onsdag 2 november 2011

GENK 1 CHELSEA 1


Vet ni att Genk gjorde deras första mål i Champions League igår just mot Chelsea? Vi ska ändå vara nöjda med ett poäng från bortaplan och vara tacksamma över att det inte blev en förlust, men man satsar ändå alltid på en vinst. Chelsea kunde dock ha vunnit matchen om David Luiz inte missade straffsparken som Genks målvakt Koteles räddade. Det var en mycket lätt straff och jag skulle hellre låtit någon annan ta den än Luiz, och vi hade också otur när vi träffade ribban. Men vi ska inte oroa oss alltför mycket eftersom Chelsea fortfarande leder grupp E efter att Bayer Leverkusen förlorade mot Valencia.


Chelseas prestation var inte helt okej igår. Vi missade till exempel en oerhört bra chans i ett öppet mål då Frank Lampard istället sköt åt fel håll, sedan har vi även straffsparken som vi också borde sätta in. Det är just sådana viktiga chanser man måste pricka in rätt, speciellt när de chanserna är så solklara. Sedan är det fortfarande ett stort frågetecken när det gäller Chelseas försvar. Återigen är försvaret skakig och jag känner att rätt koncentration inte finns där.


Matchens första mål gjordes av Chelsea redan efter 25 spelade minuter av mittfältaren Ramires. Det bjöds på ett mycket fint anfall när brasilianaren avancerade sig fram till målet och sköt in ledningen för bortalaget.

Chelsea som kunde ha haft 2-0 om till exempel David Luiz inte missade straffsparken fick istället se på när Vossen sparkade in kvitteringen i den 60:e matchminuten.

Chelsea försökte och försökte att ta ledningen med det gick inte, och The Blues fick nöja sig med ett poäng från Belgien.

I Chelseas startelva kunde man inte hitta John Terry och Frank Lampard då Villas-Boas bestämde sig för att bänka båda två och istället för Terry var David Luiz tillbaka. Raul Meireles fick chansen att spela istället för Lampard medan Oriol Romeu ersatte den skadade Mikel som inte åkte med truppen till Belgien. Didier Drogba som också inte följde med på grund av behandling för hans arm ersattes av Fernando Torres med Nicolas Anelka och Florent Malouda.

Chelsea gjorde alla tre byten i matchen och de första två bytena gjordes i den 65:e minuten då Chelsea var desperata för att göra ett till mål. Villas-Boas gjorde ett dubbelbyte och bytte in Sturridge mot Anelka och Lampard mot molgöraren Ramires. Det tredje bytet gjordes ungefär tio minuter efter när Mata fick kliva in istället för Romeu.

Genk (4-4-2): Koteles; Vanden Borre, Hyland, Nadson, Ngongca; Buffel (Ndabashinze 68), Tozser (c), Camus, De Bruyne; Vossen (Barda 86), Nwanganga (Limbombe 81).

Chelsea (4-3-3): Cech (c); Bosingwa, Ivanovic, David Luiz, Cole; Ramires (Lampard 65), Romeu (Mata 76), Meireles; Anelka (Sturridge 65), Torres , Malouda.


Villas-Boas hade så klart hoppats på en vinst som alla oss andra, men han menar att ett oavgjort resultat på bortaplan inte är dåligt. Han tycker inte att Chelsea tappade kontrollen utan tyckte att hans sida var ganska så organiserad i första halvleken.

"Vi skapade tillräckligt med möjligheter för att vinna matchen med det hände inte på grund av effektiviteten. Vi fick straffspak, träffade ribban och tog oss framför målvakten ibland, så det är effektiviteten under den stunden."

Villas-Boas anser att han och laget måste se till att fixa till dessa problem för att de påverkar slutresultatet så oerhört mycket. Men det var ju inte bara Chelsea som hade sina chanser, utan bossen menar att Genk också hade sina chanser och lyckades pricka in en av de chanserna.

"Våra reflektioner måste vara på vad vi gjorde i matchen, var det tillräckligt för att vinna? Jag tycker att det var det, men vi kunde inte hitta målet och detta gör skillnaden."-förklarade tränaren.

"Vi leder fortfarande gruppen, nu måste vi gå till Leverkusen och göra något där." - sa AVB.

Så här kommenterade bossen angående Davids miss:

"Vi hade David och Nico. Vi har alltid två spelare för straffsparkarna. Det är något vi tränar och alla spelare som skjuter straffsparkar har missat en, från David till Nico till Lamps så därför måste vi vinna effektivitet eftersom alla av de är väldigt duktiga. Det stod mellan Nico och David, och målvakten räddade."


"Genk spelade lite så som i andra halvlek på Stamford Bridge."-sa Florent Malouda som spelade hans 200:e match för Chelsea.

Sedan fortsatte han: " De ville inte släppa in en massa mål som de gjorde i första halvleken på Stamford Bridge och de var verkligen kompakta och de var svåra att möta."

"Men vi hade bollinnehaven, och vi hade flera chanser men publiken och atmosfären hjälpte dem i några situationer och de spelade jätte bra."

"Den svåraste uppgiften inom fotbollen är att skapa chanser."

"Jag skulle vara mer orolig om vi inte kunde skapa chanser. Vi hade dåliga stunder eftersom vi inte har det resultatet som vi förväntat oss och vår ambition är väldigt hög, men det finns ingen anledning till att vara osäker och negativ."- sa fransmannen.


"Vi lät dem komma tillbaka. De var fortfarande vid liv i spelet och hade en mycket bra andra halvlek."-sa Petr Cech efter CL mötet.

"I första halvlek var vi starka, hade bra bollinnehav och vi var verkligen lugna innan vi skapade den första chansen när vi gjorde mål. Sedan träffade vi ribban och sedan straffsparken, så jag tycker inte att det var någon hangover, vi dödade inte bara matchen."- sa Cech.

"Vi kunde ha gjort den enklaste vägen möjlig men vi gjorde inte så, nu måste vi göra det i en svårare väg och vi måste vinna borta mot Leverkusen för att vara säkra på att oss igenom toppen."- sa målvakten.

/ Rukksar

4 kommentarer:

  1. Helt seriöst vad händer med försvaret? Chelsea var kända för sitt hårda och osårbara förvar. Vi var en av dem bästa lagen i världen när det gäller defensivt. Vi kunde möta Barca på Camp Nou utan problem och spela anfallsspel utan att backa hem med hela laget. Nu vi är helt värdelösa bakåt och vi sätter inte lägen framåt! Helt seriöst jag är så besviken på AVB just nu, visst har man otur mot QPR borta jag köper vi är två man mindre. Men förlusten mot Arsenal, var sista droppen, släppa in 5 mål på Stamford bridge det är SKAM. Nu 1-1 mot jävla Genk. Ohhhh blir så besviken,sur,arg,ledsen och har lite sympati samtidigt. AVB är nu osv. Men fan blir det ingen förändring ut med honom in med Hiddink igen eller Jose Mourinho punkt slut.
    Vad tycker du Rukksar om det hela jag sade nu?

    SvaraRadera
  2. AVB ska ingenstans.. så länge han klarar en topp 4 placering i ligan så ska han vara kvar, spelar ingen roll om vi skulle missa slutspel i CL eller åka ut mot ett championsship lag i FA-cupen.. Han ska vara kvar!!

    Håller med artur om försvaret.. det är riktigt oroande. Hoppas man kör med Cole Terry Alex Ivan i fortsättningen.

    Sen tycker jag att det är konstigt att Bosingwa får starta match efter match samt trots att han är värdelös jämt.. Samt att han roterar laget lite för mycket, svårt att få ett sammanspelt lag då.

    SvaraRadera
  3. Visst eller hur isac han borde bänka bosingwa för han är helt värdelös. In med alex och ut med branislav ivanovic på höger kanten. För han är minst lika bra offensivt som bosingwa och tre gånger så bra defensivt. Glömmer fan inte den matchen mot United förra året när nani började gråta och ville inte spela fotboll mer när han mötte ivanovic!


    Vi ska inte kvala i CL skiter i jag vägrar att inse att Chelsea ska bli som Liverpool. Kolla på dem, vi är Påväg mot samma håll. Snart kommer vi nöja oss med europa league och grejer.

    FUCK THAT något måste göras åt, lovar och hoppas att min ryske broder abramovic ger AVD kicken om han FORTSÄTTER SÅ!

    SvaraRadera
  4. Artur- Jag förstår hur du känner dig, och om jag ska vara ärlig så tror jag att vi alla hade för stora förväntningar när Villas-Boas singerade för Chelsea. Vi trodde att han skulle kunnde göra samma sak som han gjorde i Porto. Hittills tycker jag inte att AVB har skämt ut sig, utan han har bara inte lyckats göra så mycket som vi trodde. Dock tkr jag inte att vi ska sparka honom, utan jag tror att det bara är en tidsfråga innan han verklgien kommer igång och levererar :)

    Sen förstår jag faktiskt inte varför har spelar med Bosingwa ärligt talat. Jag vet inte hur han tänker där, men Bosingwa funkar inte, vi måste ha som du säger Ivanovic som högerback, en perfekt position för ivo. Sen tkr jag att David Luiz är ett problem i försvaret, han måste skärpa sig. Han har fortfarande dom här "rycken" som jag kallar för, aså han vill göra för mkt och då blir det fel. Aningen släpper han in eller så spelar han fult.

    SvaraRadera