måndag 3 oktober 2011

BOLTON 1 CHELSEA 5

Det blev tre mycket välförtjänta poäng för det kungsblåa laget från London efter matchen mot Bolton. Med en fantastisk matchinledning lyckades Villas-Boas sida hålla kvar det snabba spelet med fantastiska passningar mellan spelarna. Det blev en helt felfri match för Chelsea, och det blev speciellt en helt felfri första halvlek där Chelsea gjorde hela fyra mål innan domaren blåste i pipan för paus.

Första halvlek var rena målkalaset, och i andra halvlek hade Chelsea fortfarande kvar att bjuda på ett till mål, och det målet gjordes av Frank. Super Frank lyckades alltså göra hela tre mål i matchen vilket är ett hattrick. Matchens två hjältar blev helt klart Frank Lampard och Daniel Sturridge som spenderade förra säsongen i just Bolton, och gjorde två mål för Chelsea i matchen. För Boltons del blev det ett tröst mål från Boyata och inte mycket mer än det.

Bolton som har deras otäcka svacka just nu har bara vunnit en enda liga match i årets säsong hittills. Bolton klev in på Reebok Stadium med dåligt självförtroende, omotiverade spelare och med en målvakt som inte alls hade lyckan vid hans sida.

Chelseas första mål gjordes redan efter den första minuten av Daniel Sturridge via Juan Matas hörna. Sturridge som har haft en fantastisk säsong i Bolton i fjol firade inte efter målet på grund av den stora respekten han har för Bolton.

Det tog inte lång tid tills Chelsea fansen fick hoppa upp och fira igen, för i den 14:e matchminuten var Lampard på plats och nätade in Chelseas andra mål i matchen efter ett mycket fint passningsspel från Chelsea där Ramires, Mata och Sturridge var inblandade.

Nu låg Coyles sida under med 2-0, och ett underläge är inte omöjligt att fixa speciellt så tidigt i matchen, men Bolton lyckades inte, för tio minuter efter Lampards mål var det dags för Sturridge igen. Den här gången var det ett skott från långt håll som Boltons målvakt borde ha räddat men missbedömde situationen helt och hållet, och notera att detta var Boltons andra målvakt och inte Jussi Jaaskelainen.

Chelsea lyckades göra ett fjärde mål innan laget klev in i omklädningrummet för halvlek. Det var dock inte Sturridge som lyckades göra hattrick, utan nu var det Frank Lampard som gjorde hans andra mål i matchen och tog ett steg närmare ett hattrick. Hela målsituationen började med en fin löpning av David Luiz som satsade på distansskott, dock lyckades Bogdan rädda Luiz skott men höll inte kvar bollen, Frank passade på att springa fram och sparka in bollen på returen.

Strax efter halvlek fick Bolton göra deras tröstmål när en omarkerad Boyata nickade in bollen via frispark, men länge tog det inte tills Boltons hopp försvann eftersom Chelsea sedan sparkade in femte målet i den 58:e matchminuten. Det var återigen Frank som nätade efter ett fint samspel med Didier Drogba. Det sista Chelsea målet innebär hattrick för Lampard, och det är även beviset på att Super Frank har fått tillbaka glöden igen. Han hade fart i hans löpningar, och han var alltid på plats.

Om man ska snacka glöd så måste jag ju bara kommentera den fantastiska Daniel Sturridge. Vilken spelare! En anfallare med vilja och som kämpar för laget hela tiden. Jag är dock ganska förvånad över hur omarkerad Sturridge var under hela matchen.

Längst fram i Chelseas anfall kunde vi hitta Didier Drogba men den här gången blev det inga mål för ivorianen. Jag måste dock nämna att Drogba såg till att skapa ytor och chanser för Chelsea med hans löpningar, och passningsspel.

Jag vill påpeka att Villas-Boas borde låta Branislav Ivanovic starta från starten i Chelseas nästa match eftersom jag tycker att det defensiva jobbet blev oerhört mycket bättre när serben klev in i matchen. Han lyckades därmed också göra en fantastisk räddning med foten precis vid mållinjen, men jag måste däremot erkänna att det där kunde ha varit ett mål då jag anser att bollen var över linjen.

De ändringar som Chelsea hade i startelvan mot Bolton var att Didier Drogba ersatte Fernando Torres som var avstängd, och sedan hade vi Meireles från starten istället för John Mikel Obi. Mikel kom dock in i matchen i den 56:e minuten. Villas-Boas bytte även in Anelka mot Mata i den 72:a minuten och Ivanovic mot Bosingwa i den 53:e minuten.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Ivanovic 53), D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires(Mikel 56), Meireles, Lampard; Sturridge, Drogba, Mata (Anelka 72).

Bolton (4-3-3): Bogdan; Steinsson (Knight h-t), Cahill, Boyata, Robinson; Reo-Coker, Pratley, Gardner (Eagles 74); K Davies (c), Ngog (Tuncay 74), Petrov.

En glad Lampard efter 5-1 vinsten:

Villas-Boas är så klart mer än bara nöjd efter vinsten mot Bolton. Tränaner tycker att hans lag har skapat tillräckligt med chanser under hela säsongen för att kunna göra dessa mål, men laget har alltid inte hittat målet helt och hållet. Detta var dock inga problem alls mot Bolton.

"Vi har sett framemot den här vinsten i en ganska lång tid."- sa bossen glatt efter vinsten på bortaplan.

AVB är nöjd med Chelseas spel och förklarade att han tyckte att hans lag hittade de rätta ytorna fastän Bolton pressade hela tiden. Bossen noterade att Chelsea var extra effektiva längst fram, det vill säga i anfallet, och det är det han tycker att Chelsea saknade mot Valencia som slutade 1-1.

"Vi är väldigt nöjda över lagets prestation före landslagsuppehållet och efter all positiv resultat som våra motståndare fick i lördags. Det visade en bra styrka av den karaktär som svarade direkt i en sådan vinst på en sådan svår arena."- förklarade André.

"Personligen skulle jag vilja tillägna detta till personalerna och spelarna eftersom vi har jagat efter den här segern i en lång tid. Vi tycker att vi har förtjänat det här ibland, men för olika skäl har det inte hänt, men det hände idag (igår)."- sa Villas-Boas.

Villas-Boas är inte bara glad över vinsten men också väldigt glad för Franks skull:

"Han sprang till straffområdet i en perfekt timing som han har gjort i många år. Det är bara en fråga om timing. Idag hittade han det perfekt, så jag är glad för honom, för hans individuella prestation, men jag är extremt glad över lagets prestation. Alla presterade för varandra och det gör mig väldigt glad."

"Hans (Lampard) talang var aldrig en fråga. Som jag sa förut, det är ingen fråga om hans ålder, det är en fråga om självförtroende. Den här truppen är full med självförtroende och spelarnas talang är aldrig en fråga."-sa AVB.