torsdag 3 november 2011

Utredningen om Terrys kommentar fortsätter


John Terry som har anklagats för att ha uttalat rasistisk kommentar till Anton Ferdinand har klargjort för Fabio Capello att han vill leda Englands trupp den här månaden. England har två vänskapsmatcher den här månaden, en mot Spanien och en mot Sverige, det har däremot uppstått många rubriker om hur Terrys situation kan se ut inför dessa två matcher, då man tror att Capello kanske inte låter Terry bära kaptensbindeln. För att se Englands slutgiltiga trupp kommer man få vänta tills söndag har Capello sagt.


En källa har sagt så här: " Polisen har fått in en anmälan den 23:e oktober med påstådda rasistiska övergrepp. Detta utreds av poliser från Hammersmith och Fulham."

Om polisen tycker att det finns tillräckligt med bevis kommer Terry att anklagas för att ha brutit mot ordningslagen vilket är ett brott.Fabio Capello menar att detta är en väldigt känslig situation och han vill se flera bevis från FA och sedan bestämma om vad som bör göras inför Englands matcher. Om det skulle bli så att Capello bestämmer sig för att inte låta Terry få vara kapten kan Antons bror Rio Ferdinand få kaptenbindeln och leda truppen så som han gjorde när Terry förlorade den senast. Rio Ferdinand har tagit situationen väldigt allvarligt och hade till och med på sig en armband där det stod "United against racism" för att stödja hans lillebror Anton i Uniteds senaste Champions League möte.

Ferdinand händelsen har gått så långt att några oförskämda Chelsea supportrar satt och sa ramsan: "Anton Ferdinand, you know what you are" under Genk matchen. Att Chelsea ska ha sådana supportrar är absolut inte okej och Chelsea har givetvis tagit upp detta i hemsidan. Uefa kommer dock inte ta upp detta då domaren inte skrev ner något i rapporterna, men Chelsea är redo för att ta tag i detta och man ska antagligen ha kunnat fånga detta i TV-bilder. Chelsea ska jobba med myndigheterna för att försöka söka upp de ansvariga och klubben förklarar att alla former av diskriminering är förbjudet, och dessutom är klubben även säker på att de flesta var Chelsea supportrar.

Några Chelsea supportrar påstår dock att de sjöng "Anton Ferdinand, you know you're a liar", och inte den andra meningen.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar