fredag 9 december 2011

Villas-Boas vill minska på poängsskillnaden. Nytt om Alex, Kalou och Anelka


På måndag är det dags att möta ligaledarna Manchester City. City som nyligen åkte ut ur Champions League har inte haft lika otur i Premier League, utan i Premier League är de helt ostoppbara just nu. De vinner match efter match och får med sig de oerhört viktiga tre poängen. Mötet mot Chelsea ska ske på Stamford Bridge, och Chelsea lär automatiskt ha bra självförtoende efter att de besegrade Valencia med 3-0 på hemmaplan.

"Om vi går tillbaka till Premier League så är de mer än värdiga ledare med enastående prestanda, när man ser ledarna av denna dimension så finns det aldrig en bra tid att spela mot dem eftersom de är fantastiska vecka efter vecka."- sa Villas-Boas.

"Vad jag vill säga är att vi antingen fortsätter att utmana för Premier League genom att vinna matcher eller spela oavgjort, eller så blir Premier League extremt svårt om vi förlorar. Att vara 13 poäng bort från City skulle vara ett stort avstånd, det är inte så att det är omöjligt att ta igen, men detta är verkligheten."- förklarade portugisen.

Men bossen menar inte att Chelsea ska ge upp, utan det enda som gäller är att kämpa och vinna matcher. December är en viktig månad, och lyckas Chelsea vinna månadens matcher så kan saker och ting ändras på ett positivt sätt för Chelsea.

"Vi återhämtade några poäng nyligen från 12 till 10 poäng, och att komma tillbaka till sju skulle vara perfekt för oss eftersom det sätter oss väldigt nära Man City. Jag tror att 13 innebär en svår uppgift för oss, men det är inte omöjligt så klart."- sa AVB när han pratade om poängsskillnaden.

Chelsea har också varit vassa under den senaste tiden då laget vann de två senaste matcherna med hela 3-0, och det är bossen väldigt glad över.

"Det var viktigt att kvalificera först. Vi måste också acceptera att Manchester lagen, Porto och Valencia är ute och det är lag som skulle kunna vara de 16 sista. Det betyder inte att chanserna för att vinna trofén ökar, men det är en hjälp. Förhoppningsvis ska vi kunna vara kompetenta för att gå vidare i tävlingen, och jag tror att det var en viktig vinst."

"Alla trodde att Leverkusen skulle göra deras jobb men Genk var obesegrade på hemmaplan och de gjorde deras jobb, och Leverkusen blev överraskade."

"Newcastle vinsten var en bra vinst, och vi visade tecken på återhämtning från en dålig period mellan QPR och Arsenal, och i fyra matcher hade vi tre vinster utan att släppa in mål i de tre matcherna."

Bossen kommenterade även transfersrykten:

"Khedira är inte sant och David Villa är, tror jag, är omöjligt. Det är en spelare som kostade 40 miljoner för Barcelona och det är en av de spelarna som spelar mest, så jag tror inte dessa spelare är tillgängliga."

                                                        ***


London laget Arsenal joinar nu Juventus då Wenger anser att Alex skulle vara en bra spelare för att stärka Arsenals försvar som har varit problem den här säsongen. Wenger har länge haft ett intresse för brasilianaren då han till exempel försökte få honom i somras. Nu kan det dock vara lättare för fransmannen eftersom att Alex ska lämna Chelsea.

Tottenhams Harry Redknapp är också intresserad av Alex, men Cahill som kan vara på väg att lämna Bolton, ligger dock före då Redknapp anser att han skulle vara en perfekt spelare för Spurs.


Paris Saint-Germain kan vara på väg att lägga bud på Chelseas Salomon Kalou, skriver Daily Mail. Den före detta Chelsea spelaren Makelele som är sportchef i PSG anser att Kalou kan vara ett bra köp för det franska laget enligt L'Equipe. Juventus och Arsenal är också två lag som har visat intresse för ivorianen.


West Hams tränare Sam Allardyce har avslöjat intresset för Nicolas Anelka som kan vara på väg till Shanhai Shenua nu i januari. Sam som tidigare har tränat Anelka i Bolton menar att han inte har kontakt Chelsea, men att ett intresse ändå finns.

"Om Nicolas skulle vara tillgänglig skulle intresset vara stort."- sa Allardyce till The Sun.

                                                  ***

Chelsea ska möta Portsmouth i FA cupen den 8:e januari på Stamford Bridge. Det kan även ske ett möte på Fratton Park den 17:e januari om den första matchen spelas oavgjort.

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Alltså Cahill spelar ju inte i Tottenham? Menar du att det är Owen Coyle som vill ha Alex till Bolton som ersättare för Cahill eller?

  SvaraRadera
 2. Så ska det vara, ursäkta för felet!! Ibland blir det lite knasigt när man är trött o skriver :)

  SvaraRadera
 3. Förstod att det blev lite fel där,hehe. Men sånt kan hända när man är trött! Ingen fara rukksar :)

  SvaraRadera
 4. Tack för att du förstår :)

  SvaraRadera