onsdag 7 september 2011

Cech tillbaka till träningen. Nytt om landskamper. Nytt om Neymar. Kakuta ser framemot att utvecklas i Bolton. Luiz tror på Chelsea succé.


Nu är Petr Cech tillbaka till träningen och tränar för fullt. Målvakten fick en knä skada under ett träningspass vilket gjorde så att han missade alla Chelseas Premier League matcher den här säsongen, men nu verkar det som att han är redo för Sunderland nu på fredag!

                                                         ***


England lyckas vinna ännu en EM-kval, och den här gången mot Wales på Wembley. Capellos sida vann med 1-0 efter mål från Uniteds nyförvärvda Ashely Young som har imponerat stort i hans nya klubb efter att ligan startade igång igen. Detta var Youngs tredje mål för England, och målet gjordes 10 innan domaren blåste för halvlek.

Det pratades om att Frank Lampard kanske skulle bli bänkad igen, men den här gången var mittfältaren med från startelvan. Mittfältaren byttes dock ut i den 73:e minuten mot Scott Parker, men Terry och Cole fick spela klart hela matchen.

Nu behöver England  bara 1 poäng för att de ska gå vidare, och den poängen måste de vinna när landslaget möter Montenegro nästa månad.


Spanien som bestod av Chelseas Juan Mata vann med hela 6-0 över Liechtenstein i deras EM-kval. Mata som spelade 90 minuter lyckades inte näta för det spanska landslaget, utan de första två målen gjordes av Negredo, sedan gjorde Xavi och Ramos varsitt mål, och därefter nätade David Villa in två mål.

Florent Maloudas fick inte kliva in på planen under Frankrikes match mot Rumänien som slutade med 0-0.

För Serbiens del gick det betydlig mycket bättre än Frankrikres efter att serberna vann matchen med 3-1 mot Färöarna, och Branislan Ivanovic spelade klart hela matchen. De första två målen gjordes av serbiens Jovanovic och Tosic, men därefter lyckades Färöarnas Benjaminsen näta in 1-2 målet. Ett 2-2 mål kom dock aldrig från Färöarna, utan det sista målet gjordes för Serbien av Kuzmanovics i den 69:e minuten.


Chelseas Mikel spelade en vänskaps match med hans Nigeria mot Messis Argentina i det tropiska vädret i Bangladesh. Argentina blev matchens vinnare efter 3 mål medan Nigeria gjorde 1 mål. Argentinas första mål gjordes i den 24:e matchminuten av Higuain, och innan halvlek såg Di Maria till att göra det andra målet för Argentina.

Nigerias hopp för en vinst var dock inte över, för i den 46:e minuter hittade Obasi rätt och sparkade in 2-1 målet. För Nigerias del var det ännu inte klart, utan ett till mål gjordes av en nigeriansk spelare, men den här gången var det ett självmål. Echiejile nätade in självmålet i den 65:e minuten.

Eftersom att jag nämnde Bangladesh, så måste jag bara nämna hur mycket folket i det landet älskar fotboll. Jag själv är från Bangladesh så jag har hört och sett en hel del. Bangladesh har inte lyckats så bra inom fotbollen, men passionen för sporten har alltid funnits där. Om ni besöker Bangladesh under VM kommer ni undra om ni befinner er i Argentina eller Brasilien, och ni kommer nästan tro att Maradona och Messi är bengaler, för i det landet älskar folket dessa två spelare.

Under VM brukar alla förvandla om deras hus till Brasilien eller Argentina, och en sådan stor fotbolls passion har jag aldrig sett, det måste jag faktiskt säga! Man hänger upp flaggor, målar om husen och allt möjligt. Att få hålla en vänskapsmatch mellan Argentina och Nigeria var stort för Bangladesh, och detta kommer nog skrivas ner i historieböckerna där borta, det kan jag lova er.
Du är antingen Argentina eller Brasilien där. Jag lovar, man brukar frågar varandra: är du Argentina eller Brasilien? Haha! Eftersom min familj bor i Sverige så tvingade vi våra släktingar att hänga upp Sveriges flaggor under förrförra VM, och snacka om att deras hus fångade uppmärksamhet, tänk er, Sverige bland Brasilien och Argentina!

Så, när Messi åkte till Bangladesh med hans Argentina för vänskapsmatchen mot Nigeria hörde man bara, MESSI, MESSI, i de bengaliska nyhetsreportagen.

                                                          ***


Den Brasilianska super stjärnan Neymar har erkänt att Real eller Barca kommer slå Chelsea när det gäller om vilket lag som ska signera anfallaren. Neymar förklarar att både Real och Barca har sökt efter honom, men 19-åringen valde att stanna kvar i Santos.

"Båda klubbarna vill ha mig, det kan jag bekräfta, men jag har inte nått en överenskommelse med någon av dem."- sa Neymar.

Santos presiden Luiz Alvaro Ribeiro har sagt att han har haft kontakt med Barcas president, och att Neymar är mycket närmare Barca än Real.

                                                         ***


Gael Kakuta som har lånats ut till Bolton verkar vara väldigt nöjd och ser framemot att utvecklas mer hos Coyle precis så som Daniel Sturridge gjorde. Kakuta berättar att han har pratat med Sturridge, och Sturridge har förklarat för Kakuta att han kommer uppleva en massa bra upplevelser i Bolton. En av de viktigaste områdena Coyle såg till att fixa hos Sturridge var hans självförtroende, och med det i minnet kan nog Kakuta få samma självförtroende då han redan har fått bevis efter Sturridges utveckling.

"André Villas-Boas har sagt till mig att visa vad jag kan göra. Det är bättre för mig att gå på lån. Just nu finns det spelare framför mig i Chelsea med flera erfarenheter än mig."- sa Kakuta.

"Jag måste bete mig som en man och inte som ett barn längre. Jag kommer gå tillbaka till Chelsea med matcher och det kommer att vara bra för mig."-förklarade Gael.

                                                          ***


David Luiz erkänner att det är betydligt mycket lättare med en manager som talar samma språk än med en manager som talar Italienska. Luiz anser att Villas-Boas förtjänar att få vara Chelseas boss och tror att han kommer lyckas väldigt bra i Blues.

"Varje coach jobbar på olika sätt, Andre är annorlunda än Ancelotti, och jag hoppas på mer framgång än förra säsongen."- sa David Luiz som tränades av Carlo i en halv säsong.

"Jag hade respekt för Ancelotti, men det är lättare när en coach talar samma språk."- förklarade brasilianaren som oftast pratar portugisiska med Villas-Boas under träningarna.

"Vi förbättras för varje dag och jag slår vad om att vi kommer lyckas den här säsongen. Vi har köpt bra spelare och jag tror att Meireles kan bli en stor spelare för oss."- sa David.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Jag älska Chelsea precis som du gör. Tack för alla information du ger oss. Jag har inget mer en att tacka.

    SvaraRadera
  2. Tack för att du läser bloggen! :)

    SvaraRadera