onsdag 16 november 2011

Resultat från landskamperna

Nu har England spelat klart deras nionde obesegrade match i rad. Igår mötte England Erik Hamréns Sverige på Wembley, och Sverige som inte har förlorat mot England sedan 1968, kunde inte hålla kvar det då de förlorade med 1-0 mot Capellos lag. Målet gjordes av Manchester Citys Gareth Barry i den första halvleken.

John Terry var tillbaka som kapten och Daniel Sturridge fick göra debut för England när det var 33 minuter kvar att spela. Ashley Cole och Frank Lampard syntes inte till på planen eftersom båda två satt bänkade under hela matchen. Detta var bara en vänskapsmatch.

I andra olika håll bjöds det på lite viktigare matcher så som Portugal mot Bosnien i en play-off match. Raul Meireles Portugal är nu klar för EM 2012 efter att de lyckades besegra Bosnien med hela 6-2. Meireles fick spela i 63 matchminuter innan han byttes ut.

Real Madrids Cristiano Ronaldo nätade in det första målet för Portugal efter bara åtta minuter, och sedan var Nani på plats och gjorde det andra målet. Bosniens Misimovic lyckades sedan ge Bosnien hopp när han i den 41:a matchminuten sparkade in bollen rätt via straff. Ronaldo säkrade sedan ledningen i den 53:e minuten, men det var dock Bosninens tur att näta igen, och den här gången var det Spahic. Spahics mål hjälpte dock inte då Portugal sedan gjorde tre mål till. Målen gjordes av Postiga, Veloso och Postiga igen.

Även Petr Cech och hans Tjeckien är klara för EM efter mötet mot Montenegro. Tjeckien vann med 1-0 över Montengero, och sammalagt har de vunnit med 3-0 eftersom det blev 2-0 i deras förra möte mot Montenegro i Prag.

Tjeckien fick nöja sig med ett sent mål igår i den 81:a matchminuten, och målet gjordes av Petr Jiracek.

För Spaniens del har det inte sett så ljust ut då de bara spelade oavgjort mot Costa Rica i en vänskapsmatch efter ett 2-2 resultat. Spanien lyckades inte heller vinna deras förra vänskapsmatch som de spelade mot England då de förlorade med 1-0 i lördags. Juan Mata fick spela första halvleken innan han byttes ut, och sedan fick Fernando Torres hoppa in när det bara var kvar 18 minuter att spela.

Det var David Silva och David Villa som gjorde Spaniens två mål, medan Brenes och Campbell gjorde målen för Costa Rica som tog ledningen först.

Även Florent Maloudas Frankrike fick nöja sig med oavgjort efter att matchen mot Belgien slutade med 0-0 i Paris. Malouda fick speltid då han senare hoppade in i matchen, medan Thibaut Courtois spelade klart hela matchen och såg till att inte släppa in ett enda mål.

David Luiz spelade klart hela matchen för Brasilien igår. Brasilien mötte Egypten i Doha och vann med 2-0. Brasiliens tränare Mano Manezes har nu låtit David Luiz få spela klart två matcher i rad, och Luiz har lyckats göra ett mycket bra jobb. Tillsammans med Milans Thiago Silva såg David Luiz att försvara och se till att hålla kvar Egyptens nolla. Båda målen för Brasilien gjordes av den unga Jonas.