tisdag 13 december 2011

CHELSEA 2 MANCHESTER CITY 1

Vi har besegrat ligaledarna Manchester City som inget annat lag har kunnat göra denna säsong! Och det var så oerhört viktigt att besegra dem, för vi behövde verkligen poängen, de viktiga tre poängen. Om vi däremot skulle ha förlorat så skulle vi hamnat 13 poäng bakom Man City, men nu ligger vi bara sju poäng bakom dem.
Det var på grund av Chelseas prestation, Raul Meireles och Frank Lampards mål som gjorde så att Chelsea vann den viktiga matchen.

Även om City inledde matchen väldigt starkt då Balotelli nätade in matchens första mål efter bara en minut så kom Chelsea ändå tillbaka. Första halvleken kanske inte var Chelseas bästa halvlek, men i andra halvlek hade Villas-Boas snackat med spelarna ordentligt och då ändrades matchbilden.

Problemet i första halvlek var att Chelsea helt enkelt var lite nervösa. Det är klart man får en chock efter ett tidigt mål, och det gjorde så att Chelseas olika beslut oftast var lite för hastiga. Passningarna hamnade inte rätt, man körde långbollar, och man tappade bollen väldigt lätt. City hade däremot ett fint passningsspel med korta passningar.

Citys mål gjordes alltså i första halvlek, och det var deras första anfall i matchen. Passningen till Balotelli kom från Aguero, och en omarkerad Balotelli gjorde inga fel, utan tog emot bollen, rundade Petr Cech och sparkade in 1-0. Det skulle även ha kunnat stå 2-0 till City då Bosingwa fällde ner Aguero på straffområdet. Domaren Mark Clattenburg valde att fria, och City fick ingen straffspark.

I första halvlek fick man också se otrevliga scener efter att Yaya Toure verkligen inte betedde sig fint på planen. För någon anledning sparkade han till Juan Mata lite lätt efter att ha fält Mata, och sedan knuffade han även till Matas huvud. Juan Mata är dock en mycket lugn och trevlig spelare som bestämde sig för att inte göra situationen värre.

Chelsea lyckades däremot att kvittera innan pausen, och det var mittfältaren Raul Meireles som hittade målet i den 34:e minuten efter ett fint framspel av John Terry och Daniel Sturridge. Sturridge ska vara oerhört stolt över hans assist för detta kallar jag för klass!

I andra halvlek handlade det bara om Chelsea. Chelsea hade verkligen tryckt gasen i botten och skapade flera chanser medan Man City var tvungna att börja försvara. City fick en man utvisad i den 57:e matchminuten efter Clichys andra gula kort i matchen.

I den 72:a minuten gjorde Villas-Boas hans första byte, och bytta in Lampard mot Meireles. Super Frank som satt bänkad en lång tid kom in i matchen och dundrade in Chelseas vinnande mål efter att domaren dömde straff då Lescott nuddade bollen med handen efter Sturridges skott. Super Frank gjorde inga fel, utan besegrade Joe Hart efter att han sköt bollen hårt och rakt in i målet men mycket självförtroende.

Villas-Boas gjorde alla tre byten i matchen, och det andra bytet gjordes i den 83:e minuten när Mata fick kliva  av och Malouda kliva in. I den 87:e minuten byttes Sturridge ut mot Mikel.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa; Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Romeu, Meireles (Lampard 72); Sturridge (Mikel 87), Drogba, Mata (Malouda 83).

Man City (4-4-2): Hart; Zabaleta, Kompany (c), Lescott (Dzeko 84), Clichy; Silva (De Jong 74), Y Touré, Barry, Milner; Balotelli, Agüero (K Toure 63).