lördag 1 oktober 2011

Bolton vs Chelsea


Imorgon är det dags för borta mötet mot Bolton, och jag tror att Chelsea helt klart är favoriterna eftersom Bolton han förlorat varje möte mot storlagen hittills i Premier League. Med lättare ord så kan man säga att Bolton har haft en ganska så dålig start den här säsongen då de inte alls har imponerat med deras resultat. De har förlorat alla deras Premier League matcher förutom det första PL mötet mot nykomlingarna QPR. De enda två vinsterna Bolton har haft förutom mot QPR är i Carling Cup.


Bolton har sammanlagt lyckats göra åtta mål den här säsongen, och anfallaren Ivan Klasnic är den som har gjort flest mål efter att ha nätat in tre stycken. 

Sist Chelsea mötte Bolton var förra säsongen då The Blues vann matchen med hela 4-0 på Reebok Stadium. Det första mötet i fjol spelades alltså på Stamford Bridge, och även i det mötet lyckades Chelsea vinna tre poäng efter Maloudas mål i den 63:e matchminuten, och det målet var matchens enda mål.

Chelseas tio senaste möten mot Bolton på Reebok Stadium i Premier League har sett ut så här:


2001/02 - Oavgjort 2-2
2002/03 - Oavgjort 1-1
2003/04 - Vinst 2-0
2004/05 - Vinst 2-0
2005/06 - Vinst 2-0
2006/07 - Vinst 1-0
2007/08 - Vinst 1-0
2008/09 - Vinst 2-0
2009/10 - Vinst 4-0
2010/11 - Vinst 4-0Chelsea och Bolton har mötts 113 gånger, och i dessa 113 möten har Chelsea vunnit 49 gånger medan Bolton har vunnit 36 gånger. Chelsea har mött Bolton på borta plan 53 gånger (Burnden Par, Reebok Stadium) och i dessa 53 möten har Chelsea vunnit 17 gånger. 


När det gäller Chelseas trupp så har Villas-Boas inte meddelat om några nya skador, men den enda spelaren som saknas är Hilario.

"Vi kom tillbaka från en mycket ansträngande resa, men vi borde vara okej eftersom vi har haft tillräckligt med tid för att återhämta oss." - sa Villas-Boas som tror att hans lag kommer reagera på ett bra sätt när det gäller den fysiska delen. 

Förutom att vi saknar Hilario kommer vi även inte få se Fernando Torres på plan eftersom hans avstängning börjar från och med imorgon, och avstängningen gäller i tre Premier League matcher. Hans avstängning innebär mer speltid för de andra anfallarna i truppen, och detta betyder att vi förmodligen kommer få se Drogba och Sturridge. Tränaren har meddelat att Drogba är i bra kondition och redo för match och samma gäller för Daniel Sturridge.


Daniel Sturridge som var utlånad till Bolton i fjol lyckades göra åtta mål i 12 matcher för Owen Coyles sida, men nu hoppas anfallaren på att han kan skapa problem för The Trotters och hjälpa Chelsea att vinna borta matchen.

"Jag njöt av min tid i Bolton och jag har en massa kärlek till spelarna och speciellt för tränaren (Coyle), eftersom han gav mig möjligheten där jag kunde visa vad jag kan göra, och jag tror inte att jag skulle vara i den här positionen om jag inte gick till Bolton och utan Coyles förtroende för mig."- sa Daniel Sturridge som enorm respekt för Owen Coyle. 


"Han är en rolig karaktär och inte bara Owen men också de andra personalen." -säger Sturridge.

Den 22-åriga Sturridge kommenterade också Bolton spelarna:

"Alla vet vem Gary Cahill är, han är duktig med bollen, stark och en mycket bra spelare, och jag tycker att Kevin Davies är en bra spelare." 

När det gäller Sturridges kondition så tycker han själv att det ser bra ut, och hoppas på att få spela mot Bolton imorgon. Sturridge kanske inte får chansen att få spela som center anfallaren, men som winger skulle nog Villas-Boas kunna tänka sig.

"Som en ytter måste man skapa mer för laget och det handlar om att anpassa din stil till den positionen, så det är en inlärningskurva för mig."

"Jag börjar bli van med att spela i olika stilar. Min kropp är van vid att spela som en anfallare och jag är van vid att spela som en anfallaren och ta emot bollar som en anfallare och det är annorlunda. Det är en ny position och jag lär mig och försöker att anpassa mig här." 


Även manager Villas-Boas passade på att hylla Owen Coyle under presskonferensen inför Bolton matchen:

"När Owen Coyle anlände till Bolton gjorde han ett fantastiskt jobb genom att han flyttade upp Bolton från nedflyttningsplatserna."

"Vi har pratat mycket efter att jag började jobba här i England igen, men också när jag jobbade i Porto, och jag respekterar honom som en person och tränare." 

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. SUUUUPEEER SUUUPEER FRANKY LAMPARD!!!! :D

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt att frankie är SUPER FRANK igen!!!! :D

    SvaraRadera