fredag 23 september 2011

CHELSEA 4-3 FULHAM. Chelsea vs Swansea


Förlåt för den dåliga uppdateringen! Jag har alltså inte hunnit skriva en matchrapport från Fulham matchen, men låt oss gå igenom matchen lite snabbt! Chelsea vann alltså derbyt på hemma plan i onsdags. Detta var en Carling Cup match, och det var därför matchen avslutades med straff på grund av 0-0 resultatet efter full tid +30. Chelsea vann matchen med 4-3 efter straffspark, men Frank Lampard missade Chelseas första straff. Lampards miss spelade ingen roll efter att Fulhams Dembele och Bryan också missade. Chelseas Luiz, Terry, Kalou, och Malouda hittade däremot rätt.


Matchens höjdpunkt måste nog ha varit Turnbull enligt mig. Petr Cech fick alltså kliva av från matchen efter halvtid när han fälldes ner i en duell med Fulhams Sa och målvakten fick en smäll på huvudet. Turnbull gjorde inga misstag, utan han klev in på planen och gjorde sitt jobb väldigt professionellt. Chelseas första byte gjordes i den 43:e minuten när Sturridge byttes ut pga skada och in kom Lampard, och det sista bytet gjordes  i den 51:a matchminuten när Alex fick sitt röda kort efter att ha fällt ner Frei i straffområdet. Fulham lyckades få straffspark efter fällningen, men Kasais boll studsade iväg efter att ha träffat ribban. Eftersom Villas-Boas ville hålla kvar hans fyra backslinje fick mittfältaren McEacrhan kliva av från planen, och in kom John Terry. 

Chelsea bestod alltså av en mycket ung trupp och en trupp med spelare som inte har fått så mycket speltid. En av dessa spelare var Josh McEachran, och det var oerhört synd att Josh var tvungen att lämna planen eftersom han hade lyckats prestera oerhört bra.  

Det var dock inte bara McEacrhan som presterade bra, utan alla Chelsea spelare gjorde det, men dock tycker jag att Kalou kunde ha visat lite mer. Anfallaren har ju inte haft glöden den här säsongen, men vi får hålla tummarna! Jag skulle också vilja kommentera Lukaku, och jag hade hoppats på lite mer från honom. Jag vet att han är ny och att det är svårt att göra mycket på en gång, och jag vet att han kommer komma igång mer, men om man bortser från allt det där, så skulle han nog kunna prestera lite bättre. Lukaku lyckades däremot visa hur enormt stark han är under matchen, han kan ju putta undan vem som helst med hans starka kropp!

Chelsea (4-3-3): Cech (c) (Turnbull h-t); Ferreira, Alex, David Luiz, Bertrand; McEachran (Terry 51), Romeu, Malouda; Sturridge (Lampard 43), Lukaku, Kalou.

Fulham (4-4-2): Schwarzer (c); Kelly, Grygera, Senderos, Briggs; Kasami (Zamora 77), Gecov (Sidwell 90+1), Baird, Frei; Ruiz, Sa (Dembélé 59). 


                                                                                       ***


Imorgon är det redan dags för Chelseas Premier League match mot Swansea på hemmaplan, och sist Swansea tävlade i topp divisionen var 1983.Villas-Boas har meddelat att Petr Cech är tillbaka till laget och kommer kunna spela. Didier Drogba är också klar för match efter hjärnskakningen han fick under matchen mot Norwich. Däremot kommer Daniel Sturridge, som har fått en knä skada från Fulham matchen inte vara med mot Swansea, men bossen har sagt att det bara är den här matchen som Sturridge inte finns med i listan, och detta betyder alltså att skadan inte är allvarlig.

The Swans som besöker Stamford Bridge imorgon lär se upp för Blues, men Villas-Boas förklarar att Swansea är ett mycket starkt lag, har bra anfallspel och som har en mycket bra tränare, och just därför underskattar inte bossen det laget. Just nu tränas Swansea av Brendan Rodgers som tidigare tränade Chelseas reservlag när Villas-Boas jobbade för Chelsea med Mourinho. En fördel för Brendan Rodgers är ju att han känner till de flesta Chelsea spelarna och kan kanske använda detta i hans taktiker imorgon.


"Swansea är ett lag som spelar fantastisk fotboll. När du försöker genomföra den filosofin som Brendan försöker göra, finns det är värdighet i den vägen eftersom det är en svår väg för ett lag som behöver poäng."- sa Villas-Boas.

"Han lämnar inte sin filosofi som andra plats, hans filosofi är det mest viktigaste. Detta är något som har stort värde hos mig, ädelhet av de principer du väljer för att nå dina mål."- förklarade André.

Det dock inte bara Brendan som besöker Stamford Bridge igen, utan det gör även före detta Chelsea mittfältaren Scott Sinclair som nu spelare för Swansea. Villas-Boas förklarar att han var övertygad om att Sinclair skulle klara sig bra i framtiden efter att ha sett hur han spelar, och vi kan ju se att han är på god väg.

"En ung spelare som kan komma upp igenom mitten av topp spelarna i världen måste vara speciell. Och när en ung spelare etablerar sig på de svåra omständigheterna så som Chelseas A-lag så gör spelaren verkligen något speciellt." - förklarade AVB, som också berättade om att han minns när Sinclair spelade för A-laget.

Vi får helt enkelt se hur Brendan och Sinclair hanterar Chelsea som har varit förlust fria i de 62 senaste matcherna mot nykomlingar sedan april 2001 med 53 vinster och nio oavgjorda matcher.

Chelseas tio senaste möten mot Swansea på SW6:


Chelsea har mött Swansea 19 gånger där Blues har vunnit åtta gånger och förlorat fem gånger.

Den här säsongen har Swansea sammanlagt lyckats göra tre mål, och dessa tre mål gjordes av Dyer, Lita som de köpte från Middlesbroug i somras, och Sinclair. Så här har det sett ut för Swansea i deras sex senaste matcher:


"Jag tycker att det är viktigt att vi vinner varje match."-sa Branislav Ivanovic.

"Det är aldrig bra att förlora, men när du gör det kan du växa och lära dig mer från förlusterna än från vinsterna. Alla vet att vi behöver en bra reaktion och visa det i vår nästa match (Swansea)." - förklarade serben.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar