lördag 5 november 2011

BLACKBURN 0 CHELSEA 1


Äntligen vinner Chelsea hem tre mycket viktiga poäng efter matchen mot Blackburn. Det blev inte ett målkalas men tre poäng blev det iallafall vilket är det viktigaste just nu. Chelseas gjorde ett mål vilket också var matchens enda mål. Målet gjordes av Frank Lampard i andra halvlek vilket är hans sjunde mål för säsongen. Chelseas prestation var helt okej då de byggde upp spelet på ett bra sätt men behöver kanske jobba på avslutningarna en aning. Försvaret som har varit skakig under den senaste tiden såg till att inte släppa in ett mål vilket är bra, och samtidigt ska även Petr Cech få cred för hans prestation. Det var alltså inte bara Chelseas match, utan Blackburn hade sina chanser och träffade även ribban vid slutet av matchen.

Petr Cech som fick vara med i en blodig duell när han kolliderade med Ashley Cole och Yakubu i första halvlek kunde dock kliva in i matchen igen efter att ha stoppat in bomullstuss i näsan och efter att ha tagit på sig en ny tröja.


I första halvlek hade Chelsea ett par chanser, men det som var problemet var avslutningarna. De kunde bygga upp ett anfall, men avslutningarna var inte lika lätta att göra.

Efter pausen kom Fernando Torres in, då Florent Malouda byttes ut. I andra halvlek hade Chelseas spel förbättrats och det var även i den andra halvleken som Chelsea tog ledningen. En underbar assist från Branislav Ivanovic gjorde så att Frank Lampard kunde nicka in ledningen i den 50:e minuten. Chelsea började med ett kontringsspel och var även nära på att näta ett par gånger.


Balckburns farligaste chans kom i andra halvlek då deras skott studsade bort från ribban.

I den 82:a matchminuten gjorde Villas-Boas Chelseas andra byte då han bytte in Raul Meireles och bytte ut Juan Mata. I övertid fick Oriol Romeu kliva in istället för Ramires.

I dagens startelva var Branislav Ivanovic tillbaka på den högra kanten istället för José Bosingwa som många inte har velat se på sistone. Sedan hade vi Alex som var tillbaka som mittback istället för David Luiz. I anfallet fick Daniel Sturridge börja istället för Fernando Torres tillsammans med Juan Mata och Florent Malouda.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Alex, Terry (c), Cole; Ramires (Romeu 90+2), Mikel, Lampard; Malouda (Torres h-t), Sturridge, Mata (Meireles 82).

Blackburn (4-2-3-1): Robinson; Lowe, Samba (c) (Hanley 45) Givet, Olsson; Nzonzi, Pedersen; Rochina (Dunn 71), Formica, Hoilett; Yakubu.


André Villas-Boas är glad efter att ha vunnit tre poäng på borta plan och berättar att det viktigaste var att vinna matchen.

"Att hålla nollan var viktigt men det viktigaste var att vinna matchen oavsett vad."- sa bossen efter vinsten mot Blackburn.

"En 2-0 vinst skulle ha varit bättre, vi var nära, speciellt vid slutet genom Fernando, men vi lyckades inte och fick kämpa lite för att hålla kvar nollan."- förklarade AVB.

"Det är aldrig lätt att vinna på Ewood Park, speciellt efter nederlaget som vi har haft i Premier League, och Blackburn var desperata för poäng och kom in i det efter två bra resultat. Det skulle aldrig bli ett lätt möte här, och svårigheterna som Arsenal hade här bevisade det."- sa bossen.

Villas-Boas tycker att det bjöds på två olika halvlekar då den första halvleken bestod av låg intensitet och med få chanser mellan de två lagen, men i andra halvlek växte känslorna och möjligheterna.

"Vi lyckades att få det första målet vilket var viktigt för oss och vi kämpade hårt för att göra ett till mål. Blackburn hade några bra chanser vid sluten och man kände att de var farliga, men vi lyckades att vara modiga för att försvara tillräckligt mycket."- förklarade Villas-Boas.

Så här kommenterade Villas-Boas angående Petr Cech: " Jag tror att han har brutit näsan, men han gav oss bra tecken direkt efter, eftersom han försvarade bollen som spelades in bakom vårt försvar och han försvarade bra med fötterna också. Efter pausen sa han att han ville fortsätta, så detta visar mod och engagemang av en spelare som har lidit av en heldel skallskador."

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Nice blog...had to plug into translator lol but really good info
  http://chelseafcamerica.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Thank you, glad u liked it! :)

  U have a nice blogg too!

  SvaraRadera
 3. - Grattis till vinsten! Kram fina du!

  SvaraRadera