lördag 19 november 2011

Chelsea vs Liverpool, Lucas Piazon i London


Nu har Premier League äntligen startat igång igen, och vi kan inte göra något mer än att bara vänta på helgens super match mellan Chelsea och Liverpool nu på söndag. Detta är Chelseas första möte mot Liverpool denna säsong, och matchen ska spelas på Stamford Bridge. Villas-Boas som möter Liverpool för första gången som Chelsea manager menar att det viktigaste är att vi koncentrerar oss på alla spelare och inte bara någon individuell.

Fastän man inte ska koncentrera sig på just en spelare så kommer det ändå finnas en spelare på plan som både Liverpool fansen och Chelsea fansen kommer hålla extra koll på. Kan ni gissa vem? Ja, precis, Fernando Torres. Fernando Torres kom till Chelsea i fjol under januari månad från Liverpool, och har bara mött Liverpool en gång som Chelsea spelare. Torres första match i Chelsea tröjan var mot Liverpool, men det blev dock ingen vinst för Chelsea den gången, utan Liverpool vann matchen med 1-0 på Stamford Bridge.


Nu tror jag att alla Chelsea supportrar hoppas på att Torres nätar in åtminstone ett mål mot hans gamla lag, medan hans gamla supportrar hoppas på att anfallaren skämmer ut sig på plan.

"Torres är inte bara tillför mål, han är här för att skapa chanser och hjälpa hans lag, och jag är nöjd med honom. Det handlar inte om nummer, utan hur du får ditt lag att prestera runt omkring dig."- sa Villas-Boas.

"En anfallare är inte bara där för att sparka bollen i mål. Han är där för att få laget att prestera och för att skapa målchanser och se till att laget vinner matcherna." - förklarade Chelsea bossen.

Sedan fortsatte Villas-Boas: "Torres är tillbaka till hans gamla form så vi är nöjda med honom och hans prestation. Vi måste bara ta ett beslut om vad vi vill ha längst fram. Fernando kommer alltid att vara i striden för det."

"Just nu är våra målgörare två mittfältare, Lampard och Ramires, men för att de ska kunna göra mål så måste någon skapa chanserna. Vi skapar lika många chanser när vi vinner och när vi förlorar, men det betyder inte att samma spelare är inblandade varje gång. Laget skapar målchanser, så just nu är jag glad över vår prestation."- sa Villas-Boas.

En annan spelare som kommer vara i fokus är mittfältern Raul Meireles som också har spelat för Liverpool. Meireles signerade för Chelsea i sommar, och det var just han som gjorde matchens enda mål när Liverpool vann med 1-0 på Stamford Bridge i fjol.

Både Raul Meireles och Fernando Torres kommer försöka att bevisa att Chelsea har gjort rätt val med att välkomnat dessa två spelare.


När det gäller Chelsea truppen så har alla spelare kommit tillbaka till London utan några skador från landskamperna. Detta betyder att vi bara har Michael Essien som inte kommer kunna spela. Hilario som också har varit skadad på grund av rygg problem är nu tillbaka till träningen och ska kunna platsa i AVB:s trupp mot Liverpool. Didier Drogba som inte kunde representera Elfenbenskusten på grund av hans arm, är nu frisk och kan spela på söndag, dessutom är hans avstängning slut som han fick efter det röda kortet mot QPR.

Daniel Sturridge tränade inte med laget i fredags på grund av en liten skada från torsdags träningen, men det ska inte vara några större problem för anfallaren, utan han ska kunna träna med laget idag.


"Sturridges prestation för klubben har tagit honom till hans första England debut vilket är glädjande." -sa AVB.

Sist Chelsea mötte Liverpool på Stamford Bridge slutade det med att bortalaget åkte hem med tre poäng:


Chelsea har mött Liverpool 160 gånger och vunnit 56 gånger medan Liverpool har vunnit 71 gånger. På Stamford Bridge har det spelats 68 matcher då Chelsea har vunnit 37 gånger och Liverpool 17 gånger.

Våra tio senaste möten mot Liverpool på Stamford Bridge:


2001/02 Chelsea vinst 4-0
2002/03 Chelsea vinst 2-1
2003/04 Liverpool vinst 1-0
2004/05 Chelsea vinst 1-0
2005/06 Chelsea vinst 2-0
2006/07 Chelsea vinst 1-0
2007/08 oavgjort 0-0
2008/09 Liverpool vinst 1-0
2009/10 Chelsea vinst 2-0
2010/11 Liverpool vinst 1-0


Så här har det sett ut i Liverpools sex senaste matcher:


Chelsea vann deras senaste Premier League match mot Blackburn med 1-0, och för att minska på poängskillnaden ännu mer så behövs det flera vinster. Branislav Ivanovic förklarar att Chelsea ska göra allt för att vinna matchen och göra deras bästa mot Dalglish lag.

"Liverpool är ett väldigt starkt lag, de har bra anfall och spelar snabbt, så vi måste vara beredda. Vi spelar hemma, och vi måste göra det till en fördel för att minska på poängskillnaden."- sa Ivanovic.


Luis Suarez är en spelare som har klarat sig väldigt bra i Liverpool, och har oftast utmanat stort med hans dribblingar, skott och snabbhet. Ivanovic är ganska så säker på att Suarez kommer utmana på söndag och förklarar att de måste göra allt för att stoppa Liverpool anfallaren.

"Luis Suarez är en bra spelare, så klart, men det är inte bara han, de har många bra alternativ i anfallet och vi måste göra vårt bästa för att stoppa dem."-förklarade Branislav Ivanovic.

"Vi förväntar oss alltid en svår match efter landslagsuppehåll, men detta är en stor match och vi måste vara redo för att visa vår kvalité, kvaliteten av vår match, och det viktigaste, vi måste vinna matchen."- sa serben.

                                                      ***


Lucas Piazon som signerades från Sao Paolo i januari har nu packat hans väskor och flyttat till London. 18-åringen har redan spelat hans första match för Chelseas ungdomslag och börjar att vänja sig i den engelska fotbollen.

"Det finns några skillnader mellan engelsk fotboll och brasiliansk fotboll, men den största skillnaden är storleken på planen. Planen i Brasilien är större, och ger dig mer utrymme. Jag tycker om att spela och träna med så många bra och kända spelare, och det är bra för alla inblandade.

"Det finns tre brasilianska spelare i Chelsea så det är bra för mig, och jag kommer i bra överens med de portugisiska spelarna, de är väldigt trevliga."

"Jag gillar att vara med Ramires, Alex och så klart David Luiz, han är min bästa vän här. Han är så rolig och skojar alltid, så det är bra."

"Jag kan spela i Youth Cup nu. Alla vet att jag är här för att spela, så mitt mål för den här säsongen är att spela så många youth matcher som möjligt och förhoppningsvis ska jag också kunna spela för reserv laget. Jag vill vinna Youth Cup." - sa Lucas Piazon tillslut.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Matchen mot Liverpool kommer avnjutas i min nyinköpta Ivanovic tröja, mot tre pinnar!

    SvaraRadera