lördag 10 september 2011

Sunderland FC vs Chelsea FC


Det är dags för mötet mot Sunderland, och matchen spelas på borta plan. Sist Chelsea mötte The Black Cats var på Stadium of Light efter en 4-2 vinst, och mötet på Stamford Bridge slutade med en förslust! Chelsea förlorade med 3-0 på hemma plan mot Sunderland förra säsongen där målen gjordes av Onuoha, Gyan och Welbeck. Sunderland som har vunnit 39 av 112 spelade matcher mot Chelsea, har dock förlorat deras sju av de åtta senaste matcherna på Stadium of Light, där en av förlusten var mot Chelsea den 1:a februari.


Chelsea ska nu försöka vinna deras första borta vinst efter fyra borta matcher som de inte har lyckats vinna. Blues har dock alltid haft det ganska så lätt borta mot The Black Cats, så här har det sett ut i Chelseas 10 senaste matcher mot Sunderland på Roker Park och the Stadium of Light:


Sunderland som inte har lyckats näta i deras tre senaste matcher har välkomnat Nicklas Bendtner genom lån från Arsenal, Sebastian Larsson som gjorde ett fantastiskt mål i deras första match, Craig Gardner, Wes Brown och John O'Shea. Andra viktiga spelare som har signerat för Sunderland den här säsongen är wingern Ahmed Elmohamady och anfallaren Connor Wickham. Sunderland har inte bara signerat en massa spelare men också sagt adjö till försvararen Anton Ferdinand som har lämnat laget för nykomlingarna QPR och Darren Bent som spelar för Aston Villa.

Förra säsongen gjorde Ashamoah Gyan flest mål för Sunderland då han nätade 10 stycken, Darren Bent lyckades göra 8, och sedan har vi Danny Welbeck som gjorde 6 stycken, men honom kommer vi inte få se eftersom han bara var utlånad till Sunderland och spelar för Manchester United igen. Sammanlagt gjorde Sunderland 44 mål förra säsongen, men släppte in 57 stycken.


Sunderlands tränare Steve Bruce hoppas på en vinst, och för att hans sida ska kunna vinna måste Sunderland göra en sak, och det är att spela bra:

"Vi vet vad som väntar. Vi vet en sak, vi måste spela bra."-sa Bruce.

Bruce tror dock att det kommer ta tid för Chelsea innan de kan hitta den rätta formen nu efter den nya bossen och nya spelarna, och samma gäller hans Sunderland, efter att de har välkomnat en del spelare till truppen.

"Han (Villas-Boas) är ung, entusiastisk och han vet vad han gör. Jag önskar han all lycka, efter lördag så klart."- sa Sunderlands manager.

/ Rukksar

2 kommentarer: