onsdag 14 september 2011

CHELSEA 2 BAYER LEVERKUSEN 0


Vilken underbar match det bjöds på! Vi fick se två mycket vackra mål från Villas-Boas sida, men det skulle ha kunnat bli ett tredje mål om domarn inte dömde bort Anelkas nick mål. Jag förstår fortfarande inte varför domaren dömde bort det målet, för offside var det verkligen inte! Men jag är nöjd med de två målen som Chelsea gjorde och jag är också mycket nöjd över det vackra spelet.

Chelsea hade ett vackert djupledsspel där man oftast fick se en massa fina djupledspassningar från till exempel David Luiz som spelade hans första Chelsea match för säsongen. Inte nog med det, utan David Luiz lyckades även göra Chelseas första mål i matchen efter 67 minter, och det målet är ett mål som man kan se om och om igen.

Chelseas andra mål gjordes av vår nyförvärvda Juan Mata i övertid, och detta var Juans andra mål för Chelsea. Målet gjordes via en fin passning från Fernando Torres som inte riskerade och lät Mata sparka in bollen. Jag tror att Torres skulle ha chansat och försökt sparka in bollen själv om han skulle ha haft lite mer självförtroende men eftersom självförtroendet inte är på topp tog han inte risken och passade till Mata.

Detta var dock inte Torres enda chans i matchen, utan spanjoren hade ett flertal chanser men lyckades aldrig hitta rätt då han till exempel höll kvar bollen vid fötterna för länge. Det positiva med Torres under den här matchen var att han var väldigt aktiv, han såg alltid till att vara på rätt plats, och jag tycker även att man kunde se fina passningar från anfallaren.


En spelare som hade mycket självförtroende i matchen var Daniel Sturridge! Vilken kille! En kille som vill visa upp sig, kämpa för laget och göra mål. Han var där och sprang som en maskin, och passade på att chansa när han hade hans chanser. Daniel var oerhört nära på att näta in ett mål i matchen precis innan han byttes ut, men Bayer Leverkusens duktiga 19-åriga målvakt såg till att rädda chansen. Målvakten ska ha cred för hans fantastiska jobb under hela matchen.

Chelsea hade fyra ändringar i startelvan mot Bayer Leverkusen från deras match mot Sunderland. David Luiz spelade alltså hans första match den här säsongen och ersatte John Terry. Eftersom John Terry är kapten för Chelsea fick Petr Cech ta över kapensbindeln. Egentligen är Frank Lampard vice-kaptenen men mittfältaren var bänkad, och på mittfältet fick istället se Malouda, Meireles och Mikel. Didier Drogba är den mannen som får kaptensbilden om både Lampard och Terry saknas, men den här gången satt Didier Drogba på läktaren och kollade på matchen med Lukaku. Lukaku får inte spela i Champions League och Didier Drogba är skadad. Fernando Torres tog över Anelkas position.


Sedan får jag ju inte glömma att nämna Michael Ballack som fick komma tillbaka till Stamford Bridge igen efter att han lämnade Chelsea 2010. Mittfälatern var oerhört nära på att näta för hans lag i en frisituation, men han misslyckades tillslut. Michael Ballack fick börja från starten men byttes sedan ut mot Augusto i den 79 matchminuten. Ballack fick varma applåder från både Chelsea fansen och Leverkusen fansen när han klev in och ut från planen. Bayer Leverkusen gjorde hela tre byten under matchen precis som Chelsea.

Chelseas första två byten gjordes i den 64:e matchminuten när Anelka klev in istället för Sturridge, och Lampard istället för Mikel. Det tredje bytet gjordes efter 75 spelade minuter när Alex steg in på planen istället för David Luiz som hade ett gult kort.

Som vi ser så var Lampard alltså bänkad från början, och, ja vad ska man säga? Det är nog dags att låta de yngre och nyare spelarna få ta över lite mer. Jag menar inte att man ska underskatta Lampard, men ni måste ju hålla med mig om att Lampard inte har kvar samma glöd som han brukar ha när han är som bäst? Jag förstår varför Villas-Boas bänkade Lampard och vill därför inte kommentera vidare på detta nu. John Terry var inte heller med och det måste antagligen vara för att bossen ville göra en vanlig rotation eller spara kaptenen för Manchester Untied, men det är ändå ganska långt kvar tills den matchen. Vi fick heller inte se Ramires, men det är på grund av att han var avstängd.

Chelsea (4-3-3): Cech (c); Bosingwa, Ivanovic, D Luiz (Alex 75), Cole; Meireles (Lampard 64), Mikel, Malouda; Sturridge (Anelka 64), Torres, Mata.

Leverkusen (4-2-3-1): Leno; Castro, Toprak, Reinartz,Kadlec; Bender (Balitsch 79), Rolfes (c); Schürrle, Ballack (Augusto 79), Sam (Derdiyok 72); Kiessling.


André Villas-Boas är lika nöjd som oss Chelsea fans och kan inte ens räkna Chelseas alla chanser som de hade under hela matchen. Han tycker att båda lagen spelade en mycket bra match och att göra det första målet var målet för båda lagen. Villas-Boas erkände att Leverkusen skapade chanser tidigare än Chelsea, men Chelsea hade flera chanser än Robin Dutts lag, och därför tycker bossen att Chelsea förtjänade att vinna matchen.

"Det andra målet tog sin tid innan det kom, och återigen fanns det alltid känslor i matchen, båda lagen började bli trötta och förlora kontrollen ibland, men tillslut fick vi göra 2-0 målet i övertiden."- sa Villas-Boas efter vinsten.

"Jag är mycket nöjd med insatsen från spelarna, och matchen innehöll en massa bra passningar, bra flyt med en massa möjligheter." - förklarade bossen.

Villas-Boas är också väldigt nöjd över det beslutet som Torres fattade när han passade bollen till Mata, och tycker att det var ett mycket klokt beslut.

"Det här är inte första gången vi ser att våra mittbackar gör mål den här säsongen. Detta är en av våra naturliga tekniska förmågor, och vi är glada över det. Dessa spelare har förmågan för att kunna ta sig igenom hela planen och göra mål, och jag är glad över att vi gjorde ett sådant mål." - sa bossen när han kommenterade David Luizs mål.

André kommenterade även Chelseas trupp idag, och förklarar att det var en helt normal rotation. Han tycker att det är rättvisst att få låta alla spelare få spela för laget, speciellt nu när Chelsea består av en massa talanger.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. chelsea brode vinna matchen med 4-0 torres mål va inte offside för mireles rörde inte ens bollen och anelkas mål va inte heller offside

    SvaraRadera