måndag 5 september 2011

Resultat från Africa Cup of Nation.

Elfenbenskusten är redan klar för Africa Cup of Nation, efter att de vunnit alla fem spelade matcher. I lördags vann elefanterna med 5-0 över Rwanda där Salomon Kalou gjorde det första målet efter 35 spelade matchminuter, och detta var anfallarens 13:e mål för Elfenbenskusten.

Didier Drogba fanns dock inte med i anfallet eftersom ivorianen är kvar i London och försöker friskna till efter hjärnskakingen som han hade mot Norwich, och Arsenals nya anfallare Gervinho tog över Drogbas position.

Det bjöds på ytterligare två mål efter Kalous 1-0 mål innan halvlek, så 3-0 stod det för Kalous land när domaren blåste av för halvlek. Wilfried Boney gjorde två mål efter Kalous 1-0 mål, och sedan gjorde Didier Ya Kanon och Gervinho de två sista målen för Elefanterna.

Ännu en Chelsea spelare fick smaka på vinst efter att Mikels Nigeria vann med 2-0 över Madagaskar i söndags. Båda målen gjordes i andra halvlek, och det första målet som nätades in i den 68:e minuten gjordes via Mikels hörna som Joseph Yobo sedan nickade in.

Nigeria som har 10 poäng måste vinna över Guinea borta med minst två mål om de ska gå vidare i Africa Cup of Nation. Nigerias nästa match är en vänskapsmatch mot Argentina som ska spelas i Bangladesh nu på tisdag.