söndag 11 september 2011

SUNDERLAND 1 CHELSEA 2


Kul med vinst, riktigt härligt! Det går bra för Chelsea, vi vinner inte med många mål, men vi ser till att vinna. Vi påminner om Manchester United från förra säsongen, de brukade också vinna alla deras matcher, men oftast 2-1, 3-1. Jag tycker att det viktigaste är att vi vinner, jag kan tänka mig att vissa tycker att det är ganska surt att få se City eller United vinna stort, men tänk så här, detta kommer inte vara länge. Varje lag brukar ha en sådan tid, då man vinner matcher med flera mål, men det är svårt att hålla kvar samma stil. Däremot är det lätt att hålla kvar den stilen som Chelsea har nu, så det enda vi får hoppas på nu är att Chelsea håller kvar det här. Jag är glad över att Chelsea lyckades skapa så många bra och farliga chanser, med andra ord, Blues lyckades sätta mycket press på The Black Cats.

Jag kan ännu inte säga att jag är helt nöjd med Chelseas spel, för det finns fortfarande vissa områden som måste fixas. Vi har till exempel inte fått igång det "snabba" anfallet, men det kommer, vi är på god väg. Vi måste komma ihåg att vi har en ny tränare och även nya spelare, och det tar ju tid innan man vänjer sig. Villas-Boas måste fortfarande jobba med vissa spelare, samtidigt som han också måste komma in i Chelsea mer.

Annars tycker jag att det var väldigt bra att Daniel Sturridge fick näta i Chelseas tredje raka vinst, mycket bra jobbat av anfallaren. Älskade hans löpning och hans självförtroende! Sedan hade vi Meireles som hade på sig Chelsea tröjan för första gången, och jag tycker att han gjorde ett bra jobb och hanterade bollen på ett bra sätt, godkänt för en ny spelare! Juan Mata fick spela hans andra Chelsea match, och även han spelade en godkänd match då han såg till att skapa speed i matchen.


Raul Meireles fick spela istället för Mikel som vilade efter den långa resan hem från Bangladesh. Juan Mata som fick börja från startelvan för första gången i Chelsea ersatte Florent Malouda, och Daniel Sturridge var tillbaka från hans avstängning och spelade på den högra sidan medan Mata spelade på vänstra, och längst upp fick vi se Nicolas Anelka i 4-3-3 uppställningen. Didier Drogba var inte med i matchen på grund av hjärnskakningen han fick mot Norwich, men Fernando Torres satt bänkad under hela matchen. Tillsammans med Romeu Oriol kunde man också se David Luiz på bänken efter hans skada. Anledning till varför vissa Chelsea spelare var på bänken är för att vi har ett viktigt möte nu på tisdag mot Bayer Leverkusen där vi behöver viktiga och friska spelare.

Chelseas första mål gjordes av vår fantastiska kapten John Terry. Det var ett konstig mål från en mycket svår vinkel, men kaptenen hittade rädd och sparkade in bollen rätt i den 17:e matchminuten. Det hela började med att Sturridge hittade JT, men bollen hamnade hos Anelka och Anelkas skott räddades av Sunderlands målvakt, men bollen hamnade sedan hos JT igen, och då gjorde han inga misstag och dundrade in bollen från vänstra sidan.


Chelseas andra mål gjordes av Daniel Sturridge i den 49:e matchminuten:


Chelsea kunde dock inte hålla kvar Sunderlands nolla, utan ett tröst mål för hemmalaget gjordes i övertid av Ji.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Meireles, Lampard; Sturridge (Malouda 61), Anelka (Romeu 79), Mata (Torres 73).

Sunderland (4-2-3-1): Mignolet; Bardsley (Elmohamady 61), Bramble, Brown, Richardson; Gardner, Cattermole (c) (Wickham 65); Larsson, Sessègnon (Ji 81), Colback; Bendtner.


Chelseas boss Villas-Boas är nöjd med resultatet och förklarar att hans sida uppnådde det de ville uppnå.. Bossen tycker att Chelsea förtjänade att vinna och han är även väldigt nöjd med alla spelare, och om man bortser från målet som Sunderland gjorde tycker bossen att allt var perfekt.

"Idag kunde vi göra passningar som liknade de passningarna som vi gör i träningarna, och laget spelade bra."-Villas-Boas.

"Resultatet under första halvleken var lite för lite, vi kunde ha gått in i omklädningsrummet med ett bättre resultat, men återigen lyckades vi göra ett tidigt mål i andra halvlek för att få de tre viktiga poängen."- förklarade bossen efter matchen.

André förklarade även varför han valde Anelka istället för Torres, och managern berättade att det inte handlade om något speciellt. Ett lag som har fantastiska anfallare ska kunna låta alla få spela, och det är det Villas-Boas ville göra.

"Nico visade vad han kan göra med minutrarna som han hade när han kom in sent i de tre senaste matcherna. Anelka var med oss under landslaguppehållet så vi valde att låta honom spela."- Villas-Boas.

/ Rukksar

3 kommentarer:

  1. Vilken tid och på vilken kanal går matchen mot Bayern Leverkrusen?

    SvaraRadera
  2. Jo, lite störande är det ju att United öser in mål, men precis som du skriver, så lär ju inte det hålla hela säsongen. Precis som för Chelsea när de vann med 6-0 mot både West Brom och Wigan.

    SvaraRadera
  3. Matchen mot Bayer Leverkusen visas på tisdag kl 20:45, kanal 10.

    SvaraRadera