tisdag 22 november 2011

AVB intresserad av Cahill. Hiddink länkas till Chelsea samtidigt som Villas-Boas vill kämpa vidare


Efter flera matcher har man nu fått se att Chelsea har problem i försvaret. Antingen behöver man bara ge Villas-Boas lite tid med den nuvarande backlinjen eller så behöver man också förnya den med enstaka spelare. Boltons Gary Cahill har länge varit ett alternativ då mittbacken under en längre period har han länkats till Chelsea. 

Nu skriver Mirror Football att André Villas-Boas ser Gary Cahill som ett alternativ då han tror att Cahill är precis vad Chelsea behöver just nu. Enligt tidningen ska Chelsea börja med att erbjuda sju miljoner pund så snart som möjligt och försöka välkomna Cahill i januari. Gary Cahills kontrakt går ut nu i sommar, vilket är en anledning till varför priset är lågt. 

Tottenham är också ett lag som har visat intresse för den före detta Aston Villa försvararen, och ska vara beredda på att betala 16 miljoner pund för Cahill. 

                                                           ***


Nu när Chelsea har haft sina nedgångar i Premier League påstår många olika källor att det inte bara är försvararna som hänger löst, utan kanske också självaste tränaren Villas-Boas. Man har dock inte läst någonstans om att Roman planerar på att sparka Villas-Boas, men eftersom före detta Chelsea tränaren Hiddink fortfarande är tillgänglig tror många att holländaren kan vara ett alternativ om det skulle vara så att Roman bestämde sig för det.

Hiddinks agent Cees van Nieuwenhuizen har meddelat att Hiddink tänker vila ut hela året innan han tar nästa steg i karriären. Hittills har Guus fått fem stycken förfrågningar av olika klubbar runt om i världen sedan han förlorade sitt jobb i Turkiet. Agenten har dock vägrat att berätta om Chelsea är en av de fem klubbarna som har visat intresse för Hiddink.

Om Chelsea är en av de fem klubbarna vet man inget om, däremot vet man att den före detta tränaren har bra kontakt med Chelsea ägaren.

"Relationen har varit och kommer att vara bra mellan oss. När jag åker till London är jag alltid välkommen på Cobham och på Stamford Bridge. Vi pratar inte varje vecka, men då och då kontaktar vi varandra, och jag känner mig alltid välkommen."- sa Hiddink till Mirror Football.

Fastän det inte har gått bra för Villas-Boas tror jag ändå att Roman inte kommer sparka den före detta Porto tränaren. Allt han behöver är lite tid för att komma igång och hantera truppen ännu bättre. Det skulle bara förstöra för Chelsea ännu mer om Roman bestämde sig för att sparka tränaren och låta en ny tränare ta över. Anledning till varför jag tror att det skrivs så mycket om just Hiddink nu, är för att journalister ska ha något speciellt att skriva om och för att han fortfarande är arbetslös. Att inte låta AVB spela klart två säsonger skulle vara ett stort misstag av den ryska ägaren.

André Villas-Boas har tidigare sagt att han inte oroar sig över Guus Hiddink snacket. Däremot har han nämnt att Hiddink hade en bra period i Chelsea, men att han tycker att detta inte betyder att Guus alltid kommer kunna få samma period i Chelsea som han hade i sex månader.

Men för att vi ska kunna fortsätta med den nuvarande tränaren så måste vi tro på honom. Att tro på någon är alltid en bra nyckel till en ljusare väg, och AVB måste känna av att han får stöd från oss. Det är inte bara vi fans som ska tro, utan det måste även spelarna göra, och Villas-Boas har sagt att han vill att spelarna tror på deras tränare.


"Vi måste fokusera på vad vi gör. Premier League har blivit svårare, vi måste vara rättvisa och säga det. Det är inte omöjligt men det är svårare."-sa Chelsea bossen.

"Vi måste tro på matcherna i december, men förutom det måste vi tro för att kämpa för titeln."- säger Villas-Boas som tror att Chelsea fortfarande kan kämpa för liga titeln den här säsongen.

"Det viktigaste är att hitta ett vinnande sätt omedelbart om det är möjligt mot Bayer Leverkusen i Champions League på onsdag. Det är en stor match."

"Sedan har vi tre matcher i Premier League där vi måste försöka att vinna nio poäng. Utmaningen är att ha tro och styrka för att kämpa för de nio poängen." 

"Om vi lyckas vinna nio poäng kommer vi att hamna i ett annat perspektiv. Det ser inte ljust ut för oss just nu, men vi måste tro."

Chelseas tre kommande liga matcher ska spelas mot Wolves, Newcasle och ligaledarna Manchester City. Genom dessa tre matcher ska Villas-Boas försöka vinna nio mycket viktiga poäng och ljusa upp den värsta säsongstarten sedan Roman tog över klubben. 

"Det har inte varit den ljusaste starten, utan den värsta efter en ganska lång tid, men vi måste tro, och tro på jobbet för att komma tillbaka till den vinnande vägen. Spelarena har enorma talanger och jag tror på dem." 

För att få en bättre blick över hur dåligt det har gått denna säsong:

Säsong  Tränare      Poäng  Plats

03/04     Ranieri          29        2:a

04/05     Mourinho      29       1:a

05/06     Mourinho      31       1:a

06/07     Mourinho      28       2:a

07/08     Mourinho/Grant  24   3:e

08/09     Scolari          29       1:a

09/10    Ancelotti        30       1:a

10/11    Ancelotti        28       1:a

11/12    Villas-Boas    22       5:e


Enligt Daily Mail ska Abramovich tro att Villas-Boas är den rätta tränaren för Chelsea just nu och att han kommer kunna fixa till allt fastän det går som det går. Abramovich ska även ha accepterat Villas-Boas argumenter om att Chelsea truppen måste förnyas. 

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Härligt om Gary Cahill kommer in i Januari, han och Terry tillsammans känns toppen! Då borde väl Alex lämna om så blir fallet. Kanske i en bytesaffär med Juve, Alex + Lite cash = Krasic! Hans agent sa ju i veckan att han kan tänka sig att söka ny klubb och Chelsea näms bland dem intresserade!

    Härligt med match imorgon! Krossa Leverkusen!!!

    KTBFFH!

    SvaraRadera
  2. Jaa Cahill är verkligen en spelare man vill se i Chelsea tillsammans med Terry! Jag tror nog också att det är Alex som blir den som får lämna, men jag är inte lite säker på om jag vill ha Krasic, han har verkligen inte varit bra i år!

    SvaraRadera