torsdag 15 september 2011

David Luiz och Florent Malouda är nöjda med 2-0 matchen mot Leverkusen. Branislav Ivanovic siktar på vinst mot United.


Målgöraren David Luiz gjorde alltså hans första mål för den här säsongen i Champions League matchen mot Leverkusen, och nu kan man nästan inte vänta för att se hans nästa mål! Matchen mot Leverkusen var även brasilianarens första match i säsongen efter hans skada, och att göra mål i säsongens första match är nog en dröm som går i uppfyllelse, speciellt för en försvarare!

"Det var bra." -sa David Luiz efter matchen med ett leende.

"Det var länge sen jag spelade en match i 75 minuter, så det är bra för mig och det är bra för att jag kom tillbaka till matchen för min kropp. Mitt ben är bra, det är normalt."- säger David Luiz med hans svaga engelska.


"Det var ett fint mål. Under träningarna brukar vi träna på skott med anfallarna." - förklarade David.

David Luiz har nu sammanlagt gjort tre mål för Chelsea, och det är försvararen väldigt glad över, säger han efter vinsten. Han älskar atmosfären, supporten, och att spelarna alltid är tillsammans vilket är en viktig del för Luiz.

"Fernando Torres hade en jätte bra match, två assister, och det är svårt för honom eftersom folk alltid pratar om Fernando. Det är svårt för en person, mycket press i huvudet, men Fernando är en bra kille och jag vet att han kommer göra många, många mål den här säsongen."- säger David Luiz som ger support till hans lagkamrat.

"Nu har vi en stor match mot Man United som har stora spelare och har presterat bra den här säsongen. Det är en stor match men vi kan förbereda oss den här veckan, och jag vet att vi kommer ha en bra match på söndag."- sa brasilianaren tillslut.


Florent Malouda som var tillbaka till startelvan mot Leverkusen är precis lika glad som David Luiz efter matchen, och berättar att Chelsea vann matchen fastän Leverkusen var ett tufft motstånd. Malouda anser att vinsten var en perfekt start för Chelsea och hoppas på att laget fortsätter på samma spår och vinner flera matcher framöver.

"Vi hade ett tufft motstånd. Leverkusen spelade väldigt bra och i första halvlek tycker jag att vi hade mycket koll, men vi var tvungna att ha tålamod. Vi var inte säkra över att vi skulle vinna innan vi gjorde målen så vi fick se till att sätta stort press på dem, och det gjorde vi." -sa 31-åringen.

Malouda passade också på att kommentera Fernando Torres när han berättade att det är svårt för Torres eftersom alla fokuserar sig på just honom. Den speciella fokusen borde inte finnas eftersom fransmannen tycker att Fernando jobbar lika hårt som alla andra spelarna i truppen under träningarna. Det som istället borde visas är tålamod, säger Malouda.

"Han jobbar väldigt hårt för laget, och han gjorde två assister så det är bra för hans självförtroende, och ju mer självförtroende desto bättre för laget." - säger Malouda.

Det verkar alltså som att laget är lika nöjda som oss efter vinsten! Men lite fler glädje bilder skadar väl inte? Här har vi vår fantastiska manger som hoppar och gör olika grimascher under matchen. Ärligt talat, han är så underbar! Älskar hans reaktioner!
Villas-Boas har inte bara fått uppmärksamhet från mig, utan brittisk media har lyckats fånga den roliga tränaren i kameran, och de tycker att han gör Mr-Bean poser och har ett hår som aldrig rör sig, haha! Åh, han är som ett barn!

                                                       ***


Okej, nu över till lite seriösare saker. Vi alla vet att Chelsea möter United nu på söndag, och United har haft en av de bästa starten någonsin i årets Premier League, som Ferguson själv också erkände, men är det säkert att United kan hålla kvar det här? Jag tror inte att det kan göra det, och det verkar som att Branislav Ivanovic inte heller tror att de kan göra det.

"United startade väldigt bra den här säsongen, men om jag minns rätt så startade vi också säsongen väldigt bra i fjol." - säger Ivanovic som troligen tror att United inte kommer kunna hålla sig kvar samma glöd.

"Det kommer bli den svåraste matchen för oss hittills, och vi måste visa mer än 100% av vår styrka. Detta är det första största, största testet för vårt lag. Vi ska försöka att visa vårt bästa och få ett bra resultat."

Ivanovic förklarar att precis allt är viktigt i mötet mot United. Varje tackling, varje passning, alltså allt.

"Förra säsongen var en annorlunda situation eftersom vi var tvungna att vinna där, och när du spelar en stor borta match och du måste vinna, så är psykologin helt annorlunda."

"Jag vet inte om oavgjort är ett bra resultat. Det beror på hur matchen är. Vi siktar alltid på vinst. "- sa Chelsea  försvaren.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar