lördag 24 september 2011

CHELSEA 4 SWANSEA CITY 1


Nykomlingarna Swansea fick smaka på en rejäl förlust efter 4-1 resultatet på Stamford Bridge. Chelsea fick möta en ofarlig Swansea i första halvlek då Swansea inte hade några som helst chanser för att göra ett mål, däremot kom The Swans igång i andra halvlek och gjorde ett sent mål. Det sena målet räckte inte till för tre eller ett poäng, eftersom Chelsea redan hade nätat tre gånger. Det fjärde Chelsea målet gjordes efter Swanseas nickmål. De fyra Chelsea målen gjordes av Fernando Torres, Ramires som nätade in två mål och Didier Drogba.

Som tidigare skrivet var Swansea ett ofarligt motstånd under första halvlek och Chelsea hade allt under kontroll. Swansea hade dock inte allt under kontroll och släppte in matchens första mål redan efter en halvtimme spelad när Fernando Torres tog emot en fin boll från spanjoren Juan Mata. Torres gjorde inga fel utan sparkade in 1-0 målet efter att ha tagit emot bollen med bröstet. Det verkar som att Torres och Mata har en fantastisk gnista mellan varandra, dessa två spelare funkar bra ihop.


Allt verkade gå mycket bra för Fernando Torres tills den 38:e matchminuten när spanjoren tog emot ett hårt domarbeslut och skickades ut ur matchen efter ett rött kort. Anledningen till varför Torres fick ett rött kort är för den hårda tacklingen han gjorde med båda fötterna vilket domaren Dean ansåg var för farlig. Jag kan förstå att han tog ut det röda kortet, och jag måste erkänna att det var ganska onödigt av Torres eftersom det inte var en sådan farlig situation där han var tvungen att stoppa spelet på det sättet. Det var synd att Torres fick det röda kortet eftersom jag ville se mer av honom för han var ju så duktig.

Torres fick kliva av från planen med tunga steg från 2-0 matchen, för innan Torres utvisning hade Ramires lyckats dubbla Chelseas ledning efter en fin passning från Ashley Cole som var rätt så duktig under hela matchen.


Efter halvlek var Ramires igång igen. Den här mittfältaren blir bättre och bättre. Han är en av de spelarna i Chelsea som springer mest, eller man kan nog säga att han springer mest i Chelsea, och det som är fascinerande är att han aldrig gör några onödiga löpningar utan hans löpningar avslutas alltid på ett mycket bra sätt. Det är dock inte bara hans löpningar som imponerar, utan det är också hans vilja, avslutningar och hans taktiker. Ramires har även lyckats visa att han är duktig på att hålla kvar bollen vilket betyder att han är duktig på att dribbla, och brasislianaren är också duktig på att hitta bra ytor. Just nu är han en perfekt mittfältare som har och kan ge allt man vill från en mittfältare. Ramires gjorde alltså hans andra mål i matchen efter halvlek i den 76:e matchminuten.

Swansea som låg under med 3-0 efter Ramires andra mål lyckades också få upp anfallet en aning, för i den 85:e minuten nickade Williams in Swanseas första och sista mål i matchen. Ramires 3-0 mål var dock inte Chelseas sista mål, för i övertid såg Drogba till att hitta målet och sparkade in 4-1 för The Blues.


Detta var Didier Drogbas första match efter Norwich och anfallaren fick komma in i matchen i den 78:e minuten när Villas-Boas bytte ut Nicolas Anelka. Nicolas ska ha en massa applåder för hans prestation i matchen eftersom fransmannen hade glöd och var nära på att näta för Chelsea. Han lyckades imponera med hans fantastiska skott som skulle kunna leda till ett mål om bollen inte träffade ribban som skulle ha blivit matchens snyggaste mål. Jag är nöjd med Anelkas prestation!

Chelsea gjorde två till byten under matchen och det första bytet gjordes efter 58 spelade minuter när Villas-Boas lät Malouda kliva in på planen och lät Mata sätta sig på bänken. Det andra bytet var alltså Anelka bytet, och det tredje bytet gjordes i 82:a minuten när McEachran ersatte Meireles.

Meireles tycker jag har kommit igång mer, och man ser att ju fler matchen han spelar desto bättre förstår han Chelseas spel och vågar mer. Det är fortfarande lite kvar, men det lilla tålamodet tror jag vi alla har.

Förresten, har ni märkt att konkurrensen i mittfältet har blivit kraftig? Lampard var bänkad under hela matchen! Eller så kan det bero på mötet mot Valencia på onsdag?

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Mikel, Meireles (McEachran 82); Anelka (Drogba 78), Torres, Mata (Malouda 58).

Swansea City (4-2-3-1): Vorm; Rangel, Monk (c), Williams, Taylor; Gower, Britton (Routledge h-t); Dyer (Dobbie 71), Allen, Sinclair; Lita (Graham 58).


"Laget presterade bra. Vi måste lyfta laget eftersom laget visade karaktär och engagemang." - sa Villas-Boas efter vinsten.

"Vi var fem poäng bakom ledarna, men nu har vi minskat på skillnaden, så vi får se vänta och se vad som händer mot Stoke."- sa Villas-Boas innan Uniteds oavgjorda match mot Stoke som slutade 1-1.

"Jag tycker att första målet var viktigt eftersom det öppnade mer yta i Swanseas försvar som var väldigt tätt i början."- säger den nöjda bossen.

Efter Torres utvisning var Chelsea tvungna att spela med 10 spelare på planen, och fastän Blues bara var ett tiomanna lag slutade laget aldrig att anfalla utan fortsatte bara att anfalla. Bossen berättar att lagets vilja för att anfalla fanns kvar där hela tiden vilket resulterade till ett bra resultat. Detta var en mycket viktigt vinst, speciellt efter förslusten på Old Trafford och Villas-Boas tycker att hans lag visade att de har återhämtat sig efter förslusten.

"Vi skapade tillräckligt med chanser och det är bra att se. Fastän vi hade 10 män lyckades vi skapa chanser."

Eftersom Torres fick ett rött kort betyder det att spanjoren är avstängd, och det som vi kan pusta ut över är att vi har Didier Drogba tillbaka.

"Det viktigaste ögonblicket för mig var att få se Drogba tillbaka på planen och det sättet han utmanade för första bollen. Det visar hans engagemang och drivet hos spelaren och i laget eftersom en annan spelare kanske inte skulle utmana på samma sätt efter att ha missat så många dagar. Jag tycker att detta representerar Drogba som en person och spelare."

Föredetta Chelsea reservlags tränaren Brendan Rodgers menar att det bästa laget vann matchen men att han ändå är mycket nöjd över hans spelare. Han passade också på att gratta Chelsea efter matchen och berättade att det är viktigt att Chelsea vinner dessa typer av matcher.


"Det är en speciell klubb. Jag brukade stå här många gånger och försöka lära mig och jag uppskattade verkligen mottagningen. Det är en klubb som gav mig alla chanser. Jag skulle inte ha varit en Premier League tränare om det inte var för dem."- sa den oerhört tacksamma Swansea tränaren efter förlusten.

/ Rukksar

5 kommentarer:

  1. Tror att Torres är tillbaka och snart så kommer formen som han hade i Liverpool.Bra att Drogba nätade för vi behöver honom nu när Torres är avstängd. Hur många matcher är han avstängd egentligen ?, men iallafall han spelar CL matcherna

    SvaraRadera
  2. När spelar Chelsea CL, visst var det mot Valencia?

    Grattis till vinsten! :D

    SvaraRadera
  3. Härlig seger! :)

    Dock lite skrämmande att vi är så otroligt usla på att försvara fasta situationer samt att vi inte lyckas att hålla nollan hemma mot lag som Norwich, Swansea och West Brom..

    En anledning tror jag är Bosingwa.. kolla på hans markering vid 3-1 målet igår... -_-
    Jag väljer allvarligt Ferreira före Bosingwa.. han kan ju ialla fall försvara.

    Näe.. Hoppas verkligen att fösvarslinjen framöver blir Cole Terry Luiz Ivanovic.

    Superroligt att Drogba är tillbaka och fick näta! :D

    SvaraRadera
  4. Kul att både Torres och Drogba fick näta. Tråkigt att Torres drog på sig det röda kortet och att alla fokuserar på det istället för hans grymma form. Tycker de tre senaste matchernas prestationer bör tysta de som kritiserar Torres.

    Gillade elvan som startade igår och trevligt att McEachran fick komma in.

    Att United sedan tappade poäng gjorde gårdagen ännu bättre. ^^

    SvaraRadera
  5. Torres är avstängd i tre matcher!

    Chelsea möter Valencia nu på onsdag!

    Tycker det är svårt med Bosingwa och Ferreira! Ibland är ena bättre än det andra.. de har sina perioder känns det som! Men jag föredrar alltid Cole Terry Luiz Ivanovic =)

    Härligt att United tappade poäng! :D Och Torres bör verkligen få applåder för hans prestation förutom hans två tabbar!

    SvaraRadera