torsdag 1 september 2011

VÄLKOMMEN RAUL MEIRELES. Benayoun, Davila och Kakuta lånas ut.


Välkommen Raul Meireles! Alltså det kan inte bli bättre! Enligt mig är han en av de bästa mittfältarna i Premier League, och att han en vacker dag skulle hamna i Chelsea hade jag aldrig gissat på! Det här är underbart, och jag tror att de flesta Chelsea fansen är glada över att få välkomna Meireles till Blues för bara 12 miljoner pund. Det snackades om Modric, men det blev Meireles tillslut! Att han bara kostade 12 miljoner är fortfarande en gåta hos mig, hur kan Liverpool sälja en sådan bra spelare som honom, och för så lite pengar?!

Raul är nu 28 år gammal, och har signerat ett fyra års kontrakt med Chelsea. Det sägs att Meireles lämnade in transferbegäran till Liverpool när det bara var 26 minuter kvar tills transferfönstret skulle stängas.

Portugisens karriär började i CD Aves 2001, men år 2003 fick det portugisiska stor laget Porto syn på Meireles och signerade honom. Meireles hade fantastiska säsonger med Porto där han vann ligan fyra gången och den portugisiska cupen tre gånger, och bland dessa fyra liga vinster vann han ligan tre gånger i rad. Meireles gjorde hans första Champions League mål säsongen 2006/07 med Porto, och kan ni gissa vilka han gjorde målet mot? Jo, Chelsea.

Liverpool hade fått syn på denna fantastiska portugisen och var beredda på att lägga bud, och 2010 bekräftade Liverpool att Meireles skulle börja spela för Pool och ersätta Macherano som flyttade till Barcelona. Meireles som var en super talang i Porto var även en super talang i England, och efter hans första säsong i röda tröjan vann han PFA Fans player of the Year priset där han lyckades vinna över spelare så som Berbatov, Torres och Nasri. Meireles har alltså bara hunnit spela klart en säsong med Liverpool, och gjort fem mål i 44 matcher. Kommer ni ihåg vem som gjorde det vinnande 1-0 målet mot Chelsea förra säsongen när Liverpool vann matchen på Stamford Bridge? Gissa?

Raul spelar också för det portugisiska landslaget och var med och spelade under VM 2010. Mittfältaren såg väldigt vass ut, och var en av de spelarna som syntes till på fotbollsplanen ofta. Raul var en av de spelarena som gjorde ett mål i 7-0 matchen mot Nordkorea. 28-åringen var också med i Portugals trupp under EM 2008.


Raul Meireles är en mycket kreativ mittfältare som kan underhålla dig med fantastiska shower! Han är stabil, snabb, är säker med höger foten, och han älskar att göra assister. 4-3-3 uppställningen som Villas-Boas oftast kör kommer passa perfekt för vår nya mittfältare då han både kan spela som yttermittfältare (höger) och som en central mittfältare. I Liverpool brukade Raul spela som winger, vilket han förmodligen också kommer göra här i Chelsea.

Meireles har funkat ihop bra med Liverpools Suarez då dessa två spelare har fått upp farten i Pool och skapat många chanser tillsammans.

                                                              ***


Chelsea har inte bara fått in en spelare, men också släppt några spelare. Den 31-åriga mittfältaren Yossi Benayoun är alltså utlånad till Arsenal och kommer stanna där under hela säsongen. Yossi har sammalagt spelat 11 gånger för Chelsea efter att han kom till klubben säsongen 2010/11.

Lycka till Benayoun!


Chelsea har också lånat ut nykomlingen Ulises Davila till Vitesse Arnhem för hela säsongen. Lycka till Davila! Vi hoppas på att få se en ännu bättre Davila när han kommer tillbaka till Chelsea igen, nu håller vi tummarna.


Vi ska även hålla tummarna för Gael Kakua, för det är så att fransmannen lånas ut till Bolton. Förra säsongen var Kakuta utlånad till Fulham i några månader, och efter att han kom tillbaka signerade han ett nytt kontrakt med Chelsea som sträcker sig till 2015.

Lycka till Kakuta!

/ Rukksar 

3 kommentarer:

 1. -WTF ?##¤%&/()= !!! NEJ men SERIÖST........... Smart ass Liverpool -.-'

  Hur tusen hände allt ?!?! asså han blev en av mina favoriter sen händer detta !? helt obegripligt säger jag bara. Öskar dig iaf all lycka Meireles :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vara lika upprörd som du är om jag var Liverpool fan ;) Han är oerhört duktig!

  SvaraRadera
 3. - Hahaha Benayoun.. Alltså näe! Ingen kommentar ..

  SvaraRadera