tisdag 8 november 2011

Chelsea spelarna gör sig redo inför landslagsuppehåll. Chelsea intresserade av Barcas fyra unga talanger


Då var det dags för landslagsuppehåll igen där vissa länder ska försöka kvalificera sig till EM 2012 som kommer att spelas i sommar. Nu är det dags för play-off vilket innebär att de länder som kom tvåa i grupperna har chansen att möta varandra och kvalificera sig till EM. Ettorna har alltså redan gått vidare medan tvåorna har play-offen att tänka på.

Petr Cechs Tjeckien är ett land som ska spela i play-off och möta Montenegro som kom tvåa i Englands grupp. Eftersom det är två matcher som ska spelas, borta och hemmaplan, så kommer första matchen att spelas i Prag nu på fredag, och därefter är det dags för tisdags matchen i Podgorica.

En annan Chelsea spelare som kommer att representera hans land i play-off är Raul Meireles. Raul Meireles Portugal möter Bosnien, och den första matchen spelas i Zenica och därefter bär det av sig till Lissabon. José Bosingwa som också spelar för Portugal är inte med i truppen för dessa två matcher.

Det är inte bara play-offen som kommer att spelas under landslagsuppehållet, utan det finns även en massa vänskapsmatcher som också ska spelas. England möter Spanien där det kommer finnas sex Chelsea spelare. I Englands trupp hittar vi John Terry, Frank Lampard, Ashley Cole och Daniel Sturridge. I Spaniens trupp finns både Fernando Torres och Juan Mata med.


Mötet mellan England och Spanien spelas nu på lördag på Wembley vilket innebär att det är Englands hemmaplan, och därefter är det svenskarna som ska besöka Wembley på tisdag för att möta England. Medan England möter Sverige kommer Spanien att ge sig av till Costa Rica.

David Luiz som är med i Brasiliens trupp ska möta Gabon och Egypten i vänskapsmatcher. Det första mötet kommer ske i Libreville nu på torsdag, och därefter åker Brasilien till Doha för att möta Egypten på måndag.

Elfenbenskustens trupp åker till Cape Town för att möta Sydafrika nu på lördag, och därefter möter de Senegal i Paris på tisdag. Didier Drogba kommer inte att spela eftersom han inte är med i truppen på grund av hans arm, men Salomon Kalou är med i truppen.

John Mikel Obi är med i Nigerias lista inför mötet mot Botwsana med hans nu på lördag, och på tisdag ska Nigeria möta Zambia. Båda matcherna spelas i Abuja.

Branislav Ivanovics Serbien som inte lyckades att kvalificera sig till EM åker till Mexiko för att möta Honduras på måndag.

Florent Maloudas Frankrike som redan har kvalificerat sig till EM ska möta Romelu Lukakus Belgien i Paris på tisdag. Innan mötet mellan Frankrike och Belgien kommer Frankrike att möta USA medan Belgien möter Rumänien.

                                                              ***


Chelsea har scoutat fyra unga spelare hos Champions league mästarna Barcelona. Enligt Mirror Football ska Michael Emenalo ha pratat med Pep Guardiola om den 19-åriga mittfältaren Sergio Roberto, medan Chelseas spanska scout Vicente Fernandez har scoutat Martin Montoya, Marc Bartra och Rafa Alcantara som också kallas för Rafinha.

Det är inte bara Barcelonas unga talanger som har fångat Chelseas uppmärksamhet, utan det sägs också att Chelsea är intresserade av Real Madrids 16-åriga anfallare Jose Pozo som är redo att lämna Spanien nu i sommar. Barcelonas Rafinha kan också lämna i sommar då hans kontrakt går ut då.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. salam. Havent been here for so long. I hope all well

    SvaraRadera