oavgjorda resultat.


"Från det jag har studerat kan jag se att Alex inte har ändrat på så mycket från match till match, de vet varandras roller och har en bra relation. De kan ge oss en svår utmaning. De känslor som kom förra året i 3-3 matchen var fantastiskt och förhoppningsvis kan vi vara kompetenta för att vinna tre poäng."

För 104 år sedan möttes Chelsea och Aston Villa för första gången, och sedan dess har dessa två klubbar möts 142 gånger där Chelsea har vunnit 53 gånger medan Aston Villa har vunnit 55 gånger. Det har spelats 64 liga matcher på Stamford Bridge, och Chelsea har vunnit 33 gånger medan Aston Villa har vunnit 18 gånger.

Våra tio senaste ligamatcher på Stamford Bridge mot Aston Villa:


2000/01 Chelsea won 1-0
2001/02 Villa won 3-1
2002/03 Chelsea won 2-0
2003/04 Chelsea won 1-0
2004/05 Chelsea won 1-0
2005/06 Chelsea won 2-1
2006/07 Drew 1-1
2007/08 Drew 4-4
2008/09 Chelsea won 2-0
2009/10 Chelsea won 7-1
2010/11 Drew 3-3

Den senaste matchen på SW6 slutade alltså med 3-3 då Ciaran Clark gjorde ett sent mål vilket var oerhört jobbigt för Chelsea eftersom laget behövde de tre viktiga poäng efter svackan. Den andra matchen mot Aston Villa som spelades på Villa Park slutade också oavgjort efter 0-0.


Agbonlahor och Bent är de två spelarna som har gjort flest mål för Aston Villa denna säsong efter att båda har gjort fem mål var. Just nu ligger Aston Villa på 12:e plats i ligan och har lyckats skrapa in 20 poäng och har totalt gjort 19 mål.

                                                          ***


Under presskonferensen passade Villas-Boas på att kommentera transferrykten, där han tog upp Cahill, Alex, Drogba och McEachran.

"Cahill är en spelare som har spelat fantastiskt bra i landslaget bredvid John Terry, och jag tror att han kan prestera bra i vilket engelskt lag som helst."

"Vi är fortfarande långt bort ifrån en överenskommelse med spelaren och vi kommer att fortsätta att övervaka situationen precis så som vi fortsätter att övervaka andra mål vi har beskrivit."

Villas-Boas la även till att han fortfarande inte kan vara säker på att Gary Cahill kommer bli en Chelsea spelare tillslut, men chansen till att han får bära den blåa tröjan är ändå väldigt stor.

"Det ligger i  vd:ns händer just nu. Det är ett pågående samtal, och vi måste vänta på det bästa resultatet."

När det gäller brasilianaren Alex, säger Villas-Boas att det har kommit många intressen från olika klubbar i olika länder, men annars finns det inget nytt om försvararen.

Många olika källor har hävdat att Didier Drogba kan vara på väg från Chelsea, men Villas-Boas förväntar sig att Drogba inte kommer lämna Chelsea efter att han har kommit tillbaka från Afrikanska cupen.

"Vi har haft dessa diskussioner tidigare. Vårt intresse finns här och överenskommelsen har inte gjorts än. Snart är det januari och då är spelarna fria för att prata med andra människor och han har denna fördel men hans integritet och värde är aldrig en fråga, varken hans professionalism."

"Vi måste nå en överenskommelse. Det är en dubbelriktad process och det har pågått under en ganska lång tid. Vi kunde ha nått överenskommelsen tidigare men det var inte fallet och nu är det snart januari då spelaren kan överväga sina alternativ. För mig som tränare är det viktigt att räkna med spelare och personer och jag är säker på att jag kan göra det till 100 procent."

Slutligen sa Villas-Boas att det finns en möjlighet till att Chelsea kan låna ut Josh McEachran i januari.

"Vi funderar på hur mycket speltid Josh inte har fått spela och vi tror att det kan vara bättre för honom om han lånas ut. Josh vet detta och vi har höga förväntningar på Josh och klubbens framtid, så vi kollar efter Premier League nivå för honom. Förhoppningsvis ska han få den speltid som representerar talangen han har."

                                                        ***


Nya rapporter skriver att Liverpool är redo för att utmana Chelsea om Gary Cahill. Chelsea som troligen ska signera Cahill för 7 miljoner pund är inte hotande för Liverpool då Dalglish skulle kunna tänka sig att betala mer än bara 7 miljoner.


Chelsea vill fortfarande signera Evertons talang Jack Rodwell, men inte för 20 miljoner pund. David Moyes vill inte sälja mittfältaren billigt, och Man United som också är intresserade tycker precis som Villas-Boas, att de begär för mycket för Rodwell och är bara villiga att betala ca 10 miljoner pund.


Det sägs att Chelsea är redo att betala hela 84 miljoner pund för Porto anfallaren Hulk. Hulk har under en ganska lång tid varit länkad till Chelsea, och för några dagar sedan berättade hans agent Fonseca att Hulk gärna skulle vilja ha Villas-Boas som tränare igen, däremot låter 84 miljoner oerhört överdrivet.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar