måndag 19 september 2011

MANCHESTER UNITED 3 CHELSEA 1


Jag kan inte säga att jag är nöjd med matchens resultat, det vill säga vår förlust, men jag kan säga att jag är nöjd med Chelseas prestation. Matchen slutade med ett 3-1 resultat, och jag känner att det 3-1 resultatet innehöll en massa intressanta händelser, och dessa händelser kallar jag för tur och otur. Tur och otur är något som kommer följa med oss hela livet. Tur och otur kan leda till en massa resultat i vårt liv, och idag såg man klart och tydligt att tur och otur befann sig på Old Trafford.

Det där 3-1 resultatet kunde lika gärna ha varit ett oavgjort resultat om tur och otur inte var så aktiva under matchen. Manchester United hade med sig turen när domaren bestämde sig för att inte döma bort de två offside målen som de gjorde, medan Chelsea hade värsta oturen när två helt klara mål chanser inte blev mål. Matchen kunde lika gärna ha slutat 3-3 eller 1-1, men hänt är hänt.


Redan från starten började Chelsea matchen med en enorm glöd. Chelsea såg till att skapa chanser och anfalla hela tiden, det var verkligen inte en tråkig Chelsea. Ett lag som kan skapa flera chanser är beviset på att laget innehåller skickliga spelare med en mycket skicklig manager som har tänkt igenom om hur hans lag ska anfalla.

Det var stora förväntningar på Fernando Torres, och ja, spanjoren lyckades göra hans första mål den här säsongen vilket glädjer mig väldigt mycket, men just när jag tänkte att Torres självförtroende kommer förbättras efter målet så missade han världens chans i den 83:e matchminuten. Jag är ganska säker på att detta kommer påverka honom på ett negativt sätt, men för att det inte ska göra det behöver anfallaren vårt stöd, och den stöden tror jag att vi Chelsea supportrar kan ge.


På tal om missar så måste jag ju också skriva om Rooneys miss som de flesta har glömt bort efter Torres! Man United fick alltså straff spark efter att Bosingwa fällde ner Nani. Rooney klev fram till bollen för att skjuta straff, men just när han skulle sparka bort bollen så ramlade han ner på rumpan och bollen åkte iväg åt ett annat håll. Situationen påminde mig om Terrys miss mot United i Champions League. Det var roligt att se Rooney missa!


En annan spelare som jag gärna vill nämna från Chelsea är Ramires. Jag tycker han är riktig duktig, han blir bara duktigare och duktigare för varje match. Han har en speciell vilja, han vill så mycket och han klarar av att göra så mycket! Det var synd att han missade hans friläge, men som sagt, vi hade inte turen på vår sida.

Daniel Sturridge är också en annan spelare som ville mycket idag och försökte, men dock känner jag att han inte var den rätta spelaren för startelvan mot United efter att ha sett hans prestation under matchen. Ibland kände jag att han stoppade anfallet genom att förlora många bollar så jag skulle nog hellre velat se Nicolas Anelka från starten.

Anelka kom ju sedan in i matchen efter att Villas-Boas bytte ut Lampard i andra halvlek. Sturridge fick också kliva av från planen när bossen bytte in Romelu Lukaku i den 67:e matchminuten, och det var rätt av Villas-Boas att inte låta Romelu få börja i en sådan stor match eftersom han fortfarande är så ny. Chelseas tredje byte gjordes i den 78:e minuten när Meireles, som inte kunde bjuda på så jätte mycket, klev av planen, och in kom Mikel.

Manchester United gjorde alltså alla deras tre mål innan halvlek. Det första målet gjordes efter sju spelade minuter av backen Chris Smalling med pannan. Smalling var helt fri i den situationen, och ursäkten till det är nog att Chelsea spelarna trodde han var offside, men eftersom man kan ha otur ibland ska man därför alltid se till att hålla koll på varenda spelare fastän det luktar offside. I den 36:e minuten var det dags för Rooneys mål, och i den 44:e minuten bjöd Nani på ett makalöst skott som flög rakt in i målet.

Chelseas mål gjordes precis efter pausen när Anelka hittade rätt på Torres, och spanjoren gjorde inga misstag utan prickade in bollen i De Geas mål.


Manchester United (4-4-2): De Gea; Smalling (Valencia 62), Jones, Evans, Evra (c); Nani, Fletcher, Anderson (Carrick 62), Young; Hernandez (Berbatov 78), Rooney.


Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Meireles (Mikel 78), Lampard (Anelka h-t); Sturridge (Lukaku 67), Torres, Mata.
"Det är något som kan hända. Ena dagen händer det Arsenal och idag hände det i första halvlek. Vi svarade tillbaka snabbt och spelade en bra match. Vi skapade en massa chanser."- sa Villas-Boas som har förlorat sin första liga match sedan april 2010. 


"När man skapar 21 chanser på Old Trafford borde man kunna få åtminstone 1 poäng och vissa chanser var väldigt bra, så jag tycker att 3-0 i första halvlek var galet. Om Ramires skulle göra 1-1 målet skulle det vara en helt annan berättelse. Innan 1-0 hade vi en bra chans. Det var en kaotisk match och en öppen match." - sa bossen efter förlusten på Old Trafford. 


Villas-Boas förklarar att han är stolt över Chelsea som såg till att kämpa och hålla koll på allt efter halvleken fastän United redan hade gjort tre mål. Bossen säger att laget försökte göra allt för att göra det andra målet vilket är svårt eftersom man alltid är utsatt, och det var det som ledde till straffsparken som United missade. 


"Men vi fortsatte att anfalla och försöka skapa chanser, men det gick bara inte, men om det går med lite tur brukar hela resultatet ändras."- säger bossen som säger att det inte bara var bollen som inte var där för Chelsea utan också domaren och linjemannen. 


"Jag letar inte efter någon ursäkt, men det är verkligheten och det påverkade spelet. Jag är inte nöjd över linjemannens beslut, men det är sånt som händer." 


/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. FACT :
  No player has scored more goals for a visiting side at Old Trafford in the Premier League than Fernando Torres!
  Såg det på FB vet du om det är sant?

  Btw, Tyckte att Chelsea spelade ett riktigt bra match men försvaret tyckte jag var liiite slarvigt igår efter andra målet! (min åsikt)

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt ingen aning! Men var intressant, ska kolla upp det :)

  Alltid kul att läsa olika åsikter! :D

  SvaraRadera