torsdag 29 september 2011

VALENCIA 1 CHELSEA 1

Chelsea lyckades inte hålla kvar Valencias nolla vilket ledde till ett oavgjort resultat, och detta innebär att Chelsea tar med sig ett poäng från Spanien. Men en match borta mot Valencia är absolut inte världens lättaste match, så ett oavgjort resultat är helt acceptabelt!

Det här var ett av Juan Matas största ögonblick då han klev in på Mestalla med hans blåa tröja. den här gången hade han inte på sig en vit tröja, han var inte Valencias winger längre, utan nu var han Chelseas winger, och nu var det dags att försöka vinna mot Valencia. Juan Mata gjorde inga mål mot hans gamla lag, men han slutade aldrig att kämpa för Chelsea.

Chelseas mål gjordes av Frank Lampard. Han som har fått sitta bänkad, han som har fått läsa en massa otäcka rubriker på tidningarna om sig själv, han som inte hade glöden. Men idag var han tillbaka, och idag såg han till att sparka in ett typsikt Lampard mål i den 56:e matchminuten, och det här blir hans 20:e Champions League mål. Det var Florent Malouda som lyckades ge Frank en super passning efter att han krossade bollen över straffområdet till Lampard, och Lampard gjorde inga misstag utan sparkade in bollen lugnt och fint.

Det kunde ha blivit flera mål för Chelseas del om inte Valencias målvakt Diego Alves inte skulle ha presterat så bra som han gjorde under kvällen. Både Alves och Cech förtjänar stora applåder på grund av deras fina räddningar.

Cech kunde dock inte rädda Chelsea när domaren Rizzoli dömde straff för Valencia sent under matchen då det bara var fyra minuter kvar att spela efter Kalous handboll på straffområdet. Soldado fick sparka in bollen i mål, och Cech kunde inte rädda situationen utan hoppade åt fel håll.

Förutom straffsituationen lyckades Valencia spela en bra match då de hade koll på deras försvar samtidigt som de satte stor press på Chelsea, men oftast avslutades deras chanser med att de tappade bollen inne på straffområdet. Första halvlek bestod av mycket spel på mitten av planen, men Valencia hade mest bollinnehav. Chelsea tappade oftast bollen och gjorde en massa fel passningar som Valencia sedan tog för sig. Det var inte alls samma Chelsea som vi fick se mot Swansea, men notera att detta var ett svårare möte och borta plan vilket alltid är en aning svårare. Chelsea fick dock en bättre start i andra halvlek, och gjorde även målet strax efter pausen.

De ändringar vi fick se i startelvan var David Luiz som ersatte Ivanovic. Frank Lampard ersatte Meireles och Malouda istället för Anelka. Malouda spelade alltså på vänstra kanten medan Mata fick flytta till högra. Det här var återigen en match utan Ivanovic från starten, och jag har alltid känt att Ivanovic är en standard spelare och jag tycker att han kan hantera de defensiva situationerna på högra sidan en aning bättre än Bosingwa. Ivanovic fick inte komma in i matchen, men Villas-Boas gjorde ändå tre byten.

Det första bytet gjordes i den 65:e matchminuten när Villas-Boas bytte in Meireles istället för Ramires. Personligen känner jag att man inte behövde göra det där bytet eftersom Ramires hade koll på allt, och så tycker jag även att Meireles fortfarande inte har kommit in i Chelseas spel helt och hållet. Men om mittfältaren ska börja komma i bättre form ska ju han få speltid, så om man tänker i den vinkeln så tycker jag att det är okej att byta in Meireles.

Det andra bytet gjordes i den 72:a matchminuten, och då fick Torres kliva av och Anelka kliva in. Torres kunde inte leverera något speciellt under kvällen och blev mållös. Han skulle ha kunnat förbättra hans löpningar och mottagningar lite mer.

Villas-Boas gjorde alla tre byten och gjorde det sista bytet i den 82:a minuten när han bytte in Salomon Kalou. Kalou kom in matchen och ersatte Lampard, men en succé match blev det inte för Kalous del. Det var Kalou som låg bakom Valencias straffspark, men det är dock inte bara det som var det enda nackdelen med Kalou. Han har inte den nivån som krävs i Chelsea just nu, och jag är ganska så säker på att vi lär sälja Kalou nu i januari. Varför Villas-Boas gjorde det bytet är fortfarande inte solklart för mig, men det kan ha varit för att ge honom speltid, däremot kan jag tycka att detta var en fel match för det.

De spelare som satt kvar på bänken under hela matchen var Turnbull, Drogba, Romeu och Ivanovic.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires (Meireles 65), Mikel, Lampard (Kalou 82); Mata, Torres (Anelka 72), Malouda.

Valencia (4-2-3-1): D Alves; Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Jordi Alba; Albelda, Éver (Jonas 72) ; Pablo (Feghouli 72), Canales, Mathieu (Piatti 58); Soldado.

André Villas-Boas är absolut inte missnöjd med 1-1 resultatet utan är glad över de chanser som Chelsea lyckades skapa under hela matchen. Bossen tycker att prestationen var fast, men han har ändå än konstig känsla eftersom Chelsea var så nära en vinst.

"Men oavgjort lämnar oss i en bra position i gruppen. Vi leder fortfarande och ser framemot Genk matcherna eftersom om vi tar sex poäng från dem är vi nästan kvalificerade."- sa bossen efter matchen mot Valencia.

Det var på grund av Kalou som domaren dömde straffspark för Valencia, men om man bortser den situationen så tycker bossen att han gjorde ett rätt val med att byta in ivorianen.

"Det var det rätta valet med tanke på att Valencia gick ner på vänster sida och hade utmanade Bosingwa. Kalou kunde använda sin takt och kom ut med bollen. Det var Kalou som gjorde så att Anelka utmanade målvakten vid slutet. "

"Ibland får man lite mer tur och större effektivitet, men det viktiga är att vi upprepade våra chanser. Det var samma som mot Man United, och du kan inte säga att vi inte kan vara effektiva i matcher eftersom vi gjorde massor av mål mot Swansea när vi hade 10 män." -sa AVB.

Villas-Boas kommenterade Chelseas enda målskytten under matchen, Frank Lampard:

"Det var en bra visning av en toppspelare och en av de bästa spelarna i truppen. Spelaren presterade för laget och laget presterade för spelaren och målet kom i en bra tid för Frank, han har varit en målskytt i hela sitt liv."

Franks mål gjordes efter pausen, och AVB tycker att Chelsea presterade bättre i andra halvlek och hade flera möjligheter till att göra mål. Villas-Boas tycker att Valencia fick upp mer fart vid slutet av matchen när hemmalaget hade flera möjligheter för att göra mål.