tisdag 29 november 2011

Di Matteo trivs med hans roll i Chelsea. Drogba tackar nej till ett erbjudande från Chelsea


Nu har den före detta Chelsea spelaren Roberto Di Matteo jobbat tillsammans med André Villas-Boas i fyra månader, och Di Matteo tycker att det inte kan gå bättre än vad det har gjort. Italienaren förklarar också att han inte har några planer på att jobba som tränare för Chelsea, och att han trivs med det han gör just nu.

"Jag är väldigt glad här, och jag är väldigt glad med det jag gör. Jag är här för att stödja Andre i träning och organisation."- säger assisterande tränaren Di Matteo.

Det funkar ännu bättre mellan Villas-Boas och Di Matteo då de har samma tankesätt och filosofi. Di Matteo är också en man som älskar 4-3-3 uppställningen vilket Villas-Boas använder i Chelsea.


"Jag kan ge ett perspektiv på hur det är när du är en spelare, och när du spelar tre matcher under sex dagar, jag vet hur det känns, både fysiskt och psykiskt."- förklarar italienaren.

Den före detta mittfältaren har en massa minnen med klubben, och när han fick en förfrågan från Chelsea var det ingen snack om saken. Att komma tillbaka till gamla klubben var en dröm, och den drömmen gick i uppfyllelse.

"Jag känner mig väldigt ansvarig för framgången med klubben eftersom jag har ett arv här med fansen och klubben i sig." - säger Di Matteo.

Idag är det dags för Carling Cup, och Di Matteo förklarar att viljan för att vinna Carling Cup är stor i klubben. År 1998 var det just Di Matteo gjorde det 2-0 målet mot Middlesbrough i Carling Cup finalen, så italienaren vet vilken stor fördel det är att vinna säsongens första trofé då man kan bevisa att laget är ett hotfullt lag i resten av säsongen.

"Från vår första match i tävlingen kan man se att vi vill vinna det här. Det är en väg till att vinna en cup och det kan också ge en positiv attityd om man vinner en trofé under den här tiden av säsongen."

"Framgången under Luca Viallis tid gav laget riktig tro och riktig attityd. Det var en riktig positiv effekt för att gå och vinna Cupen och avsluta säsongen bra."

Som vi vet så har den här tävlingen varit något till för de yngre spelarna i Chelsea, och Josh McEachran och Romelu Lukaku som inte har fått så mycket spel tid under säsongen kommer nog att få kliva in på planen mot Liverpool.

"Josh är en bra talang, en bra spelare, men kolla på konkurrensen han har i hans position, de är alla professionella spelare, men han kommer definitivt bli Chelseas framtid."-sa Di Matteo.

"Jag är säker på att Lukaku visste att han inte bara skulle kliva in i laget. Han måste jobba hårt och när han får hans möjlighet ska han visa att han förtjänar att vara i laget, det är väldigt lätt."- sa Roberto.


Carling Cup matchen spelas alltså idag mot Liverpool på Stamford Bridge, och vi kommer inte få se John Terry då han är avstängd och inte heller Raul Meireles som spelade för Liverpool i 20 minuter. Didier Drogba, Fernando Torres och Juan Mata har inte fått spela i Carling Cup den här säsongen.

De spelare som man har fått se i båda matcherna i Carling Cup är Ryan Bertran, Alex och David Luiz. I mittfältet har man fått se Romeu, Josh McEachran och Florent Malouda. I anfallet har Salomon Kalou och Romelu Lukaku fått spela. Chelsea har även haft två utvisningar, en mot Fulham då Alex åkte ut, och en mot Everton när Ross Turnbull fick lämna planen.

Även Kenny Dalglish kör samma stil och kommer förmodligen låta yngre och spelare som inte får så mycket speltid att spela. Pepe Reina, Jay Spearing, Maxi och Luis Suarez har startat i alla tre matcher för Liverpool. De har också använt unga spelare så som, Jack Robinson, Martin Kelly, Jon Flanagan, Sebastian Coates och Danny Wilson.

Så här såg det ut sist Chelsea mötte Liverpool i Carling Cup:


                                                            ***


Didier Drogba har tackat nej till Chelseas senaste erbjudande. Klubben har erbjudit ett ett-års kontrakt, men Drogba har tidigare sagt att han vill skriva på ett två-års kontrakt med Chelsea. Fastän anfallaren har tackat nej, har han samtidigt sagt att han vill stanna kvar i Chelsea.

Thierno Seydi som är Drogbas agent har sagt att det kan komma bud från Ryssland, Qatar och USA, men han har samtidigt sagt att Drogba vill avsluta karriären i Chelsea om det är möjligt.

"Milan kom för Drogba, men jag sa nej direkt. Deras erbjudande är ett lån och det intresserade inte oss."-sa Seydi.

"Han fick ett erbjudande om ett ett-års kontrakt från Chelsea, men det funkar inte för oss. Han har inget kvar att bevisa som en fotbollsspelare i hans ålder."-förklarade agenten.

"Han kommer gå dit där de erbjuder mest pengar. Det kan vara i USA, Qatar, Ryssland eller någonstans i Asien.

"Han kommer gå dit där det känns bra ur ett finansiellt perspektiv. Los Angeles Galaxy är en möjlighet."- Seydi.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar