tisdag 6 september 2011

Meireles första träningspass på Cobham. Terry stöttar Frank Lampard. Sir Alex Ferguson ser Chelsea som en utmanare.


Nu har Raul Meireles haft sin första träningspass i hans nya klubb på Cobham efter ankomsten till London från landslaget. Under träningen fick Meireles träffa några av hans nya lagkamrater, medan resten fortfarande har kvar landskamper att spela.

                                                          ***


Under den senaste tiden har Chelseas mittfältare Frank Lampard fått höra olika kommentarer, kommenterar som inte kan tas som komplimanger. Det har inte stått "Super Frank" någonstans, utan nu kopplas rubrikerna till Franks ålder på ett negativt sätt då kritikerna menar att mittfältarens karriär börjar närma sig slutet. 

Rubrikerna ökade när Fabio Capello bestämde sig för att inte ha med Frank i startelvan mot Bulgarien, och bänkade honom. Lampard fick kliva in i matchen väldigt sent efter att den italienska tränaren Fabio bestämde sig för att byta ut Barry. Det är dock inte bara den händelsen som kritikerna nämner, utan många menar också att Lampard inte kan prestera lika bra som förut både för landslaget och Chelsea, och många tror att detta beror på mittfältarens ålder. Kapten John Terry tolererar inte dessa kommentarer och anser att det bara är löjligt av kritikerna att tänka så. 

Idag ska England möta Wales, och många tror att Lampard kanske får börja från bänken igen, men Terry klargör att Lampard fortfarande har mycket kvar att ge, och att Capello är väl medveten om det.

"Jag har känt honom i en mycket lång tid och självklart var han besviken över att han inte fick starta, men han har tränat mycket hårt efter det och kommer att fortsätta med det."- sa John Terry som är en mycket nära vän till Lampard. 


"Jag har tränat med honom under en lång tid nu, och han är en av de bästa spelarna jag har spelat med och en av de bästa professionella jag har spelat med."- förklarade mittbacken. 

Många kritiserar alltså Frank Lampard på grund av hans ålder, men John anser att Frank fortfarande är fantastisk i Chelsea och hade en bra start den här säsongen. 

Men som vi alla vet så står inte tiden still. Spelarna blir äldre och tränarna försöker statsa på de yngre talangerna, och det är vad Capello försöker göra med Englands landslag. Det är alltså en slags "kamp" mellan de äldre och yngre spelarna om vem som ska kunna imponera på tränaren mest och vinna platserna. 

"Vi alla kämpar för platser, inte bara Frank. Vi alla känner av trycket från de unga spelarna. Vi är alla stolta över att bära den engelska tröjan och det är givetvis en mycket bra blandning i vår trupp (landslagets trupp) just nu."- sa John Terry.  


En annan Chelsea spelare som vi också kan hitta i det engelska landslaget är Ashley Cole. Cole har gjort mycket bra ifrån sig, och garanterar alltid en plats i elvan för 90 minuter. Som en stolt kapten passade John Terry på att kommentera den duktiga Cole:

"Han är en av de mest konsekventa spelarna och den bästa vänster backen jag någonsin har spelat med. Jag är väldigt lycklig lottad över att få spela med honom i Chelsea. Hans arbetstempo är otroligt för klubben och landslaget."- förklarade kaptenen.

                                                           ***


Fastän Manchester Uniteds assisterande tränare Rene Meulensteen tidigare under veckan sa att Chelsea är ett lag som bara består av äldre spelare, tror Ferguson ändå att Chelsea är en utmanare för årets PL-titel. Mycket kommer bero på hur den nya tränaren Villas-Boas tränar hans lag, men Sir Alex Ferguson tror att portugisen kommer göra ett bra jobb ifrån sig.

"Jag är säker på att han får massor av råd från andra, och han kommer göra bra ifrån sig. Jag vet inte så mycket om honom. Han är en ung man, och ett stort steg kommer till Premier League från den portugisiska ligan, men med support och tid är allt möjligt." - sa Manchester Uniteds boss. 

/ Rukksar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar