måndag 31 oktober 2011

Genk vs Chelsea


På tisdag är det dags för Chelses borta match mot Genk i Champions League. Detta är Chelseas andra borta match i CL då laget redan har besökt Valencia i Spanien. Nu har laget inte åkt till Spanien, utan den här gången är det Belgien som väntar. Truppen är framme och har redan haft deras första träningspass.

Chelsea har redan mött Genk på Stamford Bridge och vann matchen med hela 5-0, och den matchen var även Chelseas senaste Champions League möte. Eftersom Blues redan har mött Genk en gång betyder detta alltså att det här mötet är det sista mötet mot Genk i gruppspelet. Om Chelsea lyckas vinna bortamatchen kommer Blues säkra sin första plats och kunna kvalificera sig.

Villas-Boas har meddelat att Didier Drogba inte är med i truppen, och detta handlar inte om hans avstängning utan anfallaren ska ta bort metall från hans arm som han hade brutit innan VM 2010.

John Mikel Obi är heller inte med i truppen på grund av en liten mindre skada från Arsenal matchen. Hilario missar också matchen på grund av skada.

"Det finns inga enkla matcher i Champions League, och Genk är ute efter en vinst så som de vann mot Bruges."- sa bossen.

"De lider fortfarande av skador, men de har lyckats återhämta ett par spelare. Daniel Pudil är en viktig spelare men har är avstängd, dock är Nadson tillbaka som är viktig för Genk."- sa AVB.


Efter en överraskande förlust mot Arsenal i Premier League berättar Branislav Ivanovic att hela laget är arga och att de ska visa reaktionen och deras karaktärer mot Genk.

"Det var en stor derby match och man kan inte vara glad när man har förlorat. Jag som är försvarade kan aldrig vara glad över att ha släppt in fem mål. Det som är bra är att vi vet vilka misstag vi gjorde och vi kan försöka och se till så att samma sak inte händer igen."- sa Branislav Ivanovic.


"Det är inte vanligt att förlora två matcher men vi är starkare än förra året. Man måste jobba hårt och göra sitt jobb, göra rätt saker på planen. Vi vet och vi är redo för att förbereda oss inför matchen imorgon, vilket är en väldigt viktig match för oss."- sa serben.

Ivanovic kommenterade Villas-Boas: "Han vill att vi ska spela offensiv fotboll och spela bättre fotboll, men han sa inte att ändra på något i försvaret. Att försvara är enkelt, du måste bara vara bättre än motståndaren och visa flera önskningar och vinna varje tackling. Vi spelar mer offensiv fotboll men när du avslutar en match på hemmaplan med 3-5 är det en match med svagt försvarsspel."

/ Rukksar

1 kommentar:

 1. Härligt med match imorgon, så man kan revanschera sig lite grann efter helgens fiasko..

  Skulle vilja se denna elva:

  Mata Torres Anelka

  McEachran Romeu Ramires

  Cole Ivanovic Alex Ferreira

  Cech

  Vill såååå gärna hålla nollan i denna match!

  SvaraRadera