tisdag 18 oktober 2011

Chelsea vs Genk


Då var det dags för Champions League matchen mot Genk imorgon, och den här matchen spelas alltså på hemmaplan. Genk ligger fortfarande på sista plats efter deras två spelade matcher, och en vinst mot Genk skulle ge Chelsea hela sju poäng i grupp E, vilket Villas-Boas är ute efter. Just nu är det bara tre poäng som skiljer sig mellan Genk och Chelsea, så det enda Chelsea siktar på är en solklar vinst. Genk som har 1 poäng måste alltså se till att vinna deras kommande matcher om de ska komma tillbaka och utmana.


"En vinst sätter Genk tillbaka i tävlingen för kvalificering och det vill vi undvika." - sa Villas-Boas.

"Det är väldigt viktigt imorgon eftersom vi spelar på hemmaplan. Möjligheten är där, men det är aldrig lätt."-förklarade AVB.

"Vi spelade oavgjort mot Valencia men vi var så nära på att vinna och nu har gruppen blivit väldigt tajt och allt kan fortfarande hända. Det är denna oförutsägbara situationen vi vill klippa genom att vinna den första matchen. Även Leverkusen-Valencia matchen kommer ha något att säga."- förklarade bossen. 


Det verkar som att vi får klara oss utan Ramires nu på onsdag på grund av hans knä skada som han fick i Premier League matchen mot Everton i lördags, och det är fortfarande 50-50 om han kan spela mot QPR. De andra två spelarna som vi inte heller kommer få se mot Genk är givetvis Essien och Hilario. Fernando Torres som har varit avstängd i Premier League får däremot spela mot Genk eftersom detta är Champions League.

"Jag fick veta av en av mina scouter att Genk går igenom en period av en enorm mängd skador, vilket är synd för dem."-sa Villas-Boas.

Det är fortfarande en stor tvivel hos Genk som kan missa fyra viktiga spelare på grund av skada, och dessa fyra spelare spelade i de två tidigare CL matcherna. Genk går även igenom en period med många förändringar från alla olika aspekter. Det belgiska laget är till exempel tillbaka i Champions League efter en lång tid vilket är väldigt stort för dem, förklarar AVB. Därefter har Frank Vercauteren och några stora talanger lämnat klubben i början av säsongen, och nu försöker laget att anpassa sig till Mario Been och hans metoder. Genk vann den belgiska ligan förra säsongen, men just nu befinner de sig på nionde plats.

"Det gjorde det svårt för Genk i början av säsongen men den här matchen är den idealiska situationen för att hitta en annan motiverande stimulans för laget. När detta är fallet kan människor överskida sig själva och skapa problem för dig, så vi har all respekt för Genk." -förklarade AVB.

Villas-Boas tror inte att Genk inte kommer lyckas sätta press på Chelsea på grund av de skador de har, utan han vet att Genk är ett starkt lag som kommer skapa svårigheter för Chelsea, som Chelsea sedan måste hantera på ett bra sätt.

"Vi måste vara beredda och koncentrerade under 90 minuter." - sa tränaren.

En spelare som inte är skadad och är klar för match är den 20-åriga Kevin de Bruyne som Chelsea har visat stort intresse för. Villas-Boas tycker att mittfältaren är en mycket intressant spelare som kan spela i olika positioner och tycker att han påminner om Enzo Scifo.


"Han är exceptionellt tekniskt begåvad och påminner mig om den tidigare tekniska belgiska spelaren Enzo Scifo."

"Vi har inte bara scoutat honom (Kevin), vi har scoutat flera olika spelare innan så det betyder inte att alla spelare som vi scoutar kommer att joina oss. Vi måste fatta rätta beslut eftersom det alltid är svårt att spela i Chelseas lag."- AVB.


"Vi har fortsuttit från att ha en bra försäsong, stämningen runt lägret är bra, och vi ser framemot nästa match."-sa Petr Cech.

"Just nu har vi otur mer små detaljer, vi kontrollerade inte dem." -sa Cech angående Valencia matchen."och det är därför vi straffades och släppte in ett mål. Men nu är vi medvetna om det och vi förbättras och jag tror att detta kommer stoppas nu." - säger Petr.

"Nu kan vi se att alla är koncentrerade och fokuserade på deras jobb och när du släpper in mål, kan du ibland säga att motståndaren skapade en bra rörelse och gjorde mål, och det är ingen fråga." - förklarade målvakten.

/ Rukksar

3 kommentarer:

  1. Viken kanal går matchen på?

    SvaraRadera
  2. - 5-0! Fantastiskt bra! Stort grattis! Kram vännen min!

    SvaraRadera