söndag 11 december 2011

Chelsea vs Manchester City. Nytt om Drogba, Anelka och Cavani


Imorgon är det dags för stormötet mellan Chelsea och Manchester City på Stamford Bridge. Detta är ett viktigt möte då Chelseas enda mål är att minska på poängsskillnaden, och för att minska på det så måste ju City förlora poäng. Nu har vi alltså chansen att se till att City förlorar poäng genom att Chelsea vinner matchen. Det är inte lätt att vinna mot ett så starkt lag som City, men ingenting är omöjligt. Hittills har City dock bara förlorat fyra poäng i Premier League.

"Jag tycker att det är rättvist på grund av deras start i Premier League. Det de har gjort har varit enormt, det är ett rekord, men det kanske överskuggade de andra lagen som också har gjort ett bra jobb."-sa Villas-Boas.

"De förtjänar det efter att Mancini har jobbat så hårt, och han har fått utstå extremt lidande i det förflutna för att lyckas och få saker och ting på rätt plats. Han verkar vara på rätt väg."


"Just nu har vi 28 poäng, samma som förra året, samma som mästarna förra året, samma som mästarna för tre år sedan, och två poäng mindre än mästarna för fyra år sedan, så våra nummer är inte så fel för att vara i Premier League. Undantaget är Manchester City."

"Jag tycker att vår säsong har varit ganska bra. Vi har det näst bästa anfallet och är nära på att ha ett av det bästa försvaret i Premier League. I alla tävlingar är vi ett eller två mål ifrån att ha det bästa försvaret bland de fem topp lagen, vilket kanske är något som förvånar dig."

Manchester City har inte bara ett fantastiskt anfall, mittfält och försvar, utan de har även en mycket bra målvakt som är svår att besegra. Joe Hart spelade hans första Premier League match på Stamford Bridge och han har hittills släppt in 11 mål på SW6 som både City och Birmingham spelare. Hart ska dock inte vara ett  större problem nu när Chelseas anfall har blivit betydligt mycket vassare än vad det var i början av säsongen.

Dessutom har Chelsea ett bra rekord mot City när det gäller vinster på hemmaplan. I våra tio senaste möten mot City har Chelsea vunnit åtta stycken, spelat en oavgjort och förlorat en.

2000/01 - Chelsea vinst 2-1
2002/03 - Chelsea vinst 5-0
2003/04 - Chelsea vinst 1-0
2004/05 - oavgjort 0-0
2005/06 - Chelsea vinst 2-0
2006/07 - Chelsea vinst 3-0
2007/08 - Chelsea vinst 6-0
2008/09 - Chelsea vinst 1-0
2009/10 - Man City vinst 4-2
2010/11 - Chelsea vinst 2-0


Matchen som spelades på City of Manchester Stadium förra säsongen slutade med en City vinst efter ett mål från Tevez. Nu är det dock inte Tevez man behöver oroa sig för, utan nu har City andra farliga anfallare så som Aguero och Balotelli. Aguero som har gjort 11 mål denna säsong är den spelaren som har gjort flest mål för City i år, medan Dzeko har gjort 10 och Balotelli 7. Sammanlagt har de gjort hela 48 mål denna säsong.

Man City och Chelsea har sammanlagt spelat 141 matcher, och Chelsea har vunnit 60 gånger medan City har vunnit 45 gånger. På Stamford Bridge har det spelats 66 matcher, och bland dessa 66 matcher har Chelsea vunnit 33 gånger och City har vunnit 13 gånger.

Så här har det sett ut i Citys sex senaste matcher:


Notera att David Luiz är avstängd och att Frank Lampard är ett kort ifrån avstängning. Om Frank får ett gult kort imorgon så kommer han missa Wigan matchen.


Petr Cech tror att en vinst mot City skulle förändra en hel del i Premier League tabellen. Han tror att Chelsea skulle komma in i det hela ännu mer, och chansen för titeln skulle bli betydligt större.

"Deras starkaste sida är deras mittfält och anfall, men de medger fortfarande chanser och Joe Hart har haft en bra säsong, men de medger chanser längst bak och att försvara är inte deras starkaste poäng."-förklarade Petr Cech.

"I nästan tre år har de varit tillsammans med samma trupp och allt är fortfarande tillsammans. Med sådana kvalitet spelare kan man se att de plötsligt börjar göra susen."

Petr Cech är oerhört stolt över Chelseas senaste vinster, men han vill fortfarande påminna om att man inte kan vara säker på allt är bra igen, utan man måste fortsätta att kämpa.

"Vi måste ta match för match, det är fortfarande för tidigt att säga. Vi vann två matcher i ligan och den stora matchen mot Valencia, men det skulle vara dumt att säga att allt är bra eftersom det fortfarande är en lång väg att gå."

"Det fina är att vi har fått tillbaka tron, vi vet att det är mycket press och vi kan hantera det. Vi har en till stor match på måndag, och det är en match som kan vara en vändpunkt eftersom om vi vinner så får vi tre poäng, och tabellen kommer att börja se annorlunda ut."

                                                                                ***


BBC Sport menar att Chelsea inte vill ge Didier Drogba ett två års kontrakt vilket anfallaren vill signera. Drogba har sagt att han kan prestera på hög nivå i två år till, och Villas-Boas har bara hyllat Drogba efter hans fantastiska prestation i de senaste matcherna.

Så här skriver BBC Sport att Villas-Boas har sagt:

"Hans nivå av hans prestationer har varit enastående genom att ha hjälpt klubben och hans lagkamrater."

"Vi måste anpassa oss. Det är en pågående diskussion med han och hans folk."

"Klubben måste givetvis acceptera att spelare som spelar bra är de som borde fortsätta. Men han ska gå till African Cup of Nations och då kommer han förmodligen att komma tillbaka den 12:e februari. Så det finns mycket saker att avgöra."


Nicolas Anelkas flytt till Shanghai Shenhua är enligt klubben helt klart, och nu sägs det att de även vill ha Didier Drogba.

Ma Yue som jobbar för den kinesiska klubben säger så här: "Vi har kommit överens med alla detaljer i kontraktet och vi väntar bara på att Anelka ska underteckna."

Ma Yue har dock sagt att de inte har några tydliga bekräftelser på att Drogba ska flytta till Kina.


Nu är Chelsea också intresserade av den fantastiska anfallaren Edinson Cavani som har flera klubbars intresse bakom sig. Den 24-åriga anfallaren har sagt att han bara fokuserar på Napoli just nu, men detta besvärar inte andra klubbar i Europa, och enligt klubben ska Cavani vara värd 50 miljoner pund.

"Jag gillar engelsk fotboll väldigt mycket. Det finns lag som är väldigt dynamiska och starka."-sa Cavani.

"Jag gillar också spansk fotboll då det finns mycket utrymme, vilket är idealiskt för mitt spel. Men min framtid är i Napoli, jag har ingen tvivel om det."- förklarade 24-åringen.

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Hopppas cavani kommer til CHELSEAAAAAAAAAAAA

  SvaraRadera
 2. Hoppas hoppas!! Han är så grym!!

  SvaraRadera
 3. Kom igen nu ikväll! Är så grymt spänd och jag hoppas verkligen på 3 poäng. Det är ju så otroligt viktigt att minska avståndet nu när United och City också är ute ur CL! Om det blir förlust ikväll så blir det nog väldigt svårt att komma ikapp...

  SvaraRadera
 4. Det blev vinst tillslut! :D

  SvaraRadera