måndag 26 september 2011

Drogba gladare än någonsin. Chelsea bossen är nöjd med de fyra anfallarna. Inget firande för Mata på Mestalla.


Visst var det oerhört underbart att få se Didier Drogba tillbaka igen så glad och så positiv som han var mot Swansea? och sedan blev det ju ännu trevligare när han till och med nätade in ett mål vilket kommer hjälpa Drogba otroligt mycket med hans självförtroende nu framöver. Vi behöver en Drogba med självförtroende nu när Villas-Boas måste låta ivorianen få spela mer eftersom Fernando Torres är avstängd i tre Premier League matcher på grund av det röda kortet han fick mot Swansea. Detta är nog bara början för ivorianen, jag tror att vi kommer få se mycket mer från Drogba den här säsongen, det känner jag på mig.

"Jag var verkligen glad över att vara tillbaka på planen med mina vänner, men mitt folk som jag alltid kallar dem för, och det sättet som fansen visade support var fantastiskt."- sa Drogba som kom in i den 78:e matchminuten mot Swansea.


Många hade nog förväntat sig att få se Drogba redan i onsdags när Chelsea mötte Fulham i Carling Cup, men så blev det inte, utan anfallaren fick sitta kvar på bänken under hela matchen.

"Jag förväntade mig att få komma och spela i onsdags men det var perfekt att få komma in och göra mål i den här matchen (Swansea), men jag vill kolla på lagets prestation. Vi var en man mindre så det var svårt, men vi spelade väldigt bra." - sa Drogba efter 4-1 vinsten i lördags.

Anfallaren tycker att Chelsea förbättrar sig mer och mer och anser att hans lag har lyckats skapa en massa chanser med den nya managern.

Det är inte bara den positiva andan som Chelsea har förbättrat, utan Drogba tycker även att Chelsea har lyckats skapa en super trupp där man även får se en massa duktiga spelare på bänken vilket leder till en stor lättnad för managern. En bra bänk gör så att Villas-Boas aldrig behöver oroa sig om en spelare blir skadad eller inte kan spela eftersom han kan alltid rotera om laget med lika duktiga spelare.

"Under en tid i fjol brukade vi klaga på att bänken men nu har vi en stark bänk och det är bra för oss. Det är vad vi behöver eftersom det är en massa tävlingar och vi vill vinna alla tävlingar, så vi behöver alla spelare."- berättade Drogba.

Det verkar verkligen som att vi har fått tillbaka en oerhört positiv och glad Drogba, och det kan verkligen inte bli bättre! Att ha positiva spelare innebär en positiv atmosfär i laget, och en positiv atmosfär i laget innebär att vi kan förvänta oss bra prestation från laget.

"Min relation med fansen har förbättrats väldigt mycket, mycket sedan en lång tid och jag är verkligen glad."- sa Drogba som tycker att supporten som fansen och klubben ger honom underlättar för honom väldigt mycket.

"Nu hoppas jag på att jag kommer få flera minuter på planen för att förbättra och utveckla min form."- sa han slutligen.

                                                       ***


Precis som Drogba tycker också Villas-Boas att det är viktigt med ett lag som kan rotera om en startelva, och det är det Villas-Boas har försökt göra på sistone. Vlillas-Boas har nu möjligheten att kunna rotera och byta in spelare i anfallet vilket tränaren givetvis tycker är mycket bra.

"Vi har fyra fantastiska anfallare, och de har presterat mycket mycket bra, Lukaku, Nico, Didier och Fernando." - sa Villas-Boas till Mirror Football.

"Alla av de tävlar för en plats i 4-3-3 uppställningen som vi har."- förklarade bossen.

Så här sa Villas-Boas när han kommenterade Torres röda kort: "Det betyder möjlighet för de tre andra anfallarna då de kan utmana för den positionen."

                                                         ***


Chelseas nästa match är en borta match i Champions League, och detta är inte vilken match som helst, utan detta är en match mot Juan Matas föredetta lag Valencia. Detta betyder alltså att Mata ska möta hans gamla lag för första gången och försöka vinna över dem på hans före detta hemma arena Mestalla. Det är förståeligt att Mata inte kommer fira om han gör mål mot Valencia nu på onsdag för att visa respekt för det laget som har utvecklat honom som spelare. Juan själv har sagt att han inte tänker fira om han hittar rätt och gör mål.

"Det kommer att vara en speciell och känslomässig match för mig."- sa den 23-åriga Juan.

"Jag var där i fyra år och hade en underbar tid. Allting var positivt och jag hade bra lagkamrater där som jag fortfarande har kontakt med."- sa Juan Mata som samtidigt berättade att han ska göra sitt bästa för att vinna matchen.

"Min prioritet är att vinna för Chelsea nu, men jag ska försöka vara respektfull om jag gör mål genom att inte fira."

/ Rukksar

2 kommentarer: