torsdag 20 oktober 2011

CHELSEA 5 GENK 0


Den oerhört vassa Chelsea har vunnit mot Genk med hela fem fantastiska underbara mål. Det som imponerar ännu mer är att Genk inte hade en enda farlig chans under hela 90 minuter på Stamford Bridge. Det var helt klart Chelseas match, Chelsea ägde matchen, spelarna presterade fantastisk och stämningen var precis så som man hade tänkt sig. Det bjöds på en helt perfekt vinst där Torres gjorde två världsklass mål, där Meireles gjorde hans första mål för Chelsea, där Ivanovic nickade in en underbar boll och där Salomon Kalou klev in i matchen och nätade in det femte målet.


Chelsea hade ett underbart passningspel, och passade oftast runt bollen i små ytor tills de kom fram till en bra position. Chelsea hade mest bollinnehav under hela matchen vilket också är ett tecken på att de lyckades med passningarna. Genk hade däremot oerhört svårt att markera Chelsea spelarna, och de hann helt enkelt inte med Chelseas snabba spel. Det som också förvirrade Genk är att Chelsea alltid anföll på olika sätt, ibland distansskott, ibland från kanterna och ibland från mitten, vilket gjorde så att de aldrig greppade Chelseas spel.


Matchens höjdpunkt tycker jag var Fernando Torres helt klart. Vilken kämpe han var! Han var alltid på plats, nätade in två mål och serverade även fina passningar till lagkamraterna. Det jag verkligen älskade med honom var att han inte alls var självisk och sabbade inte chanserna, utan Torres tänkte tvärtom och samarbetade istället. Spanjoren är verkligen i form just nu, och nu äntligen känner jag att Torres kommer göra en bra säsong i år. Han känns väldigt självsäker och vågar mer än vad han någonsin har gjort i Chelsea tröjan.


Det första Chelsea målet gjordes av vår nyförvärvda mittfältare Meireles, och han bjöd nog på matchens snyggaste mål från 25 meters avstånd. Jag har tidigare skrivit att Meireles inte har kommit igång, men nu känner jag att den perioden är över och att mittfältaren har börjat förstå Chelseas spel. Han gjorde inte bara ett mål utan låg även bakom fina passningar.


Sedan tycker jag också att Malouda och Anelka gjorde ett bra jobb. Anelka hade ju ett par heta chanser, men det viktigaste är att de lyckades skapa ett bra anfall från båda kanterna vilket behövs för att skapa målchanser. Jag måste också nämna David Luiz, och då vill jag gärna nämna hans tacklingar. Han gör ett mycket bra jobb, men han måste börja kontrollera hans tacklingar mer eftersom det blir lite för farligt ibland, och ibland kan han göra onödiga tacklingar. Annars gjorde han ett bra jobb, han lyckades rensa bort bollarna och passade fram fina bollar.

Jag tror inte jag behöver kommentera alla Chelsea spelare, utan alla gjorde ett bra jobb, och det är ingen jag är missnöjd med.

Chelseas första mål gjordes efter bara sju minuter, och det var alltså Meireles som dundrade in bollen i mål. Sedan såg Torres till att näta två gånger i rad, och det första målet som också var hans första CL mål för Chelsea gjordes tre minuter efter Meireles mål. Därefter gjorde han hans andra mål i den 26:e matchminuten efter en underbar krossboll från Meireles. Målkalaset var inte slut än, utan fyra minuter innan halvlek lyckades Ivanovic nicka in Chelseas fjärde mål efter Maloudas farliga frispark. Efter halvlek bjöds det på ytterligare ett till mål och det målet gjordes av inhopparen Salomon Kalou i den 71:a matchminuten.


André Villas-Boas gjorde sex förändringar i startelvan mot Genk efter Everton matchen. Vi fick se David Luiz istället för John Terry, och vi fick se Romeu och Meireles istället för Mikel och den skadade Ramires. Sedan fick Torres spela istället för Drogba med Anelka och Malouda som wingers.

Villas-Boas gjorde alla tre byten i matchen, och det första bytet gjordes efter halvlek då Ferreira klev in istället för Cole. I den 67:e matchminuten byttes kaptenen Lampard ut och in kom Kalou, därefter fick Bosingwa kliva ut i den 77:e matchminuten när Alex klev in.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Alex 77), Ivanovic, David Luiz, Cole (Ferreira h/t); Meireles, Romeu, Lampard (c)(Kalou 67); Anelka, Torres, Malouda. 

Genk (4-4-2): Koteles; Ngongca, Masuero (Camus h/t), Tozser (c), Pudil; Buffel, Vanden Borre, Hyland, De Bruyne; Vossen (Nwanganga 80), Barda (Ndabashinze 70)


Villas-Boas är oerhört nöjd med resultatet och förklarar att det var bra att Chelsea gjorde ett tidigt mål och sedan nätade in ytterligare två till mål inte långt efter. För att vara rättvis mot Genk avslöjade AVB att han tyckte att bortalaget spelade bra under tio minuter efter de två tidiga Chelsea målen, men därefter tog Chelsea över matchen helt och hållet. Anledning till varför Chelsea sedan lyckades få en lika bra andra halvlek är för de fyra målen som Chelsea gjorde innan pausen förklarar bossen stolt efter 5-0 vinsten på Stamford Bridge.

"Jag är väldigt nöjd med resultatet och inte bara över hur vi spelade, men också över engagemangen som laget hade inför den här match där alla förväntade sig en vinst. När sådant händer brukar överraskningar finnas runt omkring men vi kunde hålla koncentrationen och fokusera i 90 minuter."- sa AVB.

"Med sju poäng ska vi nu åka och möta Genk, och vinna tre poäng där skulle ge oss en position för kvalificering." - förklarade portugisen.

Genks tränare Mario Been hade inget mer att säga efter matchen än att han tyckte att Chelsea spelade fotboll i en helt annan nivå: "Chelsea var i en helt annan nivå och vi visste det. De har för mycket kvalité och de spelar i en annan nivå. Under 10 minuter stod det redan 2-0 och det är inte lätt för ett lag och en tränare efter ett sådant resultat."

AVB passade på att kommentera Oriol Romeu: "Oriols kroppspositioner skiljer sig från de andra som möter motståndarna. Oriol möter vårt mål eftersom han vill ta emot bollen från målvakten och mittbackarna och det är så han organiserar matchen. Det är på det sättet han lärde sig att spela och vi drar nytta av hans talang."

"Jag vet att matchen i Belgien kommer vara en helt annat story eftersom miljön är olika och vi hörde buller från Genk fansen under matchen idag. Jag har varit i Genk förut och jag vet att fansen fastnar bakom laget och man måste vara fokuserad för att ta tre borta poäng."-sa AVB.

/ Rukksar

3 kommentarer:

  1. Torres var grym, hoppas han fortsätter så. Så tror jag att Chelsea kommer gå långt. Visst gick det trögt för honom i början. Kommer du ihåg Rukksar när du var sur och hade tappat hoppet på honom. Jag spelar själv fotboll och ibland som anfallare, att få stöd av fansen och medspelare är det viktigaste som finns. Torres är igång nu hoppas han bara fortsätter så och inte blir skadad eller nåt för att vi behöver honom och han behöver verkligen oss!

    SvaraRadera
  2. Hehe Jaaa, det kommer jag verkligen ihåg, det sved när jag tänkte på pengarna! Men nu är jag glad för hans skull, och jag hoppas att han fortsätter så här! :)

    SvaraRadera
  3. jag med han är tillbaka i PL efter qpr matchen som vi måste vinna!

    SvaraRadera