lördag 8 oktober 2011

Tre Chelsea spelare lyckas hitta målet. Reg Williams 1922-2011

Det har gått bra för Chelsea spelarna som har representerat deras länder i landskamperna för EM. Det är ingen spelare som har åkt ut än, utan varje Chelsea spelare är antingen kvalificerade eller är fortfarande kvar i tävlingen, dessutom lyckades tre Chelsea spelare näta för deras länder. De som har toppat grupperna alltså hamnat på första plats går vidare direkt, medan tvåorna måste tävla i slutspelet nästa månad.

För Englands del blev det ingen vinst mot Montenegro men detta spelar ingen roll eftersom engelsmännen ändå lyckades spela fram ett poäng efter 2-2 resultatet. Det oavgjorda resultatet leder till Englands 18 poäng som de har efter åtta spelade matcher, och toppar grupp G. England har fortfarande en match kvar att spela, men laget är ändå klara för EM.

Det första målet för England gjordes av Ashely Young redan efter 11 spelade matchminuter, därefter sparkade Darren Bent in Englands andra mål i den 31:a minuten. Precis innan halvlek såg Montenegro till att reducera när Elsad Zverotic hittade rätt.

I den 74:e matchminuten hände något som ingen England supporter hade hoppats på, Wayne Rooney tog emot ett rött kort efter att ha sparkat ner en motståndare efter att ha förlorat bollen. Enligt Fabio Capello ska detta inte ha något med att Rooneys pappa greps för inblandning i en spelhärva, utan detta ska bero på att anfallaren var missnöjd med hans insats i matchen.  Det röda kortet kommer leda till att Rooney garanterat missar Englands öppningsmatch i EM, och om det ska bli flera matchers avstängning är ännu än oklart.

"Jag tycker att det röda kortet var rätt."-sa Capello till BBC, sedan fortsatte han: "Han kommer att vara avstängd i nästa match så vi får försöka hitta nya lösningar. Rooney är en viktig spelare, men ibland spelar de inte bra och gör misstag. Det var en bra lektion för honom och laget."

Till sist gjorde Andrija Delibasic matchens sista mål för Montenegro och kvitterade i 90:e matchminuten.

Både John Terry och Ashley Cole spelade hela 90 minuter medan Frank Lampard blev inbytt i den 64:e minuten efter Capello bestämde sig för att låta Lampard ta över Darren Bents position.

För Serbiens del slutade det också med ett oavgjort resultat efter mål från Branislav Ivanovic och Claudio Marchisio. Det var dock Italien som gjorde matchen första mål efter bara två spelade minuter, sedan kvitterade Ivanovic i den 24 minuter som Gianluigi Buffon inte kunde rädda. Serbien måste vinna över Slovenien för att garantera ett slutspel för EM.

Den andra Chelsea spelaren som lyckades näta är Juan Mata efter att Petr Cech inte kunde rädda Matas skott i den 7:e matchminuten. Spanien vann med 2-0 över Tjeckien och är nu kvalificerade. Fernando Torres fick börja i Spaniens startelva och låg även bakom Xabi Alonsos mål, men byttes ut i den 61:a minuten.

Tjeckien som missade senaste VM har nu två poäng mer än Skottland som har två matcher kvar att spela. Tjeckien har däremot bara en match kvar att spela mot Litauen nu på tisdag. Det är alltså Tjeckien och Skottland som tävlar om slutspelet i grupp I.

Den tredje Chelsea spelaren som gjorde mål är Florent Malouda i Frankrikes 3-0 vinst hemma mot Albanien. Maloudas mål gjordes i den 11:e minuten och därefter lyckades även Loic Remy och Anthony Reveillere hitta målet. Nu måste Frankrike vinna deras sista match mot för att toppa gruppen.

Raul Meireles fick spela för Portugal i en timme i deras 5-3 vinst mot Island, och detta leder till att de bara behöver 1 poäng från den sista matchen mot Danmark för att garantera en plats i EM.

Romelu Lukaku och Thibaut Cortais fick sitta på bänken under hela matchen när deras Belgien vann över Kazakstan med 4-1.

David Luiz spelade klart hela matchen för Brasilien i deras vänskapsmatch mot Costa Rica, och matchens enda mål gjordes av Neymar.

Jeffrey Bruma fick också spela klart hela matchen för Holland som redan har kvalificerat sig. Holland har vunnit alla deras nio spelade matcher, och detta betyder att fredags matchen mot Moldavien också slutade med en vinst där Holland vann med 1-0.

***

Ännu en föredetta Chelsea spelare lämnar denna värld efter att ha blivit 89 år gammal. Reginald eller Reg Williams spelade som en vinger för Chelsea i sex år efter andra världskriget. William kom till Chelsea efter att ha spelat för Watford. Wingers lyckades göra 17 mål för Chelsea i 74 matcher, och la fotbollskorna på hyllan när han blev 29 år på grund av skador.