fredag 14 oktober 2011

Chelsea vs Everton


Nu är landslagsuppehållen äntligen över, och detta betyder att Premier League startar igång igen! Chelsea spelar mot Everton på Stamford Bridge i ett kvällsmöte imorgon (lördag). Det som är ganska så fascinerande med Everton är att de inte har förlorat i de fem senaste mötena på The Bridge, och det är det André Villas-Boas tog upp då han menar att Everton kommer kämpa för ännu en match utan förlust på Stamford Bridge.

Våra tio senaste möten mot Everton på Stamford Bridge:

2001/02 - Chelsea Vinst 3-0
2002/03 - Chelsea Vinst 4-1
2003/04 -Oavgjort 0-0
2004/05 - Chelsea Vinst 1-0
2005/06 - Chelsea Vinst 3-0
2006/07 - Oavgjort 1-1
2007/08 - Oavgjort 1-1
2008/09 - Oavgjort 0-0
2009/10 - Oavgjort 3-3
2010/11 - Oavgjort 1-1


"För att understryka betydelsen av spelet, så är Everton ute efter den sjätte obesegrade matchen på The Bridge. Vi måste vara uppmärksamma och det kommer bli en hård kamp."- Villas-Boas.


Men det handlar inte bara om Stamford Bridge, utan Chelsea hade det ganska svårt mot David Moyes lag i fjol då de faktiskt inte lyckades vinna en enda gång över Everton. Premier League mötet på Goodison Park slutade med 1-0 till The Toffees. Chelsea och Everton möttes även i FA- cupen, och även där lyckades The Blues inte besegra Liverpool laget. Det första mötet i fjärde rundan skedde den 29:e januari på Goodison Park, och matchen slutade med 1-1 efter mål av Saha och Kalou. Därefter var det dags för hemma mötet den 19 februari och även där gjorde båda lagen varsitt mål efter mål av Lampard och Baines. Eftersom ett lag var tvungen att gå vidare avslutades matchen med straffsparkar. Chelsea hade inte turen vid sin sida och förlorade med 4-3.

Chelsea har mött Everton 163 gånger och lyckats vinna 61 gånger medan Everton har vunnit 50 gånger. På Stamford Bridge har Chelsea mött Everton 72 gånger och The Blues har vunnit 35 gånger medan Everton har vunnit 12 gånger. Men det vi kan vara glada över är att Chelsea ändå inte har låtit Everton vinna en Premier League match på Stamford Bridge i 17 år.

Så här har det sett ut för Everton i deras sex senaste matcher:


Everton har totalt gjort sex mål den här säsongen medan Chelsea har gjort 17 stycken. Arteta 1, Baines 1, Drenthe 1, Jagielka 1, Osman 1, Vellios 1.

"Det viktigaste efter ett landslagsuppehåll är att du direkt får en vinnande mentalitet efter uppehållet. Vi lyckades göra det mot Sunderland. Jag tror inte att det verkligen bryter den vinnande rutinen eftersom det är en typ av kalender och man kan inte undvika det, men du måste få tillbaka den vinnande mentaliteten direkt efter."- sa Villas-Boas när han kommenterade landslagsuppehållet.

"Med två svåra matcher mot Everton och QPR kommer vi att försöka vinna sex poäng och se hur vi drar nytta från den situationen. Om det inte händer måste vi fokusera på resten av matcherna i Premier League för att förkorta avståndet."- sa Villas-Boas.

För Juan Matas del är detta första gången han möter Everton på Stamford Bridge, och även han tror att det här kommer bli ett svårt möte. 


"Jag tycker att Everton är ett svårt lag att spela mot med starka spelare. Anfallarna är långa, de har bra spelare och vi måste vara förberedda med krossbollarna, vilket kommer göra det svårt för oss." - sa Mata i intervjun där han för första gången inte pratade spanska, utan engelska. 

En spelare som kommer ligga bakom krossbollarna är Royston Drenthe som är utlånad från Real Madrid.

"Drenthe är en bra spelare, jag känner honom. Han är snabb, han har en bra vänster fot, kan göra mål och kan tillföra krossbollar. Han är en mycket bra spelare. Jag tror att han är snabbare än mig! " -sa Mata.

I mötet mot Everton kommer vi inte få se Fernando Torres på grund av hans avstängning medan Hilario och Essien fortfarande är skadade. Annars ser det bra ut i truppen och alla har kommit tillbaka till London utan några skador.


Under presskonferensen uppdaterade även Villas-Boas angående Drogba, Kalou och Bosingwa. Drogbas kontrakt med Chelsea går ut i slutet av den här säsongen, och Villas-Boas har sagt att det inte finns några nyheter angående detta. 

"Detta är en situation som vi inte han diskutera varje vecka. Det är bättre att vi berättar något när vi har något att berätta. Vi dealar med erbjudanet. End of story."- säger Villas-Boas 

Så här sa Villas-Boas angående Kalou : "När det gäller spekulationerna kommer det bli svårt att kommentera alla situationer. Kalou erbjöds ett kontrakt och förhoppningsvis kommer vi att fortsätta med samtalet."

och slutligen Jose Bosingwa, då det pratas om en ny deal.

"Samtalet pågår. Alternativet som vi har skyddat oss med Bosingwa är till 5:e april men snacket har redan börjat och det kommer inte vara svårt. Vi inleder samtal med honom."- Villas-Boas.

"I Januari kommer dessa spelare vara tillgängliga för att diskutera framtiden, men jag tror att de är känslomässigt knutna till klubben och det betyder att vi kan räkna med dem som spelare oberoende av vad som händer i förhandlingarna."

/ Rukksar                                 

3 kommentarer:

 1. - Är hundra procent säker på att Chelsea kommer kamma hem tre fina poäng :)!

  SvaraRadera
 2. - Tre fantastiska mål! Stort grattis till vinsten! Hoppas Ramires inte blir borta länge nu! Kram fina du!

  SvaraRadera
 3. Tack bästa Hoda! Nu måste vi verkligen hålla tummarna för Ramires! :(

  Kram!!

  SvaraRadera