fredag 28 oktober 2011

Chelsea vs Arsenal


Imorgon är det dags för mötet vi har längtat efter, mötet mot Wengers Arsenal. Morgondagens match ska spelas på Stamford Bridge, och sist Chelsea mötte Arsenal på The Bridge vann Blues med 2-0 där Drogba och Alex gjorde målen. Den här säsongen har Arsenal varit bra på hemma plan men haft problem på borta plan.


Arsenal gjorde en stor come back och slog oss med 3-1 efter deras förlust mot oss i fjol på Emirates Stadium. Chelsea hade inte förväntat sig något sådant, och det tog innan laget kunde återhämta sig då det var från Arsenal matchen som Chelseas svacka började.

Så här har det sett ut i de tio senaste mötena mot Arsenal på Stamford Bridge:

2001/02 oavgjort 1-1
2002/03 oavgjort 1-1
2003/04 Arsenal vinst 2-1
2004/05 oavgjort 0-0
2005/06 Chelsea vinst 1-0
2006/07 oavgjort 1-1
2007/08 Chelsea vinst 2-1
2008/09 Arsenal vinst 2-1
2009/10 Chelsea vinst 2-0
2010/11 Chelsea vinst 2-0


Chelsea och Arsenal har mötts 175 gånger och det är faktiskt Arsenal som har vunnit de flesta matcherna då de har haft 70 vinster medan Chelsea  har haft 54 vinster. På Stamford Bridge har det spelats 74 matcher av alla de 175 spelade matcherna. Chelsea har vunnit 25 gånger på Stamford Bridge medan Arsenal har vunnit 24 gånger.

Den här säsongen har Arsenal bara vunnit en poäng på borta plan i deras fyra borta matcher i Premier League, och deras senaste borta vinst var mot Blackpool i april. Den här säsongen har Arsenal totalt gjort 15 mål i Premier League medan Chelsea har gjort 20 mål.

Van Persie 7, Gervinho 2, Arshavin 1, Arteta 1, Chamakh 1, Ramsey 1, Song 1, Walcott 1.

Så här har det sett ut för Arsenal i deras sex senaste matcher:


Arsene Wenger har för någon anledning beskrivit Arsenals två kommande matcher som Cup finaler, och säger att Chelsea är det första Cup finalen.

"Det är därför det är en sådan viktig match för oss." -säger Arsenals tränare.


"Vi spelar två cup matcher i de två kommande matcherna, en mot Chelsea och en på tisdag kväll som även kan kvalificera oss i Champions League. Så låt oss gå steg för steg."- sa Wenger.

"Chelsea är en väldigt viktig match för oss men jag tror att de enda sättet att lyckas är att fokusera på kvaliteten av vårt prestation. Vi ska spela vårt spel bra, och konsekvensen är att du har en chans att vinna matchen."- sa fransmannen.

När det gäller Chelseas del är det ju såklart bara vinst som gäller. Vi kan glädja oss över att vi både får se Ramires och Torres tillbaka. Torres har ju varit avstängd, medan Ramires har haft knäskada. Nu är Ramires frisk igen och kommer att kunna spela i derbyt.


Chelsea kommer sakna Hilario eftersom han fortfarande inte är helt frisk, och så har vi även Turnbull som är avstängd. Detta betyder att Rhys Taylor och Jamal Blackman är med i truppen. Annars är det inga fler som är skadade förutom Essien. Didier Drogba är också avstängd på grund av det röda kortet mot QPR.

"Jag tror att det kommer bli än annorlunda match än den mot QPR. Det är derby men det är annorlunda, det är två topp lag som gillar att spela bra fotboll och vi har förberett oss. Jag tror att vi är redo för att spela fotboll och vinna matchen på hemmaplan för våra fans."- sa Raul Meireles.

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Tack för att den här bloggen finns :)

  SvaraRadera
 2. Tack för att ni läsare finns! :)

  SvaraRadera
 3. - Världens bästa Chelsea-blogg! Psst .. 2-1! SÅ JÄVLA UNDERBART! Hoppas hoppas hoppas ni vinner idag! Kram!

  SvaraRadera
 4. Tack bästa Hoda! :)

  JAG HATAR OCKSÅ ARSENAL :'(

  SvaraRadera