söndag 4 december 2011

NEWCASTLE 0 CHELSEA 3


Nu har vi äntligen klättrat upp till och hamnat på fjärde platsen efter den mycket viktiga vinsten mot Newcastle på bortaplan. Detta betyder alltså att Chelsea har 28 poäng och att Newcaslte åker ner med deras 26 poäng då de är tvungna att lämna fjärde platsen till oss. Nu känner man verkligen att spänningen ökar och att Chelsea är med i tävlingen igen!

Chelsea lyckades göra en bra match, och jag tycker att det var Blues som hade flest chanser och mest bollinnehav fastän Newcastle till exempel träffade ribban två gånger. Matchen innehöll mycket fart och det bevisar att båda lagen utmanade. Newcastle var inte det lättaste laget att möta, och lyckades även inleda matchen mycket bra. 

I första halvlek fick Chelsea en super chans när domaren dömde straff efter att Sturridge fälldes ner av Cabaye i den 13:e matchminuten. Frank Lampard bestämde sig för att ta straffen, men tyvärr så brände han den och missade målet då Krul som bjöd på en massa fina räddningar även räddade Lampards straff. 

Chelsea tog dock ledningen innan domaren Mike Dean blåste för halvlek. Det var Didier Drogba som fick göra hans tredje mål för säsongen när ivorianen nickade in bollen med pannan efter ett fint inlägg av Juan Mata. 


Chelsea ska dock vara väldigt glada över att det inte blev en utvisning tidigt under matchen då David Luiz fällde Demba Ba strax före straffområdet. Domaren delade bara ut ett gult kort till David Luiz och detta betyder att brasilianaren missar mötet mot Manchester City.

I andra halvlek började Newcastle att utmana igen, men detta betyder inte att Chelsea inte var ofarliga, för i slut ändan var det Chelsea som nätade in två mål till. Newcastle hade som tidigare nämnt ribbträff medan Krul till exempel räddade farliga chanser av Daniel Sturridge som även idag visade samma glöd som han hade i den föregående matchen. 


I den 89:e minuten kom det efterlängtade 2-0 målet när den inbytte Fernando Torres hittade rätt på den inbytte Salomon Kalou i straffområdet. Kalou tog emot bollen från Torres och sparkade in bollen lugnt och säkert. 


När det var övertid fick Daniel Sturridge som var nära på att göra mål flera gånger under matchen äntligen göra sitt mål efter att han sparkade in bollen i Kruls högra stolpe. 

Villas-Boas gjorde alla tre byten idag då han först bytte in Raul Meireles och tog ut Frank Lampard i den 60:e minuten. I den 74:e matchminuten fick Juan Mata kliva av och in kom Salomon Kalou, sedan efter fyra minuter gjordes det sista bytet då bossen bytte ut Didier Drogba mot Fernando Torres.

Den enda ändringen vi fick se i startelvan mot Newcastle efter matchen mot Wolves var att Lampard ersatte Meireles och gjorde hans 500:e start för Chelsea.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires, Romeu, Lampard (Meireles 60); Sturridge, Drogba (Torres 78), Mata (Kalou 74).


Newcastle (4-4-1-1): Krul; Simpson, S Taylor, Coloccini (c)( Perch 27), R Taylor; Obertan, Cabaye, Guthrie, Lovenkrands (Sammy Ameobi 70); Ben Arfa (Shola Ameobi h-t); Ba.


Vår underbara och grymma boss är inget mer än väldigt glad efter 3-0 vinsten. En borta vinst med tre mål ger definitivt mer självförtroende, och detta kan vara bra inför matchen mot Valencia och Manchester City. Att göra tre mål mot ett lag som är mycket bra på att försvara precis som Newcastle är gör Villas-Boas ännu gladare.

"Det var en bra, solid prestation under hela 90 minuter. Nyckeln var att hitta den inre övertygelsen och styrkan för ett nytt resultat."-sa Villas-Boas efter vinsten.

Så här säger bossen angående domarens beslutet när David Luiz fällde Demba Ba:

"Det var en stor händelse. Beslutet gick i vår väg och jag kan förstå om Alan Pardew inte är glad över det."

"Men vi har redan haft många domarbeslut emot oss, från offside mål på Old Trafford till straffar vi borde ha fått mot Bayer Leverkusen och Liverpool. För dem såg det ut som ett rött kort, men den här gången gick det bra för oss." 

AVB passade också på att hylla den enormt talangfulla spelaren Daniel Sturridge:

"Daniel går framåt, helt klart, och det var en stor prestation, men det skulle vara orättvist av mig om jag inte hyllade alla mina spelare. Vi har full tro på dem, och vi förtjänade vinsten."

I samma presskonferens meddelade Villas-Boas också att Anelka och Alex som inte var med i truppen mot Newcastle kan vara på väg att lämna Chelsea. Båda spelarna har lämnat in en transfer begäran, och klubben har accepterat detta, så detta betyder att båda två får lämna Chelsea i januari. 


"Samtalet var rättvist och direkt med spelarna."- sa tränaren.

"Transfers begäran accepterades men detta betyder inte att de kommer lämna, och om de inte gör det så kommer de komma tillbaka till träningen."-förklarade AVB. 

/ Rukksar

3 kommentarer:

  1. Oj vilken härlig vinst idag och nu är det bara att blicka framåt till Valencia på tisdag som kan vara den viktigaste matchen under hela säsongen!

    Sen tycker jag att det är goda nyheter att Anelka och Alex lämnar i januari. Båda börjar bli till åren samt att dem inte längre håller måttet. Hoppas vi kan få en slant för dem och att två goda ersättare köps in. Cahill/Godin/Hummels eller Ilicic/Krasic/Perreira/Vargas är några intressanta alternativ.

    KTBFFH!!

    SvaraRadera
  2. Hoppas Chelsea byter med juventus alex mot krasic skulle vara jätte bra

    SvaraRadera
  3. Jag tycker också att det känns helt rätt med att Alex och Anelka lämnar oss, nu får vi som du säger Isac, hoppas på goda ersättare!

    Tänk om det blir ett byte mellan Chelsea och Juve tillslut!

    SvaraRadera