måndag 5 december 2011

Villas-Boas presskonferens inför Valencia mötet. Didier Drogba vill att Chelsea håller ihop


Detta är då Chelseas andra möte mot Valencia, och det här är inte vilket möte som helst, utan det här mötet kommer avgöra om Chelsea går vidare i Champions League eller inte. Det som behövs för att gå vidare är en vinst eller ett oavgjort resultat utan några mål, och om det inte blir som tänkt så kommer vi få tacka för oss i Champions League för i år. Det senaste mötet mot Valencia slutade 1-1 i Spanien. Sist Chelsea spelade en CL match var mot Bayer Leverkusen på bortaplan, och den matchen förlorade vi med 1-2.

Så här har Champions League matcherna slutat för Chelsea:

Chelsea 2-0 Bayer Leverkusen
Valencia 1-1 Chelsea
Chelsea 5-0 Genk
Genk 1-1 Chelsea
Bayer Leverkusen 2-1 Chelsea

"I de fem matcherna i den här tävlingen har vi presterat bra, men de små detaljerna har sprungit iväg från oss, så som mot Valencia och mot Leverkusen, och om detta inte skulle hända så skulle saker och ting slutat annorlunda."- säger Villas-Boas. 

"Vi startade starkt mot Leverkusen på hemmaplan, en bra match. Om vi skulle vinna mot Valencia så skulle de hamnat i en svår situation, men vi gjorde ett misstag som vi betalade för." - la Villas-Boas till.

"Vi körde bra hemma mot Genk men vi gjorde inte vårt jobb på bortaplan så vi skyller på oss själva."

"Vi gjorde allt rätt, borta mot Leverkusen, men släppte in ett sent mål. Folk tycker om att prata om utvisnings situationen mot Newcastle men vi fick inte straffspark som vi skulle ha fått mot Leverkusen vilket har varit en stor fråga för Chelsea i Champions League ett tag." 

"Det där skulle ha ändrat på resultatet. Återigen är det en liten detalj som tar oss till matchdag sex, men det finns inga regler som säger att man måste kvalificera sig innan det."

"Vi möter Valencia i en av de mest imponerande stunden i säsongen jämfört med då vi mötte dem sist."

"Våra fans kan ha en stor inverkan och jag har goda minnen av de högsta CL matcherna i denna klubb." -sa tränaren, och sedan sa han slutligen: "Jag vet att atmosfären kan höjas högt här, och om fansen kan skapa samma atmosfär som de hade under 4-2 vinsten mot Barcelona så har vi den rätta stämningen för att vinna mot Valencia."


                                                           ***


Didier Drogba var en av de spelarna som lyckades göra ett av de tre målen mot Newcastle i lördags, och det var det första målet som gjordes av ivorianen. Drogba erkänner att de var under press mot Newcastle, men däremot säger han att de kunde hantera det väldigt bra.

"När vi höll på att vinna 1-0 så försökte Newcaslte att komma och pressa men vi var väldigt starka defensivt. Fastän vi gjorde några misstag så var laget tillsammans och vi försökte att rätta till misstagen."- sa Drogba.

"Vi kanske också hade lite mer tur än de andra matcherna då bollen träffade ribban istället för målet, och det är så man ändrar på matcherna och en svacka."

Drogba nickade in sitt mål efter ett mycket fint inlägg av Juan Mata, och givetvis passade Drogba på att hylla hans lagkamrat efter matchen.

"Det är väldigt svårt att komma från en annan liga till en liga som är mer teknisk. Men Juan har kunnat komma hit där spelet är mer fysiskt men försvararna är också väldigt bra spelare, och vi är glada över att ha honom i truppen. Han har gjort en förändring i alla matcher och vi behöver honom, han är en av våra nyckelspelare."

Imorgon (tisdag) spelar Chelsea mot Valencia, och Drogba förklarar att han alltid har sett framemot CL matcher sedan han var liten. Han menar att det är i sådana möten man vill spela i som fotbollspelare, och han förstår att stämningen kommer vara stor på Stamford Bridge då det är en sådan viktig match.

"En vinst mot Newcastle som är ett bra lag är bra för vårt självförtroende och det kommer att hjälpa oss för att förbereda oss inför Valencia." 

"Det är en svår stund, och vi måste hålla ihop. Vi har alla dåliga stunder men om man håller ihop kommer de bra sakerna att komma."

"Villas-Boas kan hantera det. Man kommer inte till den nivån som han har kommit till om man inte är stark och det är bara en tidsfråga innan resultatet kommer, han kommer få svaret genom tiden."- sa Drogba slutligen.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! VILL BAR AKRAMA OM DIG JUST NU! FYFAN VAD UNDERBAR VINST! SÅ JÄVLA BRAAAAAAAAAA! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAH <3 HAHA!

    SvaraRadera
  2. DU E FÖR UNDERBAR HAHAH :D Det här var så oerhört viktigt!! KÄNNS FANTASTISKT!!!

    PUSS OCH KRAM BÄSTA HODA <3

    SvaraRadera