onsdag 30 november 2011

CHELSEA 0 LIVERPOOL 2

Drömmen om att vinna Carling Cup den här säsongen är nu över eftersom Chelsea åkte ut mot Liverpool igår. Liverpool som vann på Stamford Bridge för två veckor sedan i Premier League vann den här gången också då Kenny Dalglishs sida nätade in två mål. Det var återigen Maxi Rodriquez som sparkade in bollen i Turnbulls mål precis så som han gjorde två veckor sedan på Stamford Bridge, och det andra målet gjordes av Kelly. Chelsea lyckades inte spräcka nollan, men det såg ändå ljust ut då Turnbull räddade Andy Carrolls straffspark tidigt under matchen.

Liverpool som hade ett oerhört bra försvarsspel lyckades stoppa Chelseas anfall då de hade svårt att ta sig igenom den täta backlinjen. Återigen fick man se på ett mycket svagt Chelsea försvar som inte kunde hantera Liverpools anfall.

Den första halvleken bjöd inte på många farliga chanser, men det var ändå Liverpool som inledde matchen vassast. I den 20:e minuten fick Liverpool straff då Alex nuddade bollen med armen. Alex fick ett gult kort, och Andy Carroll gjorde sig redo för att sparka in bollen, men däremot blev det ingen tidig ledning eftersom Carrolls straff inte var den bästa straffen som Turnbull räddade.

Chelsea försökte ta sig in i matchen mer och mer, men den extra glöden fanns inte vilket gjorde så att Chelsea inte kunde bjuda på något speciellt. Innan puasen fick tre av Chelseas fyra försvarare varsitt gult kort, då David Luiz, Ryan Bertrand och Alex blev varnade. Chelseas bästa chans i första halvlek kom från Romelu Lukaku då han nickade bollen tätt utanför målet.

Det första bytet i Chelsea gjordes redan i första halvlek då den haltande Josh McEachran fick kliva av planen i den 40:e minuten efter en smäll, och in kom istället Ramires.

Chelsea borde också ha fått straffspark i de första 45 minutrarna då David Luiz fälldes ner i straffområdet av Coaets, men efter fel domarbeslut fick brasilianaren istället ta emot ett gult kort.

I andra halvlek blev båda lagen mer offensiva, och Chelsea var oerhört nära på att ta ledningen när Malouda prickade bollen på ribban efter en frispark, och Luiz som inte stod långt ifrån var nära på att nicka in bollen i returen.

Det var dock Liverpool som tog ledningen i den 57:e matchminuten när Rodriguez nätade in Liverpools första mål efter en fin passning av Bellamy. Efter bara sex minuter gjorde Liverpool det andra målet när en helt omarkerad Martin Kelly nickade in 2-0 målet via en frispark.

Att något borde ändras förstod Villas-Boas, och han bestämde sig för att göra ett dubbelbyte direkt efter Liverpools 2-0 mål. In kom Mata och Anelka medan Lukaku och Malouda fick kliva av.

Mer hände inte i andra halvlek förutom att Chelsea hade några chanser samtidigt som Liverpool också utmanade.

Chelsea (4-1-2-1-2): Turnbull; Bosingwa, Alex, David Luiz, Bertrand; Romeu; Lampard (c), Malouda (Anelka 63); McEachran (Ramires 40); Lukaku (Mata 63), Torres.

Liverpool (4-2-3-1): Reina; Kelly, Carragher (c), Coates, Jose Enrique; Lucas (Adam 71), Spearing; Henderson, Bellamy (Kuyt 78), Maxi (Skrtel 89); Carroll.