tisdag 11 oktober 2011

Ramires inför OS 2012. Juan Mata fortsätter att utforska London.


Nu är det dags för Ramires tur att berätta om hans tankar inför OS 2012, och som tidigare skrivet, så förbereder alltså Chelsea inför OS med dessa intervjuer för att få upp stämningen en aning. Skillnaden med Ramires från de andra spelarna som intervjuades är att han faktiskt har spelat i OS. Ja, det var när han representerade Brasilien i OS 2008. Ramires förklarar glatt att upplevelsen i OS var underbar speciellt då han aldrig hade spelat i en officiell tävling för landslaget innan. Brasiliens dröm var att vinna guld, och laget trodde även att det var möjligt, men de kunde inte ta sig till guldet utan fick nöja sig med brons efter att de hamnade på tredje plats.

"Jag har fortfarande kvar medaljen, och har den som om den vore gjord av ren guld."- säger Ramires.

Brukade du titta på OS på TV när du var liten?

-På grund av de förhållandena jag växte upp i, hade jag inte så många möjligheter för att titta på det. Vi hade mer lokala kanaler på TV.

I de tidigare intervjuerna fick varje spelare välja en favorit friidrottare, men Ramires kunde dock inte välja någon då han förklarade att det inte är en speciellt friidrottare som har varit favoriten, utan Brasiliens volleyboll lag. Ramires brukar inte spela volleyboll i fritiden, men tycker om att titta på det.

Vem, eller vad ser du framemot att få se i OS 2012? 


-Jag tror att volleyboll laget kommer kommer göra bra ifrån sig. Det brasilianska laget är alltid väldigt stark, och jag hoppas att de kan ta hem ännu en medalj.

Ramires hoppas inte bara på att Brasiliens volleyboll lag gör bra ifrån sig, utan fotbollslaget har också Ramires support. Om Ramires skulle bli vald till brasiliens fotbollstrupp skulle han definitivt inte säga nej, utan skulle älskat att få spela på Wembley.

"Brasilianarna brukar alltid heja på varandra och fotbollslaget har aldrig vunnit innan så London kanske ger oss lycka."

Hur kommer London vara som värdstad?

-Bra, transporten och säkerheten här säger att det är en av de bästa staden i världen för det här.

Om Ramires fick välja vad han skulle vilja göra i OS, skulle han nog valt löpning om man bortser från fotbollen. Det är verkligen inte förvånande att Ramires väljer löpning eftersom han verkligen är snabb. Om han var tvungen att välja tre grenar skulle han fortfarande ha med löpning, sedan skulle han valt volleyboll och något annat som han inte vet vad.

Vilka skulle finnas i din Chelsea 4x100 meters lag?

-Jag såg att Anelka valde mig, så jag tar Anelka, Daniel Sturridge, Ashley Cole och Bosingwa är väldigt snabb.

                                                         ***


Nu har det gått några månader sedan Juan Mata bytte klubb och flyttade till London. Inte ett minsta klagomål har man fått höra eller läsa från Mata, utan det verkar som att wingern verkligen älskar det här. Det är inte bara den sidan av Mata som har varit positiv, utan hans prestation på planen har också varit lika positiv. Det tog inte alls lång tid innan Mata bevisade att han hade kommit till rätt klubb då han gjorde mål redan i hans första match som Chelsea spelare i den blåa tröjan. Men det tog givetvis inte slut där, nej, för Juans del fortsatte den fantastiska prestationen, och detta har gjort så att Juan Mata nu är en av den mest farliga spelaren i Chelseas.

"Det verkar som att allt har gått samman för mig riktigt bra."-säger Chelseas nya nummer 10.

"Jag har fått möjligheten att växa som en fotbollspelare i en riktig stor klubb. Detta är dock inte bara en chans att växa i en professionell nivå utan också i en personlig nivå eftersom jag bor i ett nytt land, lär mig språket och pluggar."-förklarar Juan Mata,

Mata förklarar att det är viktigt för honom att växa som en person, att få nya erfarenheter, att utforska andra kulturer och att lära sig ett nytt språk. Detta är alltså en fotbollspelare som inte bara är här för fotbollen men också för att uppleva en hel del annat, och detta är definitivt mycket positivt eftersom man helst vill ha en spelare som trivs där han bor, för trivs han inte kommer det sluta som Carlos Tevez.

"Jag har inte sett så jätte mycket av London än, men områdena runt Stamford Bridge-the King's Road, Chelsea och Fulham är väldigt imponerande. Detta verkar vara en mycket kosmopolitisk, mångkulturell stad, så jag ser verkligen framemot att utforska det."-berättar 23-åringen.

Samtidigt som han har utforskat England har han också passat på att utforska Chelseas historia. Han vet vilka namn alla Chelsea fans har i hjärtat när det gäller historia.

"Gianfranco Zola var en oerhört talangfull spelare, en riktig hög kvalitet spelare, som gjorde en massa mål och var också inblandad i assister. Efter att ha kommit till Chelsea, är det ganska klart att han är en legend och att människor har en stor respekt för honom."-sa Mata.


"Det är vad han förtjänar eftersom han var en fantastisk spelare."-säger Mata, och sedan fortsätter han: "Jag kommer ihåg när Jimmy Floyd Hasselbaink spelade i Spanien för Atletico Madrid, och han gjorde många mål. Folk i Spanien skulle kalla honom för The Hasselbaink Rifle eftersom han alltid skulle skjuta!"

                                                           ***


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar