måndag 21 november 2011

CHELSEA 1 LIVERPOOL 2


Det blev inga viktiga tre poäng efter matchen mot Liverpool på hemmaplan, och på grund av Chelseas olika svagheter lyckades Kenny Dalglish vinna över Villas-Boas. Villas-Boas har sammanlagt tappat tolv poäng denna säsong vilket är ganska mycket för ett topp lag så som Chelsea, och dessutom har han haft två raka hemma förluster efter förlusten mot Arsenal och nu mot Liverpool.


Chelseas svagaste område i matchen mot Liverpool var försvaret, och detta är inte första gången där försvaret är en svag punkt. I flera matcher har man märkt av det, och givetvis måste detta fixas på något sätt. Vi närmar oss januari, och detta är ett alternativ till att kanske köpa in någon ny försvarare. Därefter måste ju även Villas-Boas ta en extra titt i det området och prata igenom det hela med hans närmaste kollegor och försöka göra något åt saken.

Vi har flera gånger fått se att backlinjen inte är på plats när ett anfall är på väg från motståndarna vilket gör så att motståndarlaget får chansen att anfalla utan att några spelare som kommer och stör. Sedan har det också hänt att man förlorar bollen nära straffområdet vilket leder till målchans då de andra spelarna som skulle kunna agera lite mer inte gör något, och det kallar jag för slarvfel. Givetvis är det inte bara backlinjen som klantar till sig ibland, utan det kan ju till exempel även mittfältet göra, men backlinjen är ett område där det oftast händer sådant.

Liverpool som har undersökt de tidigare mötena som Chelsea har haft i Premier League, har märkt problemet och utnyttjat det. När Chelsea har lite lätt att klanta till sig, eller är lite slöa på att ta sig till rätt plats kan det vara väldigt effektivt med snabbt och hårt spel från motståndar laget, och det var just det Liverpool gjorde i första halvlek där de var som bäst. De spelade snabbt, gjorde oerhört bra dribblingar och hittade luckorna in till straffområdet. Jag tycker att Liverpool tog in sig i straffområdet för många gånger, och om jag skulle vara Villas-Boas så skulle jag inte acceptera detta.

Jag tror att Villas-Boas inte accepterade detta och pratade med spelarna under pausen, för efter pausen fick vi se en helt annan Chelsea, speciellt när det gäller det offensiva spelet. I andra halvlek var det Chelsea som ägde matchen, och Liverpool hade ingen chans. Ni förstår nog vad jag menar med om jag säger att det märktes att det var Chelseas hemmaplan i andra halvlek.

Det var även i andra halvlek som Chelsea nätade in 1-1 målet, men för ett dåligt försvarsspel lyckades Liverpool sedan göra deras andra mål, och vann matchen.


Sedan vill jag också kommentera anfallet. Som tidigare skrivet så var anfallsspelet mycket bra i andra halvlek då chans efter chans skapades, men avslutningarna var inte det bästa. Chelsea har problem med att avsluta chanserna, och ja, det är ett stort problem. Vi lyckas skapa många och fina chanser, men när det väl ska avslutas så sparkas bollen för långt bort, eller så hinner man inte osv. Men sen måste ju Pepe Reina få beröm för hans underbara räddningar under matchen!

Startelvan mot Liverpool hade vissa förändringar. Villas-Boas bestämde sig för att låta David Luiz få spela istället för Alex tillsammans med John Terry. I anfallet började Didier Drogba från startelvan istället för Fernando Torres och Daniel Sturridge.


Både Sturridge och Torres fick kliva in på planen under matchen, och det var just Sturridge som gjorde Chelseas enda mål i matchen. Sturridge hoppade in i matchen direkt efter halvlek då Mikel fick kliva av. Torres fick vänta ett tag och tog över Drogbas plats i den 83:e minuten. Raul Meireles fick också chansen att möta hans gamla klubb när han byttes in samtidigt som Torres och ersatte Ramires.

Liverpool som hade en fantastisk första halvlek tog ledningen i den 34:e matchminuten när Rodriguez hittade rätt och prickade in bollen efter att han lyckades vinna bollen från Mikel. I andra halvlek höjdes stämningen på Stamford Bridge när Daniel Sturridge sparkade in 1-1 för Chelsea efter en fantastisk kross boll från Florent Malouda. Chelsea kunde dock inte hålla kvar stämningen när Liverpool sedan sparkade in slutresultatet i den 87:e minuten, och den här gången var det den före detta Chelsea spelaren Johnson som gav borta laget vinsten genom en kontring.


Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (c), Cole; Ramires (Meireles 83), Mikel (Sturridge h-t), Lampard; Mata, Drogba (Torres 83), Malouda.


Liverpool (4-2-3-1): Reina; Johnson, Skrtel, Agger, Jose Enrique; Lucas, Adam; Maxi (Downing 77), Bellamy (Henderson 65), Kuyt (c); Suarez (Carroll 89).


André Villas-Boas efter matchen:


Kenny Dalglish efter matchen: 


/ Rukksar

5 kommentarer:

  1. Omg ännu en förlust mot ett topplag på stamford bridge.... Hiddink är ledig för tillfället. Kanske borde ta chansen innan han skriver på kontrakt med något landslag.

    SvaraRadera
  2. - Ah vad arg jag var när jag satt och kollade på matchen med min bror! Trodde vi var de enda som hade problem med försvaret men fyfan säger jag bara!

    SvaraRadera
  3. Åh herregud var alla liverpoolfans är kaxiga.. dem kan ju vänta tills dem har gått om Chelsea i tabellen och kan slå en nykomling på hemmaplan..

    SvaraRadera
  4. artur man kan inte byta tränare varje säsong det är avb första säsong i klubben tro mig det kommer bli en helt fantastikt klubb snart när han spelar ihop laget föri helvetet kom igen chelsea jag vet att ni kan klara av det här fack liverpool dom leker nu men dom får se nästa match

    SvaraRadera
  5. Jag är orolig varenda gång Obi Mikel startar.. Han är en väldigt bra spelare men i varje match gör han 3-4 idiotpassningar eller går bort sig, och då räcker det inte med att man varit bra innan. Romelu ser mycket bättre ut. Sen kan man ju alltid undra varför inte AvB väljer att ha david Luiz som en defensiv mittfältare.

    SvaraRadera