måndag 10 oktober 2011

Mikels resa med Nigeria tar slut, Drogbas och Kalous resa fortsätter med Elfenbenskusten. Premier League lagen visar intresse för Kalou

John Mikel Obis Nigeria kommer tyvärr inte att spela i African Cup of Nations efter att de åkte ut efter deras oavgjorda hemma match mot Guinea i Abuja. Matchen slutade med 2-2 vilket inte räckte för Nigerias del, däremot Guinea vidare. Samson Siasia och hans trupp kommer nu att ha en massa frågor att svara på tillsammans med stora lag så som Egypten, och Kamerun.

Att Nigeria som har vunnit tävlingen två gånger inte kommer vara med nästa år är ganska så chockande, eftersom detta är första gången landet inte har lyckats kvalificera sig sedan tävlingen startade 1986.

För Didier Drogbas och Salomon Kalous del ser det mycket bättre ut eftersom Elfenbenskusten redan är kvalificerade.

Elefanterna fick möta Burundi i söndags, och matchen slutade med ännu en vinst för Elfenbenskusten. Målen för elefanterna gjordes av Citys Kolo Toure i den 56:e minuten vilket också var matchens första mål. Därefter utjämnade Burundi resultatet, men Yaya Toure såg sedan till att nicka in vinst målet sent under matchen på Boigny Stadium.

Både Drogba och Kalou fick spela, men Drogba fick däremot inte börja från startelvan medan Kalou fanns med i anfallet redan från början. Drogba klev in i matchen lite efter andra halvlek, och anledningen till varför tränaren valde att bänka  Drogba från början är enligt Goal.com, på grund av att Drogba kom försent till lägret.

***

Det är ganska så säkert att vi lär säga adjö till Salomon Kalou i januari, och enligt Mirror Football är det redan två storlag som har ställt sig på led för att kunna signera anfallaren. Det är alltså Liverpool och Arsenal som har visat intresse för 26-åringen, och Wenger som tidigare velat ha anfallaren från Feyenoord ska enligt rykten, vara beredd på att erbjuda sex miljoner pund för honom.