söndag 16 oktober 2011

CHELSEA 3 EVERTON 1


Det blev tre fantastiska poäng efter mötet mot Everton! Jag ska erkänna att jag såg det här mötet som ett test, ett test där Chelsea hade chansen att bevisa att de inte är den svaga Chelsea som de var i fjol. Everton är ett lag som vi hade oerhört svårt mot, men den här gången fanns det inga som helst problem. Resultatet blev 3-1 och det är ju ganska så synd att vi släppte in ett mål, men om backlinjen slarvar ibland kan det sådant hända. Man lär sig av sina misstag!

Det första målet för Chelsea gjordes av vår super duktiga unga anfallare Daniel Sturridge efter en halvtimme spelad när Juan Mata serverade fram en fantastisk krossboll till anfallaren. Daniel blir bara bättre och bättre samtidigt som hans självförtroende bara stiger och stiger. Det är underbart att se Sturridge i den här formen, jag känner att Chelsea är säkra när de har Sturridge, och det är det ett lag letar efter, en säker spelare som kan sprida en säker vibb till både laget och fansen.


Det andra målet gjordes av John Terry strax innan domaren blåste för paus i hans 350:e Premier League match. Vi är ju väldigt vana vid att se vår fantastiska kapten näta in mål ibland, och att han nätade in ett mål idag förvånade mig absolut inte. Målet gjordes via en fantastisk fin prispark av Frank Lampard som Terry nickade in.


Det tredje målet sparkades in av vår super maskin, ja, ni vet Ramires? Återigen var maskinen igång och gjorde sitt jobb helt perfekt. Det tredje målet gjordes när Didier Drogba serverade fram en fin boll till Juan Mata som såg till hitta rätt på Ramires. Brasilianaren gjorde inga fel utan dundrade in ett 3-0 mål efter Matas passning i den 61:a matchminuten. Efter målet hände dock något som man verkligen inte hade hoppats på, och det är att Ramires helt plötsligt var redo på att lämna planen. Kapten Terry visade klartecken på att byte var nödvändigt när Ramires helt plötsligt låg på fotbollsplanen efter att ha skadat hans knä.


Florent Malouda fick sedan ersätta Ramires i den 64:e minuten vilket också var Chelseas första byte under matchen. Därefter gjorde Villas-Boas två byten när han bytte in Romeu istället för Mikel och Anelka istället för Mata i den 76:e matchminuten.

Jag måste bara kommentera Juan Mata, för den spelaren måste få beröm för hans oerhört vackra assister. Han låg bakom två av Chelseas mål och jobbar på precis så som en winger bör göra. Det är exakt en sådan spelare Chelsea saknade i fjol, ni vet de här passningarna som ska komma från sidan, det där fanns inte i fjol, men nu finns det!

Everton åkte däremot inte hem med en nolla, utan den nollan lyckades de spräcka när Chelseas försvar släppte in en fri Vellios som sparkade in bollen i Cechs mål i den 80:e matchminuten.

Jag tycker att Chelsea bjöd på en bra match. De tog deras chanser och gjorde mål vilket uppskattas väldigt mycket, eftersom oftast kan man skapa fram chanser men lyckas sedan inte göra något av det. Om jag ska kritisera Chelsea spel på något sätt, så kan jag väl kommentera att laget hade väldigt få målchanser i första halvlek, med det kvittar eftersom de chanser som laget skapade fram ändå avslutades med mål.

Jag tycker att försvaret måste skärpa sig, nu hade Chelsea redan gjort tre mål, men tänk om detta vore ett möte mot till exempel United där det kanske skulle stå 1-1? Så det här måste förbättras!

Jag är väldigt nöjd med bollinnehavet, vilket är beviset på att Chelsea dominerade under hela matchen.

När det gäller startevlan så fick vi se två skillnader vilket var att Villas-Boas bestämde sig för att låta David Luiz och Meireles vila. Iställer för dessa två spelare fick Ivanovic och Mikel chansen att spela.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires (Malouda 64), Mikel (Romeu 76), Lampard; Sturridge, Torres, Mata (Anelka 76).

Everton (4-4-1-1): Howard; Hibbert, Jagielka (c), Distin, Baines; Coleman (Drenthe 60), Rodwell, Fellaini, Osman; Cahill (Neville 71); Saha (Vellios 80).


Villas-Boas är också väldigt nöjd efter vinsten och förklarar att detta var en mycket bra vinst för hans lag. Han berättar att det aldrig är lätt att komma tillbaka efter ett landslagsuppehåll och vinna en match, men det verkade inte vara någon problem för Chelsea, och dessutom tycker managern att det känns bra med en vinst efter Liverpool och Manchester United mötet som slutade med 1-1. Detta betyder att Chelsea minskar på poängskillnaden mellan United. Nu är det dock Manchester City som ligger 1:a efter deras 4-1 vinst mot Aston Villa.

"Vi har inte gjort något speciellt. Vi måste bara fortsätta att vinna innan vi hittar en position där vi känner oss säkra längst uppe på tabellen."- sa AVB efter vinsten på Stamford Bridge.

"Det var avgörande att få det andra målet precis innan halvlek vilket aldrig hjälper motståndarens tränare. Sedan gav 3-0 målet oss mer självförtroende som vi behövde för att vinna tre poäng."- Villas-Boas.

"Vi lyckades spela mycket från backlinjen, vi såg till att anfallarna blev trötta och när de fick bollen kunde de inte svara med deras vanliga aggressivitet som de har."- förklarade bossen.

När det gäller Ramires är det fortfarande osäkert om han kan spela mot Genk nu på onsdag, har Villas-Boas meddelat, och ett riktigt svar kommer vi nog få efter att mittfältaren har skannat hans knä.


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar