söndag 18 september 2011

Manchester United vs Chelsea


Chelsea var det enda engelska laget som vann Champions League matchen i första omgången, detta betyder att United inte vann deras match mot Benfica, utan den slutade med ett 1-1 resultat. Chelsea kommer kunna åka till Old Trafford med ett bra självförtroende efter Champions League vinsten, och frågan är om United kommer ha lika bra självförtroende efter deras oavgjorda match? Eller så kommer matchen mot Benfica inte påverka United ett enda dugg.

United har däremot haft en mycket bättre start i Premier League då de har sparkat in mål efter mål och vunnit alla deras matcher, medan Chelsea har spelat en oavgjord och inte lyckats göra lika många mål som United har gjort.

Wayne Rooney som har en fantastisk form just nu avslöjar att Chelsea är deras största utmanare hittills. United har ju även mött Arsenal, men Arsenal anses inte vara en lika stor utmanare som Chelsea pga de skador de hade i truppen när de mötte United.


"Chelsea matchen kommer bli svår och vi måste göra vårt bästa."-sa Rooney.

Rooney är även säker på att Chelseas nya ansikten kommer införa mycket i matchen, och Wayne tycker att Juan Mata är en av de spelarna som har jobbat på väldigt bra för Chelsea.  Men detta betyder inte att United kommer få några problem, förklarar Rooney, utan han är ändå säker på att United kommer kunna hantera det på ett bra sätt.

Rooneys United har nu vunnit deras 18 senaste matcher på Old Trafford, och sist United tappade poäng på Old Trafford var mötet mot Blackburn som slutade med 2-2 den 16:e oktober förra året. Sist Chelsea vann över United var i april 2010, och efter det har United vunnit 22 matcher och spelat 1 oavgjord i deras hemma matcher i Premier League.

Så här har det sett ut för United i deras sex senaste matcher den här säsongen:


Chelseas tio senaste matcher mot United på Old Trafford:

2001/02 - Chelsea vinst 3-0
2002/03 - Man Utd vinst 2-1
2003/04 - oavgjort 1-1
2004/05 - Chelsea vinst 3-1
2005/06 - Man Utd vinst 1-0
2006/07 - oavgjort 1-1
2007/08 - Man Utd vinst 2-0
2008/09 - Man Utd vinst 3-0
2009/10 - Chelsea vinst 2-1
2010/11 - Man Utd vinst 2-1


Sist Chelsea mötte United på Old Trafford i Premier League blev det alltså noll poäng för Chelsea efter mål från Hernandez och Vidic, medan Chelsea bara lyckades göra ett mål som gjordes av Lampard. Hemma matchen på Stamford Bridge förra säsongen gick däremot mycket bättre då Chelsea vann med 2-1 efter mål av Luiz och Lampard, och målet för United gjordes av Rooney.


Chelsea mötte ju även United i kvartsfinalen i Champions League förra säsongen, och de två mötena slutade med två förluster för Chelsea. Den första matchen spelades på Stamford Bridge, och United vann med 1-0, mötet på Old Trafford slutade med 3-1 till United. United och Chelsea möttes även i Community Shield förra säsongen, och där var det också United som vann matchen med 3-1.

Sammanlagt har Chelsea mött United 161 gånger, och bland dessa 161 matcher har Chelsea vunnit 44 gånger och United har vunnit 70 gånger.

"Det blir en otrolig insats om Villas-Boas lyckas vinna ligan, att någon så ung skulle kunna gå och vinna ligan skulle vara otroligt."- sa Sir Alex Ferguson.

"De unga tränarna har mer av en framtid. Jag är glad över att klubbarna inte ignorerar värdet av erfarna tränare."- säger Uniteds boss.

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Är så taggad!!! :)

  KTBFFH!!!

  SvaraRadera
 2. Samma här, är sjukt taggad! :D

  KTBFFH!

  SvaraRadera
 3. - Fyfan vad besviken jag är! Stängde av efter 3-0 .. Klarade inte av att se mer ..

  SvaraRadera
 4. Same here ..... jäklar vilken miss Torres gjorde!
  Aja Rooneys miss var nästan i samma klass haha!

  Sen förlora LFC med 4-0 mot spurs fyfan vilken dag alltså! :(

  SvaraRadera