onsdag 28 september 2011

Presskonferens med Juan Mata och Villas-Boas


Nu befinner sig de 20 Chelsea spelarna i Spanien där de ska möta Valencia idag, och detta innebär att Juan Mata håller förbereder sig inför hans första möte mot hans gamla lag som han lämnade i somras. Sist Chelsea mötte Valencia var i Champions League år 2007 på Stamford Bridge och matchen slutade med 0-0. Juan Mata var bara 19 år gammal då, men fick ändå hoppa in i den matchen efter 74 spelade matchminuter, vilket var hans Champions League debut. Tiden har gått och nu ska Mata helt plötsligt spela mot hans gamla klubb Valencia som en Chelsea spelare.

Juan har nu fått träna på Mestalla igen med Chelsea truppen, och fick en varm mottagning när han anlände på Valenica airport där flera fans stod och väntade på att få välkomna Mata.


"Det där var min första match i Champions league, nu efter fyra år ska jag spela för Chelsea mot Valenica. Men det händer i fotboll och känslan är helt annorlunda än då. "- sa Juan.

Eftersom Juan är en Chelsea spelare nu kommer en massa saker kännas mycket annorlunda. Han kommer till exempel inte få byta om i det omklädningsrummet han var van vid att byta om i som en Valenica spelare, utan nu blir det det andra omklädningsrummet.

"Det kommer kännas konstigt att vara i ett annat omklädningsrum. Detta kommer göra det till en speciell match och jag vet hur atmosfären är i Mestalla när Valencia spelar en Champions League match."- sa Mata.

"Jag vet inte om jag kommer tycka att det är svårt, det kommer jag få reda på imorgon (idag), men jag ska fokusera på att hjälpa mitt lag till en vinst. Jag kommer hälsa på alla mina gamla lagkamrater innan matchen, men innan domaren blåser igång matchen kommer vår vänskap att brytas. Efter matchen kommer det att bli annorlunda men under matchen måste varje spelare fokusera på att hjälpa laget till vinst." - sa Mata.

Enligt Juan Mata har Villas-Boas inte frågat honom något speciellt om Valencia:

"Managern känner till Valencia väldigt väl. Han vet att de är ett starkt lag, speciellt när de spelar hemma, och det kunde man se i den oavgjorda matchen mot Barcelona nyligen. De pressar väldigt mycket runt om på planen och i mittfältet har de väldigt talangfulla spelare som också är väldigt snabba."

Den oavgjorda matchen mot Genk är också ett exempel på att Valencia är ett starkt lag tycker Juan Mata. Juan är säker på att Valencia kommer vara ett svårt lag att möta eftersom båda lagen vill ha tre mycket viktiga poäng, och det enda sättet att få tag på dessa poäng är genom en vinst.

så här såg Valencias startelva ut mot Genk:


"Jag hoppas att båda lagen går vidare men jag hoppas att Chelsea vinner matchen. En spelare måste göra hans bästa för hans lag och det är det jag kommer göra imorgon (idag)." - sa Mata.

Det verkar som att Juan Mata har rätt om Villas-Boas, tränaren verkar ha god koll på Valencia och har nog inte behövt fråga Mata om en massa info.


"Valencia kommer vara extremt motiverade. De hade en bra match mot Barcelona men förlorade förra veckan mot Sevilla. De kommer att försöka vinna tre poäng. I den första matchen spelade de bara oavgjort när de förväntade sig tre poäng. Vi måste tro på vår filosofi, matchen kommer vara väldigt snabb och intensiv, och om vi vinner tre poäng kommer vi vara i en mycket god position för att ta oss igenom allt." - sa Villas-Boas.

"Jag är en väldigt bra vän med Unai Emery. Jag tycker att han är en av de bästa i landet. Han har varit väldigt framgångsrik här i Spanien och jag hoppas att han en dag kommer till England i Premier League eftersom filosofin liknar Unais. Jag är väldigt imponerad av Valencias sätt att spela fotboll på och hur Unai motiverar spelarna."- förklarade bossen.


Bland alla 20 spelare som Villas-Boas har tagit med är Daniel Sturridge och Frank Lampard två av spelarna. Lampard har nyligen suttit bänkad under matcherna, och rubrikerna i tidningarna har återigen skrivits, men Villas-Boas klargör ännu en gång att Lampard är en mycket viktig spelare för Chelsea.


"Lampard är en etablerad, en spelare med kvalité, och är en av de viktigaste spelaren för klubben och kommer att fortsätta vara det. Han är etablerad för Chelsea och England, han har inget att bevisa för fotbollsvärlden. Han är en spektakulär spelare, en spektakulär professionell spelare och kommer att fortsätta att lyckas i den här klubben." - sa Villas-Boas som inte meddelade om Lampards chanser för att få starta från startelvan mot Valencia, och han sa inte heller något om Juan Mata får starta från elvan.

"Olika spelare reagerar olika när de kommer hem igen eller till en känslomässig plats. Man måste vänta och se om spelaren kommer vara inblandad. Vi köpte Juan eftersom vi tror på hans kreativitet."

"När vi analyserade truppen innan början av den här säsongen nämnde jag att vi behövde en mittfältare eller kanske en winger, och nu har vi det, och lyckades få den mest fantastiska spelaren i La Liga, så jag är nöjd över det vi har uppnått." - förklarade portugisen.

När det gäller självaste laget berättar Villas-Boas att motivationen är på topp just nu. Bossen tycker att laget har gjort kloka beslut genom att ha låtit vissa spelare få vila medan vissa har haft aktiva perioder. Villas-Boas menar att Chelsea har en bra relation med självaste balansen vilket han tycker att de lyckades visa mot Swansea.

"Imorgon kan vi sätta in 11 starka spelare på planen eftersom vi har talang och vi hoppas på att göra rätta beslut. Spelarna är vana vid det, de är professionella."

Chelseas senaste möte mot Valencia på Mestalla:


/ Rukksar

2 kommentarer: