lördag 29 oktober 2011

CHELSEA 3 ARSENAL 5


Ännu en gång har Chelsea tappat poäng i Premier League, och den här gången mot Arsenal på hemmaplan. Chelsea som tog ledningen strax före pausen med 2-1 kunde inte hålla kvar det efter att matchen slutade med hela 5-3 till The Gunners. The Gunners var bättre än väntat i andra halvlek, och Chelsea som bjöd på en stark inledning tappade glöden efter pausen och hade ett skakigt försvar som förvånade Chelsea fansen. Den här gången var det inte Arsenals försvar som inte gjorde jobbet, utan den här gånger var det Villas-Boas sida som hade ramlat ner i diket.

Dagens Chelsea bestod av Branislav Ivanovic tillsammans med John Terry medan David Luiz satt bänkad. Ramires som är återhämtad fick starta från startelvan i mittfältet och Fernando Torres var tillbaka efter hans avstängning.

Torres som var tillbaka på planen igen började matchen fint då han var inblandad i Chelseas djupledsspel,  men sakta sakta försvann Torres och syntes inte till mer efter en stund. För att förstärka anfallet ännu mer fick Romelu Lukaku hoppa in i matchen efter en stund i andra halvlek, men även denne kunde inte skapa något farligt. Chelseas anfall kunde inte bjuda på något fint i derbyt då det istället var mittfältet som var det starkaste området hos hemmalaget. Det svagaste området kunde vi hitta längst bak, försvaret, som saknade markering, löpning och öppnade upp luckor åt Arsenal.

Svagheten i Chelsea fanns inte i första halvlek utan började krypa fram i andra halvlek. Arsenal tog deras chanser och nätade in två snabba mål efter halvlek. Arsenal hade dock problem med försvaret i de första 45 minutrarna.

Det första målet i matchen gjordes av hemmalaget Chelsea, redan efter 13 spelade minuter av Super Frank då han tog emot en snygg krossboll från Juan Mata som gjorde ett bra jobb idag. Frank Lampard gjorde inga misstag utan nickade in ledningen.


Sedan var det Arsenals tur, och den här gången var det ingen mer än deras kapten Van Persie som sköt in kvitteringen i den 36:e minuten. Det hela började med att Mikel förlorade bollen till Ramsey som spelade fram till Gervinho. Gervinho passade bollen till den fristående Van Persie, och kaptenen sparkade in bollen.

Strax innan halvlek gjorde Chelsea det andra målet, och den här gången var det Chelseas kapten Terry som hittade rätt efter Lampards hörna.

I andra halvlek var Arsenal det bättre laget och nätade in deras andra mål redan efter fem minuter när en helt fri Santos kvitterade. Bosingwa hade helt och hållet glömt bort Santos.

Det tredje Arsenal målet gjordes av den oerhört snabba Theo Walcott i 55:e minuten, som från att ha ramlat ner på planen tar upp sig snabbt igen, får tag på bollen igen och dundrar in bollen när Chelsea försvaret inte hänger med.

Men Chelsea var med i matchen igen när Juan Mata nätade in ett oerhört fint mål rakt in i målvaktens vänstra kryss med hans vänstra fot när det var tio minuter kvar att spela. Nu stod det 3-3 och hopp om en vinst var inte borta, nu var det bara frågan om vem som skulle göra mål först.

Det var dock inte Chelsea som lyckades göra det målet, utan det var Arsenal i den 84:e minuten. Den här gången var det Van Persie igen efter en bakåt pass till Terry som inte kunde ta emot bollen då han snubblade ner, och istället sprang Arsenals kapten fram till bollen, utmanade Cech och sparkade in bollen i ett mål utan målvakt.

Arsenals målkalas var inte slut än, för i övertid hade Van Persie gjort hattrick efter att ha nätat in hans tredje mål i matchen via kontring.

Chelsea gjorde tre byten i matchen. Det första bytet gjordes 61:a minuten när Sturridge fick kliva av och låta Malouda kliva in. Sedan bestämde sig AVB att byta in Lukaku och byta ut Ramires i 72_a minuten. Det tredje bytet gjordes i 75:e minuten då Meireles fick kliva in och Mikel kliva ut.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires (Lukaku 72), Mikel (Meireles 75), Lampard; Sturridge (Malouda 61), Torres, Mata. 

Arsenal (4-4-3): Szczesny; Djourou (Jenkinson 75), Mertesacker, Koscielny, Santos; Ramsey, Song, Arteta; Walcott (Rosicky 78), Van Persie (c), Gervinho "Bortsett från den här matchen har vårt försvar varit bäst i Premier League, så jag skulle argumentera om att vår defensiva organisation inte var ett problem innan den här matchen. Vi gjorde misstag idag och vi kommer att försöka utveckla det, och vi kanske kan förbättra det mot Blackburn."- sa Villas-Boas efter förlusten på hemmaplan.

"I första halvlek hade vi en mycket bra period som varade i 15 minuter då vi skapade många chanser. De två avgörande ögonblicken i matchen var de 15 minutrarna då vi inte kunde hitta målet med de chanser vi hade, och vid slutet när vi försökte göra 4-3 missade vi två chanser." -förklarade bossen.

"När det gäller 5-3 har jag ingenting att säga eftersom vi försökte göra 4-4, vi var obalanserade och Arsenal gjorde det mesta av övergången."

"Filosofin  är ett personligt värde och ett klubbs värde. Du ska aldrig sälja det billigt. Det är något som gör oss alla stolta och vi kommer hålla oss till denna filosofi. Det är vårt sätt att spela och vi är stolta över det sättet vi spelar. Vi måste bara rätta till saker." - AVB.

/ Rukksar

1 kommentar: