måndag 12 september 2011

Intervju med Ballack, Villas-Boas och Meireles.


Michael Ballack, den före detta Chelsea mittfältaren befinner sig i London just nu och förbereder sig inför mötet mot Chelsea. Det här är en mycket speciell match för både Ballack och Chelsea. 

Vi ska välkomna tillbaka vår underbara mittfältare som alltid kämpade för Chelsea, och Ballack ska stiga in på hans gamla arena, Stamford Bridge där han har upplevt så mycket att han nu har sparat upplevelserna som fantastiska minnen. Nu är det dags för Ballack att ta med sig ytterligare några nya minnen från Stamford Bridge, men den här gången som Bayer Leverkusen spelare och inte som en Chelsea spelare. Ballack kommer få en massa hyllningar på tisdags kvällen vare sig han startar från elvan eller inte.

Den 35-åriga Ballack lämnade Chelsea sommaren 2010 för det tyska laget. Mittfältaren har spelat i två av Leverkusens fem liga matcher denna säsong, och just nu ligger hans lag på fjärde plats i ligan. 

När Ballack såg Champions League lottningen i år blev han väldigt glad både personligt och för laget. För Ballack är matchen väldigt stor och viktig, och samtidig var det en mycket bra lottning för hans klubb, förklarar mittfältaren. 

Det är dock inte bara en match som är stor och viktig, utan Ballack vet att det kommer uppstå en massa känslor när han kliver in på Stamford Bridge igen. Han har fortfarande en massa spelare i Chelsea truppen som fortfarande är hans vänner, dessutom har han även kontakt med vissa personal i klubben. 

"Jag spelade för Chelsea i fyra år och det är jätte trevligt att komma tillbaka till London i den första matchen i Champions League."- säger Ballack. 

"Det var en stor, stor utmaning och upplevelse när jag flyttade från Chelsea efter att ha spelat med så många bra spelare. Om jag blickar tillbaka kan jag se att jag hade en mycket bra tid i Chelsea. Jag känner mig alltid välkommen av fansen i klubben. De brukar alltid behandla mig på ett bra sätt och vi hade framgångar tillsammans."

"Det kunde även ha blivit några till titlar. Vi missade några chanser, men vi hade några framgångar och jag kommer alltid att komma ihåg det, det är en stor del av min karriär."

Michael Ballack fick lov om att berätta om vilka hans tre största minnen från Chelsea är, och det första minnet är när han hade sin skada vilket ledde till att han missade sju månader. Det andra minnet är Champions League finalen när Chelsea åkte ut efter straffsparkar, och sedan har vi det tredje minnet, och det är dubbeln med Ancelotti. 

Efter att ha pratat om gamla minnen med Chelsea kommenterade Ballack sedan den kommande matchen. Mittfältaren berättar att Leverkusen vet att de möter ett lag med spelare med stora namn, men Dutts sida ska försöka att skapa så många chanser som möjligt.

"Chelsea har inte startat som förra året men man kan inte starta på samma sätt varje år. De såg ut att vara i bra form mot Sunderland, mycket starka med mycket självförtroende, så detta gör inte det lätt för oss."- sa Ballack. 


André Villas-Boas ser framemot mötet mot Bayer Leverkusen och anser att CL är en av de svåraste tävlingarna man kan vara med i. Han förklarar att Chelsea måste utmana nu när de har hamnat i en ganska så svår grupp där de ska möta Genk, Valencia och Leverkusen. 

"Jag tycker att det är bra att vara med i Europas topp tävling. En tävling som vi har varit fastbeslutna om att göra till säsongens mål och vi har inte varit långt ifrån finalen."- sa bossen.

"Jag tror att alla vet betydelsen av den här tävlingen." 

När Villas-Boas skulle förklara skillnaden mellan VM och CL kunde han rabbla upp en massa olika skillnader. Motivationen finns det dock ingen skillnad på eftersom man ändå har samma motivation i varje tävling, men bossen anser att Champions League är en svårare tävling. 

Villas-Boas tycker att CL är en svårare tävling eftersom att det krävs mer av spelarnas talanger och det krävs också mer medvetenhet från tränarens sida för att kunna rotera ett par av spelarna, hålla alla friska, och kunna motivera varenda mening i tävlingen. VM är alltså en enda tävling, medan Champions League är en "mellan" tävling då man även har andra tävlingar att tänka på.  

Managern berättar att det är flera lag i år som kan utmana stort och kommer försöka vinna den stora titeln. För att ett lag ska kunna klara av hela tävlingen måste de se till så att spelarna får de spelminutrarna de kan spela och att truppen är skadefri. Det är även väldigt viktigt att se till så att laget inte påverkas på ett negativt sätt från andra tävlingar. 


Raul Meireles har nu redan haft sin debut för Chelsea, och efter första matchen känner mittfältaren att allt flyter på och att han trivs med hans nya tränare André Villas-Boas. Meireles har tidigare jobbat med Villas-Boas under en månad i Porto, och redan där kände Raul att de hade samma mentalitet för att vinna titlar och vinna tävlingar. Raul tror att Chelsea kan vinna titlar och tävlingar med deras nya tränare, och att ha tro på sin tränare är alltid ett stort plus.

"Det var inte svårt att övertyga mig om att komma till en stor klubb som Chelsea, och en månad är tillräckligt för att se hur Villas-Boas fungerar och hur hans vilja är för att vinna saker."- sa Meireles.

Meireles hade tidigare uttalat att han inte trodde att Liverpool ville sälja honom, men nu låter tvärtom: " Jag visste att Liverpool ville sälja mig under sommaren vilket var ganska så överraskande för mig, och när Chelsea visade intresse var det som ett gyllene tillfälle, och jag var väldigt glad för att komma till Chelsea."

Meireles har nu haft ungefär ett år för att komma igång och vänja sig i Premier League vilket han har lyckats med väl, men mittfältaren förklarar att Chelsea och Liverpool är två olika klubbar som jagar efter olika tävlingar, som spelar på olika sätt, och Meireles hoppas på att han kan uppnå det han vill uppnå här i Chelsea. 

"Det är en ny äventyr, och jag vill göra bra ifrån mig här."

Bossen Villas-Boas är nöjd med hans nysignerade spelare och tycker att han visade mycket goda tecken mot Sunderland där han tog emot bollar och såg till att sprida spelet.

"Han kan spela på olika positioner på mittfältet med samma effektivitet, och det är en av anledningarna till varför vi köpte honom."- sa Villas-Boas.

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. - Åh jag älskar Ballack! <3 Blev så ledsen när han lämnade Chelsea men imorgon - eller idag (klockan är ju över 00:00 haha) - kommer (tyvärr Ballack) Chelsea vinna! Tänkte kolla på Barcelona- Milan men Chelsea- Leverkusen är fan viktigare! Go blues!

  SvaraRadera
 2. Han är underbar! :) Chelsea vinner matchen, det är jag helt säker på!

  Hmm, det får väl bli Barca-Milan stream och Chelsea på tv :D

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande ikväll, hoppas han ens får speltid. :D En av mina absoluta favoriter bland sportprofiler.

  Synd att Ibra är skadad idag, hade velat se lite mål mot Barca :P

  SvaraRadera
 4. - Fan vilken grym match! Är så jävla stolt över Torres! Helt sjukt hur mycket han växt i mina ögon! Kram - och grattis till vinsten!

  SvaraRadera
 5. K.M - Ballack är en underbar spelare! :)Ibra ångrar nog att han inte var med och spelade ;)

  Merei- Ja oja, han har utvecklats enormt mycket, men det är självförtroendet som fortfarande fattas, annars skulle han ha varit ännu duktigare :) Tack och kram :D

  SvaraRadera