söndag 13 november 2011

Resultat från landskamperna. Villas-Boas uppgift- att överklaga domaren

Efter en massa stora förväntningar hos de spanska fansen lyckades Fabio Capellos sida besegra VM vinnarna Spanien i vänskapsmatchen på Wembley. Frank Lampard som fick äran att bära kaptensbilden i matchen lyckades också nicka in matchens enda mål i den 23:e matchminuten. John Terry som satt bänkad under hela matchen kommer dock ta över armbandet mot Sverige den 15:e då svenskarna gästar på Wembley i en vänskapsmatch.

Både Ashley Cole och Frank Lampard spelade mot spanjorerna medan Daniel Sturridge som för första gången blev vald till truppen satt bänkad tillsammans med John Terry.

I det spanska laget kunde man inte hitta några Chelsea spelare i startelvan, däremot fick både Juan Mata och Fernando Torres hoppa in i matchen efter halvlek. Mata klev in i matchen direkt efter halvlek medan Torres fick vänta tills den 63:e minuten. Det blev alltså inga mål för Spanien fastän de var väldigt nära ett par gånger, men ett tätt engelskt försvar såg till att inte släppa in något.

"Det känns jätte bra att få vinna över Spanien. De är utan tvekan det bästa laget i världen och de hade en massa positioner och chanser men visade en riktig anda. Vi är fortfarande inte där vi vill vara. Vi vet att vi måste förbättra oss men att vinna över dem är en stor sak." - sa matchens kapten Frank Lampard efter vinsten.

En annan match som spelades i Europa i lördags var Serbien mot Mexiko. Branislav Ivanovics Serbien hade inte turen vid sin sida utan förlorade deras match med 2-0. Målen för Mexiko gjordes av Carlos Salcido och Chicarito.

Elfenebenskusten lyckades inte vinna deras match mot Sydafrika i Nelson Mandela Challange, utan det slutade med ett oavgjort resultat. Det första målet gjordes redan i första halvlek då elefanterna tog ledningen, dock var det ett självmål. Hemmalaget lyckades sedan utjämna resultatet i andra halvlek. Salomon Kalou fick kliva in i matchen i den 77:e minuten, medan Didier Drogba inte var tillgänglig på grund av hans arm.

En annan match i Afrika spelades mellan Nigeria och Botswana. Detta var Nigerias första match med deras nya tränare Stephen Keshi, men en vinst blev det inte. Mikels Nigeria fick nöja sig med 0-0, och Mikel fick inte hoppa in i matchen. Keshi har redan informerat om att Mikel inte kommer att spela i Nigerias nästa vänskapsmatch mot Zambia nästa vecka.

När det gäller Play off matcherna för EM gick det bra för Petr Cech som hade på sig sin nya näsmask. Petr Cechs Tjeckien lyckades alltså vinna deras första match mot Montenegro med 2-0 och är på god väg mot EM i Polen och Ukraina. Tjeckiens första mål gjordes i den 63:e minten av Vaclav Pilar som spelar för Viktoria Plzen, och därefter gjordes det andra målet i den 92:a matchminuter av Besiktas spelaren Tomas Sivok.

Portugal som mötte Bosnien vann inte matchen fastän de hade goda chanser för att näta. Matchen avslutades med ett 0-0 resultat efter 90 minuter.

En annan match som också har spelats är Frankrike mot USA. Frankrike vann med 1-0, men Florent Malouda satt kvar på bänken under hela mötet.

***

André Villas-Boas har fällts av FA på grund av de "olämpliga" kommentaren efter mötet mot QPR som han sa i medierna. Innan 15:e november måste Villas-Boas försöka att överklaga domaren, och straffet är ännu inte fastställt.