onsdag 31 augusti 2011

Sista chansen innan januari. Chelsea spelarna gör sig redo för EM-kval. Nytt om Pereira, Modric, Lukaku, Kevin de Bruyne och Ribery.


Idag är det sista chansen för att köpa nya spelare, för kl 11 (engelsk tid), kommer transferfönstret att stängas. (kl 12 svensk tid). Detta betyder inte att klubbarna inte får låna spelare, utan efter deadline får man fortfarande låna och ha möten med olika agenter som man är intresserade av. Ett exempel är när Chelsea lånade Mineiro 2003. Chelsea har många gånger signerat spelare i sista sekunden så som David Luiz och Fernando Torres, och år 2006 gjorde Chelsea samma sak och signerade Ashley Cole samtidigt som William Gallas fick lämna, och ett år senare lämnade Lassana Diarra Chelsea för Arsenal i sista minuten.

De flesta klubbarna brukar nu använda FIFA Transfer Matching System. Detta innebär att båda klubbarna som är inblandade måste fylla i ett formulär för att det ska godkännas. Online systemet gör allting mycket lättare för att granska överföringar och kontrollera att nödvändiga pappersarbeten har avslutas i tid. Om inte den processen är klar kan spelarna inte visas i deras nya klubbar. David Luizs fall handlade bara om minuter innan allt skulle stängas för januari månad. Detta är ganska intressant, för enligt FIFA:S hemsida slutfördes 2451 överföringar under januari månad vilket är betydligt mycket mer än sommaren.

"Jag kommer ihåg att det var jätte svårt, jag led eftersom det hände i sista timmen. Jag tränade fortfarande för Benfica på morgonen och min agent tittade på och kom sedan och sa att jag måste göra mig i ordning för att åka till flygplatsen."- Luiz.

"Det var ett flygplan som väntade på mig men de sa att vi inte skulle hinna att åka till London så vi kom ut och gjorde allting genom fax för att de skulle få signaturen innan deadline."- sa Luiz som också signerade för Benfica den 31:a, alltså sista dagen.

Det här systemet startades 2002 i Premier League, men Villas-Boas verkar inte stödja detta helt och hållet:

"Jag kommer föreslå att stänga transferfönstret när säsongen startar i England. Anda länder kan fortfarande handla."- sa Villas-Boas, eftersom han tycker att coacherna skulle kunna hantera sina lag på ett lugnare sätt.

                                                        ***


Denna helg är det inga Premier League matcher på grund av att vissa spelare måste representera deras egna länder i EM kvaler. Vi har till exempel Frank Lampard, Ashley Cole och John Terry som ska spela för England när de möter Bulgarien och Wales. Matchen mot Bulgarien spelas i Sofia den 2:a september, och mötet mot Wales sker den 6:e september på Wembley.

Juan Mata och Fernando Torres är med i Spaniens trupp för deras kommande matcher. Första matchen spelas mot Chile i en vänskapsmatch och sedan åker de och möter Lichtenstein på tisdag för EM kval.

Sedan har vi också vår nya Romelu Lukaku som är med i Belgiens trupp och ska möta Azerbajdzjan på fredag för EM kval. Sedan åker truppen till USA för en vänskapsmatch.

Afrikanska cupen har också vissa kval matcher så som när John Mikel Obi ska åka till Madagaskar med hans Nigeria på söndag. Nigeria kommer sedan möta Argentina för en vänskapsmatch. Didier Drogba och Salomon Kalou ska också spela en kval match men för Elfenbenskusten när de möter Rwanda nu på lördag. 

Branislav Ivanovic åker till Norra Irland med Serbien för en kval match på fredag sedan kommer de möta Färöarna för ännu en EM kval match.

David Luiz ska representera Brasilien i deras vänskapsmatch mot Ghana nu på måndag. Jose Bosingwa ska spela för Portugal nu på fredag när de möter Cypern för att försöka ta sig till EM.

Florent Maloudas Frankrike möter Albanien nu på fredag, sedan åker de till Rumänien där matchen spelas 6:e september, och båda matcherna är till för EM. Yossi Benayoun är med i Israels trupp som möter Grekland och detta är en EM kval match. Sedan åker Israel till Kroatien för ännu en EM kval match.

                                                             ***


Enligt Mirror Football ska Porto och Chelsea ha kommit överens över ett 20 miljoners bud för ytter backen Alvaro Pereira.


Det verkar inte som att det blir någon Luka Modric för Chelseas del. Harry Redknapp har meddelat att det är  "en miljon procent" säkert att Modric stannar i Tottenham.


Det är osäkert om Chelsea har planer på att låna ut Romelu Lukaku. Stoke försökte att låna 18-åringen, men fick ett nej från Chelsea.


Daily Mail uppger att Kevin de Bruyne är ganska upprörd och vill att Genk ska acceptera Chelseas senaste bud. Man tror att Chelsea ska ha erbjudit 6 miljoner pund för Bruyne, men enligt rapporter ska Genk ha förkastat budet.


Enligt The Sun har Chelsea erbjudit 30 miljoner pund för Bayerns Franck Ribery.

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Vilken landskamp ska du se på fredag?

  Tror DU det blir Chelsea för Ribery?

  SvaraRadera
 2. Är det kl 12 inatt då, eller har fönstret redan stängt?

  Skulle så gärna vilja se Modric i Chelsea. :-/ Förstår inte vad Tottenham tjänar på att behålla en omotiverad spelare.

  SvaraRadera
 3. Kosovare- Unger-Sverige är ett måste =)

  Jag vet faktiskt inte när det gäller Ribery, för jag tycker att allt kom så plötslig. men njaae tror inte att det blir Chelsea för Ribery..

  Anonym: Ja, det är kl 12 inatt.

  Spurs tjänar inte på att behålla honom! De skulle kunna få en massa pengar för Modric och sedan köpa spelare som VILL spela för laget! Förstår inte hur man kan ha en spelare i laget som inte kommer spela från hjärtat.

  SvaraRadera