söndag 28 augusti 2011

VÄLKOMMEN ULISES DAVILA! Lukaku pratar om hans lillebror Jordan. Nytt om Modric.


Igår kväll signerade Chelsea en ny 20-årig anfallare, Ulises Davila då han signerade ett fem års kontrakt med Chelsea. Davila kan antingen spela som anfallare eller som en offensiv mittfältare. Tidigare spelade Davila för det mexikanska laget Chivas Guadalajara (befinner sig i mexikos första divison) som har lyckats presentera fram spelare så som Manchester Uniteds Chicarito, Arsenals Vela, och Fulhams Salcido.


Jag har själv inte sett så mycket av 20-åringen förutom olika youtube klipp, men det verkar som att han en anfallare som kan avsluta hans chanser på ett fint sätt, mycket teknisk och är bra på att göra mål från långa distanser, man kan också se han mål som "solo mål".

Om man jämför Davila med Uniteds Hernandez, så är Davila den mer offensiva mittfältaren än anfallaren. Han är alltså inte den typen som oftast befinner sig i straffområdet. Vissa skulle hellre vilja säga att han liknar Citys Aguero mer än Hernandez. Davila gillar att få bollen från djupet och springer i takt med motståndarnas försvar.

Davila skulle passa in i Villas-Boas spelstil mycket bra då bossen älskar spelare som kan spela i olika positioner. Han kan användas i en 4-3-3 uppställning som Chelsea använder ganska ofta, då man kan sätta in han som kantspelaren. 4-4-2 uppställningen är också passande för Davila eftersom Villas-Boas använder sig av en diamant formad mittfält, Davila är ju en mycket offensiv mittfältare.


20-åringen representerade hans land, Mexiko i U-20 VM i Colombia där han hjälpte landslaget till en bronsmedalj efter vinsten över Gael Kakutas Frankrike med 3-1 där Davila gjorde ett mål för Mexiko.

Michael Emenalo välkomnade Davila till Chelsea: " Ulises är en spelare som har scoutats av flera olika lag, och har gjort stora framsteg i de senaste turneringarna som vi har sett honom spela i."


"Vi är glada över att ha fått detta gjort, Chivas är en fantastisk klubb med stark rykte för att ha kunnat utveckla spelare till världsspelare, och vi är säkra på att Ulises kommer fortsätta att utvecklas här och bli en viktig spelare för A-laget."- sa Emenalo.

Ron Gourlay förklarade att Chelsea är väldigt imponerad av Chivas och kommer fortsätta att försöka jobba med dem i framtiden.

Välkommen Ulises Davila!

                                                           ***


Romelu Lukaku gjorde hans debut mot Norwich, och vi kan bara ge 18-åringen en massa applåder för hans prestation! Lukaku har lyckats bevisa att han är spelare som kan hjälpa till laget i olika områden, och efter Norwich matchen lär anfallaren få mer självförtroende.

Romelu Lukaku är dock inte bara den enda sonen i Lukaku familjen som är en fotbollspelare. Före detta fotbollspelaren Roger Lukaku, som är pappa till Romelu har en till son, Jordan Lukaku som  också spelar för Andrelecht och är en anfallare.


Romelu Lukaku har förklarat att hans 17-åriga bror kan bli ännu större än honom, och tror att Chelsea skulle gillat att scouta Jordan Lukaku.

"Tekniskt är Jordan bättre än mig, det kan jag erkänna. Han är mycket skicklig och stark."

"När scouterna ser honom kommer de se vad han kan göra."

Sedan la Lukaku till: "Vi har duktiga unga spelare så som Oriol Romeu, Daniel Sturridge, Ryan Bertrand, Patrick van Aanholt och Josh McEachran."

"Vi är de unga spelarna, och en dag kommer vår tid komma."

                                                      ***


Daily Mail uppger att Chelsea har erbjudit 40 miljoner pund för Modric. Levy har däremot inte gett upp än, utan nu vill han erbjuda Modric 20,000 pund per vecka i ett sex års kontrakt som Mordic signerade förra sommaren.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Vill bara ge beröm för en bra Chelsea-blogg. Du levererar intressanta nyheter och skriver på ett bra sätt. Trots att du är ett Chelsea-fan så är du väldigt ödmjuk inför motståndarna, vilket uppskattas. =)

    SvaraRadera
  2. Tack för din fina kommentar, och tack för att du läser bloggen! :)

    SvaraRadera